Ti hogyan ünnepeltétek/ünnepelnétek meg az örökbefogadás jogerőre emelkedését, az úgynevezett "Második születésnapot"? (tudásbázis)
:)
Talán a felsoroltak közül a megismerkedés és a hazajövetel azok, amik már egy 2-3 éves gyereknek is sokat mondanak. Ezeknek a napoknak a jelentőségét - azt hogy miért ünneplünk, minek örülünk - könnyű elmondani már egy pici gyereknek is. A jogerő nekünk felnőtteknek sokat jelent, de egy gyereknek semmit nem mond :)
Már az első szülinapja után is meséltük Neki, hogy miért vagyunk aznap egész nap hármasban, miért mentünk vendéglőbe ebédelni, miért öltöztünk fel szép ruhába... a 2. szülinap után már nagyon sokat értett ezekből a dolgokból. És a "családi naptól kezdve 6 estén át mesélem, hogy 1 éve, 2 éve azon a napon mi történt, egészen addig, hogy hazajöttünk hárman együtt :) és persze még utána is sokszor, mert egyre többször kérdez róla, milyen volt, amikor picibaba volt :)
Az összes általunk felmerült ötlet közül Nekünk is ez az ünneplés volt eddig a legszimpatikusabb.Pont így ahogy leírtad:)))
Mi 2 hónaposan ismertük meg a lányunkat,3 hónaposan hoztuk haza,és 4 hónaposan lett törvényesen is a lányunk.Még van 1 évünk eldönteni melyik napot ünnepeljük meg(megismerés-hazajövetel-jogerő).Most még minden nap ünnep:)))
Köszönöm a válaszodat!
Mi nem, pontosabban nem ezt ünnepeljük. Szerintem a legfontosabb fordulópont, az a nap, amikor emlékszünk és ünneplünk, az az a nap, amikor először találkoztunk. Az hogy mikor jött meg a papír a jogerőről, kevlsbl érdekes szerintem. Az hogy mi összetartozunk, nem akkor dőlt el... hanem sokkal hamarabb.
Szerintem abban az esetben, amikor már a szülésnél ott van az örökbefogadó, elég eröltetett "második születésnapról" beszélni...
Ünneplés: tora, ajándék, összejövetel családdal, barátokkal, ezek egyszer vannak az évben, egyszer van születésnapja. Mi 5 héttel később találkoztunk, aznap együtt van a család, mi nem megyünk dolgozni, Luca nem megy ezen a napon bölcsibe, később oviba, iskolába (ha ő is így gondolja majd) és ezt a napot hármasban töltjük :) Most még mi találjuk ki, mi legyen a program, de a terv az, hogy ezen a napon azt fogjuk csinálni hármasban, amire Ő vágyik.
Persze biztosan lesz olyan év is, amikor majd nem másképp szeretné, akkor másképp lesz :)
Valóban,hisz az igazi családdá válásunkat ünnepeljük aznap:)))
Tudom,hogy egy papír nem minden,de minden másunk már megvan,és igyekszünk meg is tartani.
Nem szülinapi tortával, hanem "családi" tortával
Családi programmal, kirándulással, sok beszélgetéssel.
Az ötletadó Marie-Claude Monchaux:Nekem két születésnapom van c. könyve.Ő írta a Sehány éves kislányt is,ami a születésről szól gyerekeknek.Ebben a könyvben viszont az öf-ról ír.Egy 4 éves kisfiú-Andris-mesél magáról.Ő valódi szülinapi tortával és ajándékkal ünnepel.
Mi inkább másra gondoltunk,ezért kértem a segítségeteket.a fénykép jó ötlet,erre mi is gondoltunk:)Pontosan azért amiért írtad.Megmutatni Neki,hogyan örültünk az érkezésének.Minden évben készíttetnénk közös képet magunkról azon a napon(persze másikon is,de akkor mindenképp,esetleg műteremben).
Ez szép gondolat. :-)
Mindenképpen méltóan ahhoz az érzéshez, amit ekkor éreztetek. :-)