Ti használtok napkrémet, ha kimentek az utcára vagy csak napozáshoz? (beszélgetős fórum)
arra a leghasznosabb a fekete ruha-ott olvastam ahol a kalapot is említik-
no igen de nyáron abba pusztulnánk el
Elolvastam.Túl sok újat nem tudtam meg.Kell az árnyék,napvédelem ruhával,dél körül ne menj napra.Ami érdekes,az A-vit.hatása,..ez tényleg káros lehet.Azt is megtudtam,h nincs túl nagy eltérés a faktorszámok között.Ez jó hír,mert az 50-s nagyon drága.Viszont valamennyi napfényre mindenkinek szüksége van a D-vit.termelődése miatt.Ezért nem kell állandóan bekenve lenni.Ezt vallottam én is mindig.
Most megyek,és megnézem,mit tartalmaznak az én naptejeim...
Kösz a cikkeket!
Azon időben születtem, amikor alig voltak ilyen kencék... Viszont a fejünk fedve volt, hajunk feltűzve, és hosszú ujjú felsőben voltunk kint majdnem egész nap.
Nem véletlenül járnak az emberek ruhával fedett testtel a melegégövi országokban. Nálunk meg szinte levetkőznek...
Sok minden hatását, főleg hosszútávra nem tudták és még mindig nem tudják...
Én is bekenem magam ha a tengeren egész nap a napon vagyok, de próbálok károsanyagban kevesebbet tartalmazó szereket használni. És életemben talán egyszer égtem le- nagyon fáraadtan elaludtam a napon, még jó, hogy akkor napszúrást nem kaptam.
ezis örök vitatéma.. pár éve még a titánium dioxidod tartalmazó naptejeket közellenségnek kiáltották ki.. ma meg:
"A szakértők szerint a legjobbak a mikro- vagy nanoméretű ásványi anyagokat (cinket és titánt) tartalmazó fényvédők, mert stabilabbak, nem jutnak be a bőrbe, és nem zavarják meg a szervezet hormonháztartását. "
ennyit a bizonyosságról...
tehát továbbra is használni fogok naptejet mert megrohadni nem fogok 40 fokba hosszú ruhában és a hólyagosra égés szerintem még mindig rosszabb a bőrnek mint némi vegyszer...
de ez csak privát személyes szösszenet.. nem kézpénz :)
A nagy kalappal nem véded a karod,lábad.Ott is ér a nap.
Amit írtam,azt a bőrgyógyász mondta.Nem említette a naptej, bőrrák kialakulását elősegítő hatását.
én is így tudom
legjobb napvédő a nagy kalap !
És Te hány faktorossal kened magad?
Nekem van egy pár apró kis anyajegy ezek a napozás,szolizás miatt jöhettek ki valszeg:((És már nem akarok több ilyet ezért gondoltam, hogy a krémmel talán megelőzhetőek
További ajánlott fórumok:
- Mit használtok aknés, pattanásos bőrre?
- Milyen sampont (vagy egyéb megoldást) használtok gyorsan zsírosodó hajra?
- Milyen pelenkát használtok és miért azt?
- Ti milyen öblítőt használtok? Én már mindent kipróbáltam, de a törölközők sokszor olyan durvák!
- Milyen pelust használtok? Mik az érvek mellette?
- Milyen tablettát használtok gépi mosogatáshoz?