Ti hogyan alakitottátok ki a babátok napirendjét? (tudásbázis)
Nálunk is magától alakult ki. Este általában mindig 9-körül aludt el, de reggel kelt ő is, ahogy mi is, mert a nagyobbikat vinni kellett oviba.
Arra figyeltem egyedül, hogy az alvás általában egy időben legyen, max. fél órás csúszással. Illetve az esti fürdetés, vacsora is egy időben legyen és mindig folytonosan. Monoton, de őket estére megnyugtatja.
Szeretik a kialakult, monoton napirendet és nyugodtabbak is. Én ezt tapasztaltam. 2 gyermekem van, a mai napig van kialakult napirendünk!
Nalunk igeny szerinti szopi van,nem csorgoora, ugyhogy nem izgat nagyon ki,mit mond. Nem az O gyereke, ugyhogy ...:)))
En is a rugalmassag hive vok, igy is beallt a gyerekem kajalasa mndenfele eroltetes nelkul.
A gyerekem hat és fél hónapos koráig szinte semmit sem volt hajlandó elfogadni, aztán elkezdett mászni, és nem hízott semmit, sőt fogyott két hétig, rájött, hogy a tejcsi nem elég, kénytelen lesz enni mást is, és gyakorlatilag két héten belül husis dolgokat evett, sőt, inkább azt ette zöldségekkel mint a gyümölcsöt (azoktól csak fosis lett a kakija).
Nekem mondjuk szerencsém van, mert a védőnők is, a gyerekorvos meg főleg nem igazán törődik ezekkel, a gyerekorvos szava a "döntő", a városban a legelismertebb, nagyon idős, tapasztalt orvos, gyerekorvosokat ő tanítja be, a Debreceni Egyetemen is tanít... és ő nagyon szoptatás párti, és a legfontosabb szerinte, hogy kiegyensúlyozott legyen a gyerek, mikor mit és hogyan csinál a tág határokon belül minden normális szerinte, és igazat kell adjak neki, mert valóban így van, nem vagyunk egyformák, így a babák, gyerekek sem.
Március végén lesz 1 éves a lányom és nincs igazán napirendje.Mindig változó mikor ébred:reggel 6 és 9 között.Emiatt minden tolódhat:alvás,evés stb...
Szóval Ő alakítja a mi napirendünket...folyamatosan változtatva!
(Ja,és Ő a 3.gyermekem,szóval még kezdő sem vagyok.) :D
Nálunk a Törp pár nap múlva 9 hónapos lesz.
Nálunk sincs fix napirend... Sőt!
Különbség, hogy engem hidegen is hagy a dolog, főleg a védőnő véleménye. És most lehet megkövezni...
Annyi baromságot mondott már nekem, hogy hihetetlen.
A kisfiam vidám, mosolygós, alig sírós, jó evő és jó alvó. Nem mondom, hogy ez mind mindig így van/volt, hiszen ő is, én is változunk.
Véleményem szerint a gyerekeknek ebben a korban !!!IS!!! leginkább odafigyelésre és szeretetre van szüksége inkább, mint napirendre...
Nyolc hónaposan már kell lennie valamilyennek, nyilván nem kőbevésett dolgoknak, hiszen én magam sem ugyanakkor fekszek minden nap este, és nem mindig ugyanakkor étkezem, szóval ez egy hülyeség - szerintem.
De akkor gond van, ha még ilyenkor is hol kétszer-hol háromszor alszik, vagy tényleg van egyórás csúszás a fektetésben.
Egyébként a titok nyitja, hogy sorozatban jó alaposan ki kell fárasztani estére, elaludnia 8 órára legkésőbb, akkor fog reggel időben, és akkor egész nap kiszámíthatóan, időben fognak haladni a dolgok. Egymás után párszor ez így megtörténik, szerintem be fog állni a helyzet Nálatok is.
Én semmiféle könyvet sem olvastam, és nem is akartam. Figyeltem a gyerek kommunikációját, és hallgattam a saját ösztöneimre.
Kb. félévesen aludt napi kétszer, akkor már szépen beállt napirendünk volt, fél óra csúszásokkal, majd tíz-tizenegy hónapos korában áttért szintén magától a napi egy alvásra, és akkor nyilván módosult megint az egész, de onnantól fogva megint van egy kiszámítható napirendünk.
Sehogy, magától beállt, figyeltem mikor álmos-éhes, ahhoz igazítottam, aztán átállt a napi két, majd egy alvásra, és onnan már szinte félórára pontosan történtek a dolgok.
Egyébként még a mai napig sem mindig ugyanakkor alszik napközben, de nem is várható, ha éjszaka rosszul aludt, vagy nyugtalanul.
Biztos ahany anyuka, annyi velemennyel fogsz talalkozni:) Az en kisfiam pont ma negy honapos es azt lehet mondnai,hogy minimalis elcsuszasokkal van "napirendunk" persze ebredestol (is) fugg. Olvastam sok konyvet,de hat nem abbol tanulja meg az ember,hogy kell szulonek lenni:)
Ugyhogy probaltam elegyiteni az osanya modszeret a 4E -vel.
Egyeduli,ami fix, az a furdetes,a nap tobbi resze valamelyest kiszamithato,menetrendszeru, viszont azt sem szeretnem,ha a kobevesett "napirend" miatt nem ehetne egy programot sem csinalni. Nehezet kerdeztel:)
További ajánlott fórumok:
- 3,5 hetes baba napirendje
- Hogyan tudnám 22 hónapos fiam felborult napirendjét "helyreállítani"? ("suttogó" módszer nélkül)
- Mikortól kell, hogy a babának napirendje legyen?
- 11hetes baba alvása, napirendje..
- Újszülött babák napirendjének kialakítása
- Hogyan tudnám összehangolni egy 2 hónapos és egy 2, 5 éves napirendjét?