Tepsis sajtos burgonyapüré recept
A Tepsis sajtos burgonyapüré hozzávalói:1 kgburgonya
3 dbtojás
125 mltejföl
50 greszelt sajt
2 ev. kanálvaj
ízlés szerint só, bors
A Tepsis sajtos burgonyapüré elkészítési módja:
A burgonyát megfőzzük, mintha burgonyapürét készítenénk. A puha, főtt burgonyát leszűrjük, majd alaposan (csomómentesre) áttörjük. Az áttört burgonyát egy nagyobb tálba tesszük. Egy másik tálban mixerrel a vajat, tojások sárgáját és a tejfölt habosra verjük. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, elkeverjük, majd beledolgozzuk az áttört burgonyát. Ezután még egyszer mixerrel alaposan eldolgozzuk. Ezután a kemény tojáshabot óvatosan belekeverjük a masszába. Az így elkészített burgonyás masszát habzsákba töltjük, majd a megfelelő fej kiválasztása után a sütőpapírral kibélelt tepsire kis korongokat készítünk. A sajtos-burgonyás falatkákat 220 fokon 10 percig sütjük.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. ápr. 17. 06:25
A tepsis sajtos burgonyapüré elkészítési módja és hozzávalói.