Ti hogy értelmeznétek az alábbi mondatot? (beszélgetős fórum)
"Ha tegyük fel 3 hónap cseregarancia van csak feltüntetve, de a törvény előírja az egy éves javítást, akkor az is érvényes. Szerintem ezt jelenti."
én is így értelmezem a leírtakat.
A "nem érinti", azt jelenti: nem változtat rajta, vagyis, az az erősebb jogszabály, ennek mindenképpen meg kell felelnie a gyártónak, a kereskedelmi egységnek. A fogyasztóvédelmi törvény a legfelső jogszabály, ezt mindenkinek be kell tartania! Szóval azt akkor is bevasalhatod, ha a gyártó cég nem tünteti fel annak minden részletét a terméken.
Vagyis az abban (ti. a törvényben) foglaltakat tudod behajtani rajtuk. Hajrá!
Hát megpróbáljuk...remélem sikerrel járunk, mert ez azért abszurd.
Mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat:)
ez így van pontosan:
"A jótállás
248. § (1) Aki a szerződés hibátlan teljesítéséért szerződés vagy jogszabály alapján jótállásra köteles, ennek időtartama alatt a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. A jótállás a jogosultnak a törvényből eredő jogait nem érinti."
Szerintem azt jelenti, hogy a törvényben foglaltakat kell irányadónak tekintetni és a fogyasztó törvényben meghatározott jogai elkülönülnek a jótállástól. Tehát van a jótállás és a többi egyéb. :)
:)
Nincs szándékomban.
oO..
Ez jogos..
Próbáltad hívni őket-üzlet-,h mit tudnál tenni ilyenkor,illetve kinél lehet reklamálni?
pont,h azt nem érinti.
A törvény 1 éves,a kereskedő 3 hónap garanciát vállal,de az apró betűk szerint nincs jogod érvényesíteni a törvény által előírtakat.
Szerintem:)
Márciusban vettünk kanapét 147 000-ért. Reklamálni akarok a gyártóbál, mert az egyik oldal ülőrésze már teljesen hullámos, úgy néz ki, mint, amin 10 éve ülnek. Az egyik díszpárna szétfeslett, és maga a kanapé úgy recseg, mint az állat...
Azért nem 1 évre vesz az ember kanapét, nem???
..biztos valami tes*os cuccon találtad:)
,így ami a törvény szerint megilletne,a kereskedő által nem biztosított.Vagy hasonló.
"A jótállás a fogyasztó törvényből eredő jogát nem érinti."
Ez egy jótállási jegyemen van, és a Ptk.-ban is benne van.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell értelmezni? A szerelem nem egy, hanem az egyetlen lehetőség, hogy boldogok legyünk... ez vallomás, vagy csak kijelentés?
- Hogyan kell értelmezni az alábbi mondatot?
- Ti, hogy értelmeznétek ezt? (18:)
- Hogy értelmeznéd az alábbit?(ebben a szövegkörnyezetben)
- Hogyan kell befejezni az alábbi 4 angol mondatot? Fontos!
- Hogy értelmeznéd az alábbit?