Testvérek (beszélgetés)
Ma beszéltem az óvónővel azt mondta,hogy ha ennyire akarom akkor szeptembertől mehet másik csoportba a kicsi.Persze ott volt a vezető óvónő is :)
Sajnos úgy látom,hogy a mai óvónők nagyon nem odavalók ahol vannak. NEM FOGLALKOZNAK agyerekekkel, semmit nem csinálnak. A gyerekek már nem is mennek panaszkodni mert az óvónéni a síró gyereket sem vigasztalja meg. Sajnos másik ovi ami van a városba az is ugyan ilyen hirű :(
Nálunk a nyagyobb az oviban sokat nyel ezért itthon szokta a kicsin levezetni a feszülséget.
Nem értem mért kellene öltöztetni, nem értettem soha az ilyen felfogást.
A nagy vigyáz a kicsire, de csak, hogy ne koszáljon el vagy ha már írtó nagy hülyeséget akar csinálni szól.
Nekem 2 lányom van szintén ilyen idősek és anno én is szerettem volna ha 1 csoportba teszik őket,de ma már örülök neki,hogy külön csoportba járnak,mert itthon egyfolytában eszik egymást,vitáznak,veszekednek.Az oviban meg jól megvannak mert csak az udvaron találkoznak.
Szerintem is az lenne a megoldás ha külön csoportba járnának,mert így túl sok nekik,hogy egyfolytában együtt vannak.Nem tud kialakulni saját baráti társaság mert a tesó mindig ott van és beleszól mindenbe,nem hagyják egymást igazán érvényesülni mert csak egymást figyelik,hogy ki mit csinál és persze mindig az kell a másiknak ami a tesónál van stb....
Pedig tényleg ez lenne a megoldás... persze testvérek, de nyilván mint bármelyik két gyerek mások. Ebben a korban, főleg 6 évesen már a testvéren kívül más kortárskapcsolatok, barátok is fontossá válnak. A nagyobb fiadat teljesen természetes módon zavarhatja, hogy nem tudja ezeket a kapcsolatait önállóan, a testvére nélkül alakítani, mert mindig ott a kicsi. És a kicsinek sem jó, mert mindig a nagy árnyékában van. Én megpróbálnám az ovi pszichológusát vagy ha ez nincs, akkor a nevelés tanácsadót, hátha az Ő véleményükre jobban ad az óvoda... Bár nem is értem, miért nem mennek bele a csoportváltásba, hiszen nekik is könnyebb lenne... Mindenesetre, ha a nagy iskolába kerül, attól fogva már nem lesz ilyen helyzet...
(Felnőtteknél sincs ez másképp, ritka pl. hogy egy házasság jól tud működni úgy, hogy együtt is dolgoznak és a nap 24 óráját együtt töltik. Teljesen normális igénye mindenkinek egy kis szabadság, és ez nem azt jelenti, hogy nem szereti a másikat.)
Mi ugyan nem jartunk egy csoportba az ocsemmel (2 ev van koztunk), de egesz gyerekkorunkkat vegig verekedtuk. Viszont mikor kulon voltunk huzamosabb ideig (pl nyari tabor stb) akkor mindketten betegek voltunk, annyira hianyoztunk egymasnak :DD
Mire felnottunk legjobb testverek lettunk a vilagon, szoval az hogy gyerekkorban veszekszenek, verekszenek nem jelenti azt, hogy ez mindig igy lesz :)
Sziasztok
Van két fiam és mióta ovisok rengeteget veszekednek,vitatkoznak.4 és 6évesek. Egycsoportba járnak így a nap 24óráját együtt töltik. A szülői értekezleten az óvónénik teljesen ki voltak akadva,hogy mennyit vezsekednek a fiúk és hogy ez nem normális dolog. A testvéreknek nem szabad stb. Kérdem én mit rontottam el? Tény még nem járt kicsi oviba addig nem volt enyni vita. De mit tehetek. Akiknek kiskorkülönbséggel vannak gyerekei ott mi a helyzet? Komolyan msot csak az én gyerekeim veszekednek? Verekedni,bántani nem szokták egymást.De a viták :( Mit tudok tenni? Igaz most tök rossz anyának érzem magam ezek után,hogy az óvónők bezséltek.
További ajánlott fórumok:
- Alma a fájától /utódok, testvérek, rokonok/
- Mennyi az ideális korkülönbség a testvérek között?
- Kis korkülönbség testvérek között
- Szerintetek mennyi az ideális korkülönbség testvérek között? Ti meddig vártatok?
- Mekkora szerepet tulajdonítotok a szülőknek, ha testvérek rosszul jönnek ki egymással?
- Egykeként, vagy testvérekkel jobb felnőni?