TGYÁS, GYES vagy GYED - mire vagyok jogosult? (tudásbázis)
Nekem jogviszonyom 2011.január 17.-2012.június 30-ig állt fennt, innentől szeptember 5-éig álláskeresőin voltam, most jelenleg pedig szociális segélyen. A szülés várható ideje: 2012.november 14. A kérdésem az lenne,hogy jár-e nekem a tgyás és a gyed, mivel a 365 napom meg van?
Előre is köszönöm segítségét!
Kezdek megvilágosodni:)
Köszi, így már értem!
Őt már kérdeztem, de sajnos nem tudott válaszolni:(
Nagyon fontos lenne tudnom, hogy mennyit kapok, mert egyedül fogom nevelni a kisfiamat, ugyanis a kedves apuka magamra hagyott 5hónapos várandósan. Ha tudok, biztos vállalok plusz munkát, de nem mindegy, hogy 25ezret vagy 40ezret kapok-e:(
És akkor lényegében így is járna csak az álláskeresési támogatások alapján számolják?
Megint belegabalyodtam:D
A terhességi-gyermekágyi segély annak jár, aki a szülést megelőző két éven belül 180 napon át biztosított volt (nem kell egybefüggő 180 napnak lenni, ha több részletben volt meg a 180 nap, az is számít) és
•a biztosítás ideje alatt vagy
•a biztosítás megszűnése utáni 42 napon belül vagy
•a táppénz ideje alatt szült.
Nem jár a TGYÁS, ha
•a munkahelyedtől megkapod a teljes fizetésedet a szülési szabadság alatt
•ha díjazás ellenében bármilyen munkát végzel, vagy vállalkozásban személyesen is közreműködsz
Szia!
Akkor egy cukrászdában dolgoztam, ahol sajnos nem jelentettek be.
Ez fontos valamilyen szempontból?
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert ahány ügyintézővel beszéltem annyi variációt hallottam már arról, hogy mire is vagyok jogosult.
Február 11-re vagyok kiírva a kisfiammal. Jelenleg álláskeresési segélyen vagyok, ami február 9.tart.
Előtte fél évig kaptam álláskeresési járadékot május 5-től november 9-ig. Az utolsó munkaviszonyom, ahol minimálbérre voltam bejelentve február 1-től szűnt meg, de 3évig folyamatosan ennél a cégnél dolgoztam.
Azt tudom, hogy a lényeg, hogy biztosítva legyek a szülés pillanatában, amire azt tanácsolták, hogy igényeljem meg a TGYÁST 1hónappal előtte. Viszont nem értem, hogy miből számolják ki. Csak az álláskeresési támogatásokból vagy beleszámít az előző éves munkám is?
Teljesen össze vagyok zavarodva! Segítsetek!:D:D:D
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Jogosult vagyok bármire is?
- Ha nem tudok szoptatni 7 hónapos babát, jogosult vagyok tápszert irattatni a gyerekorvossal?
- A bérpótló támogatáshoz 30 munkanap szükséges, ha nem közmunkában szerzem meg a 30 ledolgozott napot, akkor is jogosult vagyok rá?
- Hydrochepalusra műtött gyermekem után milyen ellátásra vagyok jogosult?
- Jogosult vagyok a felhalmozódott szabadságom megváltására ha felmondok a gyes ideje alatt?
- Jogosult vagyok-e tgyás és gyed igénybevételére, ha a szülés idején munkanélküli segélyen leszek?