Tetszik a Dávid keresztnév? Esetleg a te gyermekedet is így hívják? (tudásbázis kérdés)
Nekem az elso
20 ban benne van, de nem neveznem igy a gyerekem.
Hát, azt nem tudom, de minden bizonnyal igazad van :)
Mondjuk 10 éve meg minden második fiúcska Balázs volt :)
Nem. Sajnos tucat név lett mint pl. a Bence vagy a Máté..
A játszótéren vagy oviban az egyik anyuka hívta a kisfiát: Dávid gyere! Négy gyerek is elindult...
Azt is hallottam hogy mivel 3 azonos nevű kicsi volt egy csoportban van akit csak a vezetéknevével együtt szólítottak... vagy hozzá tették "másik Dávid"... :(
Persze ez is csek egy vélemény :)
Szép név, nekem az a fő gondom vele, hogy nagyon sok gyereket hívnak így.
A kisfiam Szabolcs lett.
Az én fiam is Dávid. Szerintem a legszebb fiúnév a világon.
15 évesen láttam egy amerikai filmet, amit azóta is imádok és amiben a főszereplőt David-nek hívták. Akkor már gondoltam arra ha lesz egy fiam az Dávid lesz. A férjem nincs annyira oda ezért a névért, de mivel a lányomnak ő választott nevet, nem hagytam beleszólást neki.
Az én "kis"fiam is Dávid. 13 éves. Nagyon szeretjük a nevét és szerencsére neki is tetszik,úgyhogy úgy érzem jó választás volt.
A névválasztás pedig nagyon egyszerű volt. Nézegettük a naptárt,amelyik név megtetszett felírtuk egy papírra mi is és a vezeték névvel párosítva,eldöntöttük melyik hangzik a legjobban. Dávid lett a befutó :)
További ajánlott fórumok:
- Neked hogy tetszik ez a keresztnév?
- Mi a párod keresztneve, és neked tetszik?
- Melyik keresztnevet nem adnád a gyermekednek?
- Hogy tetszik az Aliza (női) név? Adnád a gyermekednek?
- Kinek melyik keresztnév tetszik nagyon, és melyik nagyon nem?
- Észrevettél már valami különleges dolgot gyermekedben? (aura látása, esetleg egyéb dolog amik furán hangzanak?)