Ti így belemennétek az összeköltözésbe? (beszélgetés)
"Együtt döntsetek"
Ha az egyik ezt akarja így..másik azt akarja úgy,akkor a vége szerintem,hogy az egyik lenyeli a békát és elfogadja,amit a másik akar.
Nem jó ez így, marni fogjátok egymást.
Az anyós közelébe VÉLETLEN SE költözz.
Nekem nincs anyósom, hál' Istennek,de látom akinek van,nem kérnék belőle!!
Igen,lakva ismered meg.
Albérlet jó ötlet, kb 2 évre,előbb semmi esetre ne kösd össze az életed valakivel,akit nem ismersz.Ha pl 2 év múlva is szeret és te is,valamint minden problémát megoldotok,akkor kell házvásárlásba,házasságba beleugrani.
De mondjuk,ha ez a kis probléma kifog a páron,akkor komolyabb dolgokat hogyan oldotok meg?
Láttam valami olyat,hogy csak a pasi nevén lesz a ház.(Nem olvastam mindenki hozzászólását)
Korrekt,ha egyáltalán nem adsz bele pénzt,valamint később is csak a rezsi felét fizeted. Ha nem,akkor miről beszélünk?
A többit nem részletezem, én nem vagyok annyira befolyásolható,ezért számomra nem kérdés mit tennék ilyen helyzetben.
(Azért az anyóst elküldeném a francba)
Akkor nyugi, szépen tervezgessetek, nincs semmi vész!
Először persze megijed az ember, de általában minden meg szokott oldódni. Fél óra utazás pedig igazán nem sok a munkahelyre.
:)
Sok-sok szerencsét kívánok!
Tetszik, hogy tetszik.
A végén még kiderül, hogy nem is olyan rossz az a ház.
Az ingatlan vásárlása körüli adminisztráció mondjuk fél év.
Lehet, hogy belemennék... DE
Eddig még senki nem gondolt arra, lehet, hogy valakinek egy egész település, úgy ahogy van, ellenszenves.
Én 26 éve élek egy ilyenben, azaz nem kedvelem a lakóhelyemet, és mivel ugródeszkának szántuk anno és a körülmények mégsem úgy alakultak, itt ragadtam.
Hadd ne mondjam, elég nagy lelki teher, és még az egészségemet is befolyásolja, ugyanis ha csak lehet, nem megyek ki még az udvarra sem.
Szerintem semmi vesztenivalód nincs ha megpróbálod! Miért is ne? Lehet nagyon jól fogod magad érezni és az a 30 km nem sok. Ha esetleg van autó, akkor gyakorlatilag időben kevesebb, mintha 10 km buszoznál belvárosban.
Ha te amelett a férfi mellett el tudod képzelni az életed, akkor próbáld meg!
Pedig még azt sem lehet a fiatalemberre, hogy nem gondolja komolyan.
Ha most hirtelen volna számomra egy nagyon jó lakásvásárlási lehetôség, nem gondolkodnék.
A pénz ingatlanba fektetése mindig az egyik legjobb megoldás.
Csak ma két fiatalnál ez miért gond, ha nincs más gond? Fél órás autózásról beszélünk. Ennél a legtöbbünk többet megy reggel... Aki házat vesz, gyerek még nincs, tartalékolni tud, azok egy autót is fent tudnak tartani, ne mondja már senki, hogy nem.
Kicsit olyan nem akarás szaga van...
Vagyis de.
Egy olyan pasi kedvéért én sem adnám fel a kenyelmemet és a megszokott kornyezetemet kalandvágyból, aki ellenérzéseket szül bennem.
Kétesélyes esetekben azt szoktam mondani, hogy próbálja meg. Ha nem megy a bicikli, férfiasan bevallja, hogy nem megy és kész.
Ha azonnal nemet mond, utána nincs az, hogy "mi lett volna, ha...
ha te helybol ugy erzed, utalnal ott lakni, akkor ne menj bele, mert eleve igy allnal hozza, akkor is, ha egesz kellemes lenne. akkor keressetek olyan megoldast, ami mindkettotoknek jo
ha nem erzed igy helybol, hanem csak ketsegeid vannak, meg messze a melohely, akkor szerintem adjal eselyt a parod tervenek is. azzal, hogy ha megsem jo ott, akkor tovabb kerestek
ha alberletre futna, akkor kocsit is tudnal venni, nem? az megoldana a furikazasi problemat, idovel gondolom amugy is vennetek
Ha úgy látja, hogy jó áron megkapja és felujítva többért el lehet adni, akkor vegye meg. Azzal csak nyer.
Szerintem költözzetek össze, csiszolódjatok össze, lakva ismerszik meg az ember. Egy év alatt sok minden változhat.
Valljuk be, néha megtörténik, hogy van olyan ingatlan, amit "vétek" adott esetben nem megvenni. És az másodlagos, hogy a tulajdonos miért szeretné mindenképpen, akar áron alul is eladni nagyon gyorsan. Neki pedig nagyon tetszik.
Ha annyira "zsarnok" lenne, már lefizette volna az elôleget, majd közölte volna a barátnôjével, hogy az a ház az ô tulajdona lesz.
További ajánlott fórumok:
- 22 év korkülönbség a férfi javára. Belemennél?
- 7 éve járunk, szeretnék esküvőt, de a barátom nem, csak összeköltözés után, valamikor. Mit tegyek, ha ennyire elutasító?
- Mennyire ajánlatos két generáció összeköltözése? Összeköltöznétek idős szüleitekkel?
- Mi az, ami rávehet egy pasit az összeköltözésre?
- Távkapcsolatban nagyobb szabadságot akar, pedig nemsokára összeköltözünk. Hogy viselkedjek?
- Egy éves kapcsolat után felvettetem az összeköltözést, erre a párom szakított velem egy hét múlva