Ti vállalnátok 41 évesen? (beszélgetős fórum)
Ügyes vagy.
De azért a XX. század közepéig a legbiztosabb fogamzásgátlás a külön hálószoba volt.:)
Arról nem is beszélve, hogy akkoriban nem egy emberke volt, aki még a 8 általánossal sem rendelkezett, mert dolgozni küldték a szülők, hogy meg tudjanak élni!
Most szerezzen bárki munkát (olyat, amiből a csekkeket is tudja fizetni) 8 általánossal!
Nézd, én ebből nem akarok vitát indítani.
Természetesen nem a háborús időkre gondoltam, hanem arra az időre, amikor én voltam gyerek. A 70-es 80-as évekre.
De ha már a régmúltnál tartunk szerinted lett volna abban az időben annyi gyerek, ha lettek volna annyira felvilágosultak, mint manapság és élhettek volna a fogamzásgátlás lehetőségével?
Mitől???
Nem volt ez a létbizonytalanság, ami most van.
Mások voltak az igények, más volt az elvárás.
Egyszóval MINDEN más volt (jobb volt).
Ma már nem állja meg a helyét az a mondás, ahol 2 elfér, elfér a 3. is.
De ez csak az én szerény véleményem!
mert még egy gyermekhez apais kell!
másik meg a szülésnél komplikáció lépett fel.
majd nem meghaltam és talán ettölfélt a párom
hogy 2gyerekkel marad itt.
ez lehetett talán a valódi indoka!
Tökéletesen egyetértek veled, nem is akarok vitatkozni.
Viszont azt ne felejtsük el, hogy teljesen más az életünk, mint 10-20 vagy akár 40 évvel ezelött.
Ezt csak azért írtam, mert többen említették azt, hogy az ő szülei....
Az a világ már megszűnt, nem lehet a mostanival összehasonlítani!
Kedves Rita és Gavrilo1 !
Természetesen nem fogok arányokat számolgatni,statisztikában kiszámolni mi lenne a helyes döntés....Szerencsére létezik ez a fórum ahol megnyithattam ezt a nem könnyű témát és azt is örömmel látom,hogy vannak köztetek olyanok is akik valóban tudják miről is kérdeztem valójában.....Igazságszerint mint nő kérdeztem és empatikus női válaszokra számítottam...Az,hogy ez néha nem sikerült és teljesen más irányba terelődött a beszélgetés az nem baj,higgyétek el így is nagy segítség volt és nagyon sokat segített. A döntés megszületett! Köszönök mindenkinek mindent! bebekriszti
Most találtam rá erre a fórumra, érdekes a téma,röviden a véleményem:
Soha nem akartam csak egy gyereket, hogy majd nem tudok kettőt egyformán szeretni okból!22évesen szültem a fiam. 36 multam terhes lettem véletlenül,ugyanez a dilemma lebegett előttem.Végül is megszületett a LÁNYOM!
Perszehogy imádom mindkettőt.Ők is egymást!
Ja, és a szobában a szülőotthonban 6-an voltunk mikor a lányom született és én voltam a legfiatalabb a 36 évemmel!
Biztosan jól fogsz dönteni,akárhogy döntesz.
Arra pedig hogy fel kell nevelni irok még valamit.A barátnőmmel együtt szültem a fiam 22 éve.Ő hét hónapra rá meghalt sajnos otthagyva a héthónapos babáját. 23 évesen!
Amit a sor szán nekünk azzal kell élni, ne azt néz hogy mi lesz ha...ez,mi lesz ha az.....
Szeretnéd a babát vagy nem!
Biztos, hogy bevállaltam volna őket, amilyen kétségbeesetten vágytam már gyerekre!
Nálunk sajnos nem ment egyszerűen, 7 évig vártunk, hogy gyerekünk legyen és aztán úgy alakult, hogy egyszerre ketten lettek, ikreink vannak, szóval még választási lehetőség sem volt adva, hogy vállaljunk-e második gyereket. ;-)
De én gyermektelenül dacoltam gondolatban a nehézségekkel, gyermektelenül mondtam azt, hogy mindegy milyen helyzetben, csak legyen már gyerek!
A mai fejemmel, mikor teljesült a vágyam, nem akarok már több gyereket. Ha jobb anyagi helyzetben lennénk, akkor igen, de így nem.
Ha megint egyenesbe kerülünk és nagyjából belátható távon úgy is marad, akkor igen, de max. 40 éves koromig.
És 40 év előtt 3 évvel nem u.akkora felelősség egy gyerekvállalás? mint mondjuk 41 évesen ? Ugyanmár !
És hogyan tudtad feldolgozni a döntésedet? (ha egyáltalán feltudtad? )
51éves férfi már nyugottságra vágyik nem,
pelenka meg gyerek sirásra.
én 37éves voltam mikor szültem, férjem 45éves volt
szerettem volna kis tesót a fiamnak,de a páromat is megértettem,és elfogattam a döntését.
még egy gyerek negyven felett nagy felelősség,
de nekik kell döntést hozni.
Ez igaz.
De ,akkor ha mindennel tisztában van, és szeretne is még egy babát akkkor mi értelme volt a kérdés feltevésének?
További ajánlott fórumok:
- Sziasztok!Ti vállalnátok 5.babát ha véletlen becsúszna?1sima szülés és 2 császár után??
- Ti havonta kb. mennyiért vállalnátok napi 4 órás munkát hétköznap?
- Mennyi munkaidőt vállalnátok havi bruttó 105.000 /nettó 75.000 Ft bérért? Napi 2x 1 óra utazási idő mellett?
- Ti vállalnátok gyereket kicsi lakásba?
- Ti vállalnátok 40 felett kisbabát?
- Egy párkapcsolatban mennyi idő után költöznétek, házasodnátok össze, vállalnátok gyereke(ke)t?