Tepsis cukkini (közép-olaszországi étel) recept
40 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
kevés
A Tepsis cukkini (közép-olaszországi étel) hozzávalói:
1 nagy fej vöröshagyma
6-8 érett paradicsom (vagy két konzerv paradicsom)
3-4 kis cukkini
2 gerezd fokhagyma
reszelt sajt
só
bors
A Tepsis cukkini (közép-olaszországi étel) elkészítési módja:
Kevés olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, és ezután hozzáadom a meghámozott, felaprított paradicsomot és az összezúzott fokhagymát. Mártást főzök belőle, de nem baj ha maradnak paradicsomdarabok benne, nem kell teljesen homogénnek lennie. Sóval borssal ízesítem. A cukkinit egy lábasban előfőzöm. Ez maximum 10 perc, zsenge daraboknál 5 is elég. Az előfőzött cukkini végeit levágom, és 1,5-2 centis karikákra vágom. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kikenek kevés vajjal, és lerakok egy rétek cukkinit, rá egy réteg paradicsommártás kerül, aztán megint cukkini. A tetejére maradjon egy kis paradicsom. Megszórom reszelt sajttal, és kb. 20 percig összesütöm előmelegített sütőben.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: nyuszihopp, 2009. ápr. 15. 22:42
A tepsis cukkini (közép-olaszországi étel) elkészítési módja és hozzávalói.