Természetvédelmi területen lehet szedni nem védett növényt? (tudásbázis)
Engem a hideg is kiráz már attól a gondolattól is, hogy amint elmondtad mennyire mérges kis növényke, nem adja magát könnyen, de naggggyon finom pedig.
Az élet tele van próbákkal, némelyiket magunk választjuk, némelyiket végig kell csinálni, mert muszáj, de ezek nevelik az egyéniségünket. Nemde?
Szerintem hagyjuk, hagy próbálja ki, aztán legalább elmondja a tapasztalatait. :)
Bár előre sejtem. Kevés dolog van az életben, amit soha többé! De ez azok közé tartozik.
A teához meg kell szárítani, száraz, hűvös, sötét helyen, ez néhány hét, míg teljesen kiszárad.
Ha teának készíted, amikor a víz felforrt, akkor kell egy 20 szemet beletenni (egy liter vízhez). Hagyni kell állni, és végül sűrű teaszűrőn át kell szűrni, hogy a szétrepedt szemekből a szöszök ne kerüljenek a teádba.
Eszméletlen mennyi dolog van a lekvárjával! Ha jót akarsz magadnak, akkor vegyél kész lekvárt.
A csipkebogyót meg kell mosni, tisztítani.
A bogyó két végét le kell vágni. Hát nem akkora, mint a sárgadinnye, ezért mikor már a 10 kilót pucolgatod, igencsak bezsibbadnak az újjaid.
Aztán felrakod főni.
Aztán passzírozod, aztán tele a hócipőd is a sok szöszmöszével, ami szúr, beteríti az egész konyhát, az újjadba áll, napokig szúr, nem látod, olyan pici és színtelen, és nem tudod kivenni, begyullad az újjad...
Az életben rá nem vesz senki, hogy én elrakjak lekvárt csipkebogyóból!
De neked sok sikert! :))))
tuti,mert természetvédelmi terület!
a nevébem is benne vann,
vigyázz!
Még lélegzetet is csak módjával szabad venni, nem hogy virágot!!!
Tessék szépen lefényképezni és akkor a tiéd lesz.Örökre.
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Hogyan szüljünk? Természetes vagy császár?
- Orvos természetgyógyász segít itt Kérdezzetek
- Hiszel a természetfeletti dolgokban és mi a véleményed róluk?
- Mikor lesz végre természetesebb a szépségideál?
- Szeretnék a terhesség előtt méregteleníteni, és természetes alapú vitaminokat szedni. Ki mit próbált ki? Kinek milyen tapasztalatai vannak?