A tojásos nokedliben a nokedli másnap miért zöldül be? (tudásbázis kérdés)
19. Napsugár8 (válaszként erre: 13. - Libikóka)
2022. máj. 12. 21:30
Szerintem is a liszt. Amikor teljes kiőrlésű lisztből kavart nokedlit nem főztem ki, csak beraktam a hűtőbe, az zöldült be, én is kidobtam. Ha megfőzöm, akkor a maradék már nem zöldül.
Fehér lisztből készült sohasem zöldült be.
18. 71ddaa07fa
2022. máj. 11. 15:56
Nekünk nem szokott megzöldülni. Igaz számomra egy nap is túl sok a tojásos nokedliből. Ezt a kaját már csak utolsó menedékként készítjük, ha egyikőnknek sincs semmi ötlete.
17. Bless the child (válaszként erre: 16. - Birebora)
2022. máj. 11. 15:51
Nem tudom, mert kiöntöm. Nem merem megenni
16. birebora (válaszként erre: 14. - Bless the child)
2022. máj. 11. 14:58
De ehető? Finom? Ugyanolyan az ize másnap is?
15. ,zumba
2022. máj. 11. 14:42
Nem tudom, nálunk nem volt még ilyen, pedig minimumm két napra főzök.
14. Bless the child (válaszként erre: 12. - Alessandro)
2022. máj. 11. 13:17
Akkor mégegyszer fussunk neki. A nokedliben van tojás, bezöldül. A nokedlin lévő tojás sárga. Így már érthető?
13. libikóka (válaszként erre: 12. - Alessandro)
2022. máj. 11. 11:48
Tuti hogy tesz bele,,,,,,nekem néha kicsit szürkés lesz,,azt a lisztre fogom.
12. Alessandro
2022. máj. 11. 11:46
Oszt' a jó nokedliba nem köll tojás? 🤪
11. Bless the child
2022. máj. 11. 11:23
Nem a tojás lesz zöld, hanem a nokedli. Általában mindig marad másnapra, nagy mennyiséget csinálok, de másnapra nagyon ronda lesz a maradék
10. semleges
2022. máj. 11. 01:55
Nekem sem zöldült. Nem lehet, hogy a tojás, ahogy a többiek is írták?
9. l.luiselotte
2022. máj. 10. 22:28
Nem sokszor csináltam, de még nem zöldült be, másnapra sem.
8. elbb (válaszként erre: 1. - Bless the child)
2022. máj. 10. 21:55
Biztos megmérgesedik mert nem eszitek meg frissen.
Enyém is bezöldül néha. Amíg nem mászik addig ehető 😁😁😁😁
7. 94a06e9696 (válaszként erre: 1. - Bless the child)
2022. máj. 10. 21:10
Nekem még sosem zöldült be.
6. vigyefene (válaszként erre: 1. - Bless the child)
2022. máj. 10. 20:53
Néha túl főzöm a főtt tojást, akkor látok kis zöld réteget a sárgája körűl. Úgy néz ki ha sütöd akkor is zöldül egy kicsit.
5. rabankari (válaszként erre: 1. - Bless the child)
2022. máj. 10. 20:28
A tojás lesz zöld,ha túlsütöd vagy főzöd, jelen esetben sütöd,a keletkező vas-szulfid,ami zöld színű.
Csináld azt, hogy nem a teljes mennyiségre ütöd rá a tojást és hagyjad szottyosan,ne legyen száraz. A hőtöl így is megsül rajta a tojás,ha elzárod alatta a főzőlapot.Én mindig így csinálom és sosem zöld.
(Nálunk a főtt tojás az,húsvétkor😃)
4. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - Bless the child)
2022. máj. 10. 20:26
Még nem vettem észre, vagy nem maradt másnapra. :)
3. 820e00bff1
2022. máj. 10. 20:22
Szia 🙂 Kíváncsi vagyok ,másoknak is zöldül- e?
2. Bless the child (válaszként erre: 1. - Bless the child)
2022. máj. 10. 20:09
Az én lemaradt🙂
2022. máj. 10. 20:08
Valaki megtudja mondani, hogy a tojásos nokedliben a nokedli másnap miért zöldül be? Vagy csak az nokedlim viselkedik így?
További ajánlott fórumok:
- Tudtad, hogy minden hányás tartalmaz répát és nokedlit?
- Miért fontos a nokedli?
- Tojásrántottából mit lehet még csinálni, tojásos nokedlin kívül?
- Hogy kell csinálni a tojásos nokedlit, hogy ne legyen cupákás? Mennyi nokedlihez, mennyi tojás kell?
- Tojásos nokedlit készülök csinálni fejes salátával, de milyen leves megy mellé?
- 15 hónapos baba ehet tojásos nokedlit?