Ti elmennétek ezzel sebészhez? (tudásbázis)
Kedves Fórumindító! Mi történt az ujjaddal? Remélem túlélted, vagy elvéreztél? :-D
akkor ne siránkozz, mindent meg lehet oldani...
mert ha veled vmi történik ki vigyáz a picire ??
hmmm??
így játssz az ilyen vágásokkal..
jó éjt
megcsináltam..nem tudom így kellett e volna én nyakon öntöttem a betadinnal...most lüktet az egész újjam..kegyetlen rossz volt..na mindegy túl vagyok rajta..akkor majd holnap meglátom milyen..
tudom viccesen hangzik,de nincs vasalóm..pont pár napja adtam kölcsön barátnőmnek és nála maradt
hát lehet nem örülne neki barátosném miután alszik a 2gyerekkel együtt..de majd megoldom h letekerem a gézt és ami nem ment a földre azt teszem rá
betadine van itthon..na akkor ráveszem magam..géz max úgy jó ha a felét kidobom amivel a földet végig törölte és ami nem érintkezett a földdel azt teszem rá..
szomszed sincs akihez be lehet csongetni?
Az alkoholt, aki szereti, igya.
Sebellátáshoz nincs köze.
A gézt, mivel már közel nem steril, vasald ki. Gőzös vasalóval. Aztán kötözz.
Tudom, miről beszélsz. Az unokám 14 hónapos.
nincs autom..csak ez a géz van itthon amivel a kiscsaj végig törölte a földet..
Amint írtam, nekem állandóan szétnyílik a bőröm, de csak a vízhatlan, levegőtől elzárt tapasszal gyógyul be. De, ez csak az én tapasztalatom, és csak erre az én bajomra.
..pont ezt irtam az egyik hozzászólásomba..a jobb kezem ekcémás..pont olyan amit leirtál,reped vérsre sokszor(egyébként én folyamatosan járok is vele kivizsgálásra bőrklinikára)..és ez meg a bal kezemmel történt..
kifertotlenitetted valamivel?
Van autod, abban biztos van egeszsegugyi taska, abban pedig steril gez.
Jo eros, tiszta alkohol nincs otthon?
Azt írtad, van Betadine otthon. Hát jó adagot nyomj rá, nem csíp. Utána rá a gézt.
egyebkent tenyleg ne. Egy komoly idegmereg. Gyorsabban ol minthogy el tudna az ember bucsuzni a szeretteitol.
ok akkor keresek gézt..mondjuk nem tudom mivel lesz jobb,mert kislányom pár napja húzta végig az egész géz gombolyagot a földön..sajna minden már érdekesebb mint a játék..ezért se mertem azt rárakni..
Mivel nem tudni, hogy milyen állapotban van, így nehéz tanácsot adni. Ha velem történne ilyen, természetesen a seb minőségétől tenném függővé, hogy mit teszek. Nekem most az ekcémám miatt nyílik ki nap, mint nap a bőröm vérzésig. Le szoktam ragasztani, és 1-2 napon belül helyre jön, majd kezdődik elölről. Tehát állandóan sebes a kezem. Persze egy elvágott, vérző, mély seb azért mégis más.
A pill.ragasztóra azért nem reagáltam, mert Clau írta, hogy nincs otthon ilyesmi.
Amúgy sem láttam hajlandóságot a részéről. XD
A sebészeten is gézzel kötik be, csak vastagabban, a lényeg, amikor leveszed, ne a vágás irányával ellentétes irányban kezdd el leszedni, hanem olyan irányban, amivel nem szeded fel a bőrdarabot...
viccből..nyugi nem vettem komolyan....eszembe nem jutna ilyen..
ok de akkor mivel kössem be?Miután látszik a hús mert a bőr nem simul rá,igy gondolom a géz bele ragad..azért raktam rá tapaszt..
Pont azért még zárt helyiségben sem lehet használni!!
Miért ajánlgatják nyílt sebre többen is a pill.ragasztót?? Tudjátok, hogy cián van benne????
Nem ok nélkül vagyok tapasz-ellenes. A tapasz alatt nem kap levegőt a sebed, és ún. anaerob baktériumok, piszkos gazfickók bajt okozhatnak.
Ha már 6 óra eltelt a vágás óta,tetanuszt nem fog kapni,max egy jó nagy letolást a dokitól.Utólsó információim szerint,tetanuszt csak 6 órán belül adnak.
Holnap már nem látszik annyira súlyosnak.
Mielőbbi gyógyulást!
Tudod, mi van a pillanat ragasztóban?? cián!!
További ajánlott fórumok: