Ti 8 órából, hányat dolgoztok ténylegesen? (beszélgetés)
Változó. Ma pl kevés volt a munka, szerintem 4 órát, ha dolgoztam. De vannak olyan napok, amikor 10 órát simán dolgozok.
Nálunk elég hektikus a munka mennyisége,általában a hó első 4-5 munkanapja és a hók végén 1-2 nap nyugis. A második héten indul általában a pörgés, akkor a következő két hétben vagy napi 1-2 túlóra, vagy az első pörgős hét hétvégéjén rádobok egy napot, akkor pihenetebben hatékonyabb vagyok, és akkor a második pörgős héten már tudom tartani a 8 órát.
Vannak éves ciklusok is, pl minden évben vagy egy olyan hónap, amikor 2 hétig látástól mikulásig (12-14 óra, hétvége is) és van két olyan hónap amikor egy hétig 12-14 óra.
Amúgy nálunk nem szivóznak, ha a munka kész és elérhető vagy, nem kérdzik meg, hogy amúgy mit csinálsz mellette. Nekem a főnököm sosem szólt be,ha egy ilyen nyugis napot, mint a mai, lazábban vettem,mert tudja, hogy amikor meg határidő van, számíthat rám.
Azért cseles ez.Mivel a kollégák, ügyfelek is tudják, ki van ho-ban, gondolják bármikor kérhetnek bármit, hiszen otthon vagy.Sokkal jobban összefolyik a munka és a magánélet.
Nálunk van a szűk kollégákkak, akikkel egy részleg vagyunk, Messenger csoport is, és este nyolckor is simán irogatnak munkatémákban.
Van hogy hármat (de ilyenkor nincs is több munkám, szóval nem “lógok”), van hogy tizenkettőt.Van, hogy szombat-vasárnap is beletolok még 2-3 órát.
Home office.Van, hogy három-négy értekezlet, megbeszélés, interjú jut egy napra, van hogy semmi, “csak” írnom kell egy anyagot.Én szeretek “ hullámokban” dolgozni, mondjuk két zúzós nap után tartani egy lightosat, vagy kettőkor kimenni 1,5 órát bevásárolni, és utána visszaülni este 7-g.
Hát persze, de hallom amikor csicsereg;)
De simán lecsaphatnám a tetejét, de nem teszem, de gyakorlok!;)
Tehát, akkor ho-ról beszélünk....
Lassan 1 éve dolgozok itthonról.
Sajnos itthon nem sikerül betartanom a óránkénti 10 perc szünetet. Sokszor azt veszem észre, hogy 4-5 órája folyamatosan egy helyben ülök és dolgozok.
Nekem sokkal kevesebb idő jut a házimunkára és a családra amióta itthonról dolgozok, mert ugye itt van a gép és ha kapok egy üzit, vagy hallom, hogy pittyen egyet a gépem, akkor azonnal ránézek, akár este 10-kor is.
Ha bejárunk, akkor nincs ilyen, mert fél 5-kor lecsapom a gép tetejét és hazajövök, és vége, max. telefont veszek fel.
Mi időnként megbeszéljük, hogy ki, hogy osztja be az idejét. Az egyik kolléganőmnek sikerül nagytakarítania is ho mellett.
Én kb. 1/2 4-kor szoktam vacsit csinálni, ha olyanom van, de amíg fő, addig visszaülök melózni.
Néha sikerül nekem is keveset dolgozni:DDD
Ha jön a jó idő, akkor majd igyekszem többet lógni;)
Nem, nincs lelkiismeret furdalásom, ha kevesebbet dolgozok, mert egyébként meg túl sokat...
Ja, nekem van a munkásgépem és mellette a sajátom.
A H.O-ban én is legfeljebb 3 - 4 órát dolgozom és elérhető vagyok készenlétben.
Ez a 6-7 óra a normál munkahelyi munkára vonatkozik.
Két laptop van előttem és a munkahelyi laptopra két monitor kötve. Szimultán dolgozom és netezek. Ha dolgom van elvégzem, ha álmos vagyok alszom.
Munkaidőben elérhetőnek kell lennem telefonon, emailben. A videómegbeszélések többnyire tervezettek.
Sokkal többet dolgozom, mint nyolc óra, de sokkal nyugodtabb vagyok. Talán hiányzik az az a pörgés, ami az irodában volt.
Én otthonról dolgozom. A munkahelyi gépen nem ajánlatos nálunk mással foglalkozni, mert megtudják nézni, hogy miket néztem meg. De mivel ugye otthon vagyok nagyrészt, így a saját laptopomon bármit csinálhatok. Illetve gyakran munkaidőben szoktam intézni a házimunkát is, akár főzést, stb.
Ma pl alig dolgoztam 2 órát, és eléggé rosszul is éreztem magam utána. Szerintem a munkatársaim sokkal lelkiismeretesen végigdolgozzák a napot. De igazából nem tudom, erről nem szoktunk beszélgetni, hogy ki mennyit dolgozik ténylegesen egy nap. Nyilván én sem mondanám el az igazat.
Amúgy a mai 2 óra munka azért eléggé kiugró, általában azért minimum 5-6 órát tényleg dolgozok.
Mi H-Cs 9 órát dolgozunk, pénteken rövidebb.
Nem lehet mellette semmit csinálni annyi a munka 98%-ban. Örülök, ha nem kell tovább maradni. Sz.gépet figyeli a nagytestvér, nem lehet kalandozni, csak munkaügyben lehet keresgélni.
Azt én nem tudok :(((
Telefon bögyörészést nem szeretik, szgépen elvileg lehetne, csak úgy áll a monitor, hogy éppen rálátnak. Szóval, hanyagolom.
További ajánlott fórumok:
- Értelmes személynevek: pl: Para Zita (A lényeg, hogy tényleges keresztnév legyen, és összeolvasva is értelmes szót kapjunk.
- Ti hogyan ismerkednétek meg egy olyan férfival akivel egy épületben dolgoztok, de nem vagytok kollégák?
- Halálbüntetés, tényleges életfogytiglan vagy inkább prevenció
- Mi számít ténylegesen egészséges táplálkozásnak?
- Többgyermekes anyukák! Ti mit dolgoztok és mégis hogyan oldjátok meg 2-3-4 gyerkőc mellett?
- Ha a pénz nem számít, mit szeretnél kapni karácsonyra? (Most nem a szeretet meg a békesség érdekel, hanem ténylegesen tárgyilagos ajándék!!)