Terhesség próbaidő alatt (beszélgetős fórum)
Nem kötelező szólni, de attól is függ, hogy milyen munkakör. Pl ha nem szólsz, de olyan a munka, hogy elvetélhetsz miatta, akkor mivel nem szóltál, a munkaadónak semmilyen felelősséget nem varrhatsz a nyakába.
Ha pedig egy könnyű munka, akkor nem rúgnának ki abban az esetben sem, ha szólsz.
Egyébként nálunk 6 hetes terhességet is be szokott mindenki jelenteni a főnöknek, még sosem rúgtak ki senkit, és mindenki végig dolgozott.
Viszont volt egy ilyen, hogy takarítónő nem szólt, nem tudom, hogy miért, talán neki is azt tanácsolták, hogy ha kibírja x ideig, akkor elmehet táppénzre szinte végig, mert nem lépcsőzhet meg mittudomèn. Elvetélt. Utána ki lett rúgva, mielőtt újra teherbe esett volna
Őszintén sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalataid vannak, még ha nem is sajátok. Többször eszembe jutott délután ez a fórum, és gondokodtam, még csak a baráti körömben sem történt hasonló.
Persze ez nyilván
Tudjuk, hogy milyen cég? Kicsi, családi válallkozás, multicég? Esetleg kiütött valaki mást a nyeregből, akinek ez a munka szintén az élete lett volna? ;)
Nincs baj ezzel a hozzáállással. Tényleg nincs. Csak mondjuk ki, hogy inkorrekt.
Nincs ezzel semmi baj, a cég nyilván le fogja nyelni a békát. Aztán adandó alkalommal majd nem kell meglepődni azon, ha azonnal kiteszik a szűrét, amikor megtalálják rá a védhetetlen és legális alkalmat.
Egyébként mindegy, ezer dologból rájöthetnek, valószínűleg látszani is fog már, lehet, hogy érzékeny lesz a szagokra.
Nem én indítottam a fórumot :)
Csak azért kérdeztem, hogy mivel indokolták, mert terhességre hivatkozva nem küldhettek volna el. Bár írtad, hogy ez régen volt, nem tudom, akkor hogy működött ez az egész.
Vidéki városban lakok, leküldtek Pestről egy pasast. Ő nem tudott semmiről, még ő kérdezte, hogy megkérdezheti-e miért történt ez... Elmondtam, erre azt a választ kaptam, hogy szólnom kellett volna, akkor a munkáltató eldönthette volna, felvesz-e vagy sem. Ez már rég volt, az üzletlánc is megszűnt. Elektropontban voltam hitelügyintéző.
Szóval szerintem ne szólj semmiképp. Itt a nyár, hordj lengébb ruházatot, ne is lássák!
Nagyon jol teszed. Senki nem fogja sajat maga vagy a cege erdeke helyett a teliedet nezni. Es egyaltalan nem szemetseg amit csinalsz. Egy percig se gondolod hogy barki mas nem tenne meg. Azert mert nincs rola forum...
Es a munkaltatodnak nem okozol vele kart. Kicsit kellemetlen lesz neked mikor elmondod, de ez is baj...miert kell kellemetlennek lennie. A fonokod is igy csibalna a nyakamat ra.
😉
Soha nem gondoltam volna, hogy valaha is így kell majd eljárnom bármiben is.
Nem vagyok olyan ember, aki átgázol másokon, vagy kihasznál másokat.
De most kénytelen vagyok megtenni.
És gyanítom, hogy a munkáltatómnak nem lenne egy pillanatig sem lelkiismeret furdalása, miután utcára tenne egy terhes nőt. Ők is csak a saját érdekeiket nézik, ahogyan most én is teszem.
A jogászt ma reggel kerestem fel ONLINE!
A fórum indítását követően.
Abszolút nem keresek kibúvót semmire, csupán tanácsra lett volna szükségem. Esetleg mások tapasztalatait szívesen vettem volna (ha járt már más ilyen cipőben).
Egyébként pedig nem áll szándékomban lelépni táppénzre próbaidő után. Szeretnék dolgozni, ameddig csak lehet, vagy éppen tudok.
Arra pedig kíváncsi lennék, hogy te az én helyemben hogyan cselekednél...
Hidd el, hogy nekem sem túl kellemes ezt csinálni. Nem tervezett baba, így alakult...
De a családom, a gyerekem előrébb való mindennél.
Csak az első mondatot olvastam el. Mivel rosszul értelmezted az írásom, egy szóval sem olvasom tovább a tied. Nem írtam sehol olyan, hogy szemétség a terhesség. Próbáld újra...
Innentől inkább nem szólok ehhez a fórumhoz. Azt meg nem is hiszem el, hogy most nyitotta a fórumot és már munkajogászt kérdezett. Ha-ha-ha... Csak kibúvót keres, hogy bizonygassa jól teszi, amit tesz. Ha így gondolja ő is és mások is, nyugodtan. Nem az tisztem megmondani, ki mit gondoljon, illetve a véleményeknek sem kötelező egyezni. Nyilván mindenki a saját sorsának kovácsa és mindenki tudja, hogy milyen titkok, hazugságok, tettek férnek bele.
Persze nem kívánok rosszat a fórumindítónak. Legyen boldog terhessége, majd egészséges babája és persze jó munkája. De remélem, hogy nem az a célja, hogy a próbaidő után lelép táppénzre, mert nem akar dolgozni és arra hivatkozik, hogy védi a törvény.
További ajánlott fórumok:
- H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt
- Tapasztalatok a terhesség alatt, a 2. trimesztertől
- Dohányzás terhesség alatt
- Ki mennyit hízott a terhessége alatt?
- Gondot jelenthet, ha próbaidőben szólok a terhességemről?
- Ha próbaidő alatt elküldenek veszélyeztetett terhesség miatt táppénzre, akkor felmondhatnak a táppénz ideje alatt?