Ti milyen területeken "szorítjátok meg a nadrágszíjat"? (tudásbázis kérdés)
3 gyerek mellett ez elég nehéz. De pl. vasárnap sütök, és hétfőn azt viszik a suliba tízóraira. Meg szendvicset csinálok hétközbe, így nem kell mindig pénzt adni nekik, meg így tudom mit eszik, úgy meg nem:)
A két fiam egyszerre fürdik, a vizüket nem engedjük le, abból mosom fel a követ este, és a wc-t is azzal öblítjük... Ezzel nagyon sok víz,- és szennyvízdíjat megspórolunk.
A lakásban majd mindenhol energiatakarékos izzó van, így ezen tovább nem tudunk spórolni. Viszont a tavalyi átalányhoz képest, most nem fizettem rá a számlára elszámoláskor, ill. 2 ezerrel kevesebb lett a havi díjunk...
nem veszünk pl péksütit inkább én sütök
Hát ez nagy volt! 3 hónapig egyirányusítva volt a vonalunk, már keztük megszokni. Ingyen volt.:)Bementünk az irodájukba, mert letelt az idő, leadtuk a régi bérelt készüléket, és vettünk egy sajátot(olcsón a T.-ba).Mondtuk, hogy akkor maradjon ez az egyirányúsítás.Ott azt mondták, 1 hónapig rendesen visszajön a vonal, fizetni is úgy kell mint előtte, de utána OK. erre, pár napja azt mondta a telónk, hogy előfizető nem kapcsolható. Felhívom őket mi a sz. van.Erre mondja az ürge, hogy le van mondva a telefonvonal!!!!!Röhej! Mikor le akartuk mondani, rávettek, hogy ne, mikor meg azt akartuk, hogy maradjon, lelett kapcsolva...Én már többet nem értetlenkedek velük...
a fogyasztó védelemmel kell fenyegetőzni nekem a T-mobilnál bejött
Én minden hónapban diktálom a gázt. Ma kaptam meg a számlát. Több mint duplája annak amit én számoltam. Telefonálok, a nőcike mondja, nem diktáltam. Én mondom DE! Még a diktálásról szóló email is megvan. És mégis ki kell fizetnem, nem tud új számlát készíteni. Hogy osszam be így a pénzem?
Hát! A Matávtól elég nehezen lehet megszabadulni.
Most már azért is lemondjuk, ne vegyenek rá semmire, amit nem akarunk, azért, hogy a Matávnak jobb legyen...
Na! Ezt apósomékkal is eljátszották. A mama megint lemondta:)
Ja! Lemondtam a vezetékes telefont, erre felhívtak a Matávtól, és rávették a férjemet, hogy egyirányúsítsuk a telefont./ Az ő nevén van, vele beszéltek/ Engem biztos nem bírtak volna lebeszélni...:)
Tegnap a CO.-ba a sertés apróhús 800 helyett 400 volt! Néha ott is vannak jó akciók, sajnos a kisvárosunkba csak ilyen bolt van. Viszont T.-o is van a közeli nagyobb városokban, úgyhogy a nagyvásárlásaimat ott intézem...
Mi is vesszük ezeket a termékeket. A lecsókolbászukat nem szeretjük.
a budget szalonna csíkokat nagyon szereti a férjem, van amikor a munkahelyén ráüt 3-4 tojást és kész is egy ebéd :-)
Pizza rendelés nálunk sincs.Rászoktunk a spar budget termékekre,az áruk és az ízük is elfogadható.
mi sem:-)
a maradék szalámik, sajtok amik már nem elég egy szendvicsre a pizzán végzik :-)
A héten ellátogatok a Lidl-be és a Pennybe. Rengeteg jó akció van:)Ahol még nincs, oda veszek energiatakarékos izzót.
Nem rendelünk pizzát, ( még a leánykám kedvéért sem),megbeszéltük vele hogy én csinálom. Szörp vízzel,eddig is jó volt.
Mi a költekezésnél nagyon odafigyelünk, már nem veszünk meg olyan dolgokat, melyeket ezelőtt, pl. az élelmiszerboltban megláttunk egy új valamit, - megvettük, hogy kipróbáljuk. - Ma már kétszer meggondoljuk, csak a szükségest vásároljuk meg.
Mikor a lányom megkapta a keresztapjától az első mobilját, én is kikapcsoltattam a vezetékest. Jól meg vagyunk nélküle. Május elejére ígérték a kandallót.
A gázt már 2 hete lekapcsoltam, hála Istennek, jó idő van.A vezetékes telefont,meg most készülők lemondani,ez is spórolás. Mondjuk, van 4 mobilunk, mindenkinek 1.:)
Nagy a csend! Mindenki a nadrágszíjat húzza?
Ezt Mindenkinek látnia kell!!!
Posta Imre - Közélet extra budapest tv bptv Magyarország? 1/7
Nézzétek meg mind a 7részt.Érdemes,mert megdöbbentő!
hát ennél jobban már mi sem.. :(
Mi már nem tudunk min spórólni:(
Nézem a szórólapokat, és ahol akciós terméket találok és szükségem van rá, megveszem. Jobban odafigyelek a vízre / ez a legnehezebb/, és a villanyt is megpróbálom kevesebbet használni.
Hétvégén kikapcsoltam a gázt, remélem már nem kell visszakapcsolni.
Mi eddig is így csináltuk.
Akciósat veszünk,drágább húsokat,szalámit nem eszünk,nem rendelünk pizzát.
Én spórolnék ha tudnék, de nem tudok. Igaz pszichológiából úgy tanultuk, hogy az evés elsődleges szükséglet. Óvatosan a spórolással:))
én a kaján nem szeretnék, de nem is tudnék spórolni
További ajánlott fórumok: