Terheléses vércukorvizsgálat során elfogyasztott glükózszirup, milyen gondot okozhat, ha egy éve semmilyen cukrot nem ettem? (tudásbázis)
2023. aug. 9. 15:40
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, nagyon aranyosak vagytok
Kicsit félek
4. Capriola
2023. aug. 9. 14:27
Én igazolt inzulinrezisztens vagyok és évente többször terhelnek, mostmár terhes is vagyok és voltam előrehozott terhelésen is 18. héten, ami okés lett, de mennem kell a "normálisra" is 24-28. hét között. Egy ilyen terhelés nem fog bajt okozni, ne félj.
3. Capriola
2023. aug. 9. 14:25
Nem lesz bajod, de a sok cukortól normális, hogy szédülsz vagy nyomott lehetsz egész nap. Legyen nálad egy szendvics, amit meg tudsz enni a vizsgálat után.
2. Hattori (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. aug. 9. 13:01
Először is vesznek Tőled vért, azt megmérik és ha már ott magas a vércukor, akkor nem is terhelnek tovább. Velem így volt.
2023. aug. 9. 12:41
Sziasztok. Kismama vagyok, és nem sokára terheléses cukorvizsgálatom lesz
1 éve nem ettem cukrot, ugysnis inzulinrezisztencia gyanús voltam, mivel mellékpajzsmirigxem meg volt nagyobbodva, de azóta már megműtötték.
Nem bizonyított,hogy inzulinrezisztenciám lenne, de 1 éve belekezdtem a diétába és azóta jól vagyok.
Nos a kérdésem az lenne,hogy ennyi cukrtól hirtelen azon kívül hogy rosszul leszek esetleg, más komolyabb baj történhet?
A védönőm szerint nem, de gondoltam írok ide hátha valaki volt ilyen helyzetbe
További ajánlott fórumok:
- Volt már valaki terheléses cukor vizsgálaton? Nagyon szörnyű? Kedden megyek és eléggé parázok!
- A terhesség ideje alatt éreztetek ellenálhatatlan vágyat bizonyos ételek azonnali elfogyasztása iránt?
- Ha a terheléses cukor eredményem és minden inzulinos eredményem rendben van akkor is írhat fel a doki Metformint?
- Naponta 1kg gyümölcs elfogyasztása soknak számít?
- Okozhat gyomorpanaszokat a forrón elfogyasztott palacsinta?
- Segítene valaki a terheléses cukor és inzulin vizsgálatom eredményének értékelésében?