Ti hogyan oldjátok meg a kutyák tisztántartását, lehetséges fertőtlenítését (beszélgetés)
Kutya fertőtlenítését? 😯
Na azt nem!
3 havonta fürdik, így is sokkal tisztább sok embernél. 😀
Esős időben langyos vizes talpmosás.
Azt nem hiszem, hogy az esti sétákkor a néptelen utcákon egyszercsak ráugrik a bundájára a vírus.
Igen, megmosom a kezem vele.
Az orvosi fertőtlenítő is szétszárítja a bőrt. Kevés a balzsamos, még vírus nélküli időben is. Saját tapasztalat.
Azért én látok eleget :/
Pedig nem egy car helyen élek.
Attól függ,hogy hol járt. Megfürdetem ( macskasamponos vagy habfürdős vizben ) vagy a teljes macskát, vagy csak a lábait mosom meg.
Benti macs, de napi pár órára szép időben kiengedjük, és mikor kint van, figyeljük, hogy hova megy és ettől függ a fürdetés mértéke.
Nemcsak a virus miatt, befekszik az ágyunkba ráül a frissen mosott ruhákra , mindig is így volt kismacska kora óta.
Kertesházban én is így tennék, de társasházban, kész tortúra most nekem.
Most a szakállát úgy oldottam meg, hogy ne érjen semmihez, hogy a szájkosárba teszek papírtörlőt és úgy adom rá. Törpesnaci kicsit hülyén néz ki, hogy szájkosár van rajta.
Adtam rá cipőket is, de azt ha levettem 70 fokon mostam, de ugye minimum 3x le kell vinni.
Most hígított domestossal áttörlöm a lábát még lakáson kívül, aztán van gyerekfürdőkád, abban lemosom még a lábait. utána a kézmosóhoz viszem, ahol leöblítem.
Egyik szomszéd már mondta, vigyem csak a ház udvarára.
Szerintem semmi értelme egy állatot fertőtleníteni. Főleg egy macskat, ami atana benyalaja a maradék vegyszert.
A macskák mancsat akkor takarítottak, ha nagyon sarosan jöttek haza, a kutyák, ha kint dagonyaztak, vagy a pocsolyában úsztak, megfurdettuk kutyasamponnal.
További ajánlott fórumok:
- Fél év alatt 20 kg minusz! Lehetséges diétával és mozgással?
- Lapos has rövid időn belül. Lehetséges?
- Iskolai érdemjegy kijavítása lehetséges?
- Nős férfi udvarolna? Lehetséges ez?
- 2 gyerek nevelése egyedül - lehetséges?
- Szerintetek hogy lehetséges az, hogy egy férfi és egy nő nagyon jól kijönnek, kedvelik egymást, érdekli őket a másik, mégsem alkotnak párt?