Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Tepsis cukkini (közép-olaszországi étel) recept

Tepsis cukkini (közép-olaszországi étel) recept

Elkészítési idő 40 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Zsírtartalom kevés

A Tepsis cukkini (közép-olaszországi étel) hozzávalói:
1 nagy fej vöröshagyma
6-8 érett paradicsom (vagy két konzerv paradicsom)
3-4 kis cukkini
2 gerezd fokhagyma
reszelt sajt

bors


A Tepsis cukkini (közép-olaszországi étel) elkészítési módja:
Kevés olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, és ezután hozzáadom a meghámozott, felaprított paradicsomot és az összezúzott fokhagymát. Mártást főzök belőle, de nem baj ha maradnak paradicsomdarabok benne, nem kell teljesen homogénnek lennie. Sóval borssal ízesítem. A cukkinit egy lábasban előfőzöm. Ez maximum 10 perc, zsenge daraboknál 5 is elég. Az előfőzött cukkini végeit levágom, és 1,5-2 centis karikákra vágom. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kikenek kevés vajjal, és lerakok egy rétek cukkinit, rá egy réteg paradicsommártás kerül, aztán megint cukkini. A tetejére maradjon egy kis paradicsom. Megszórom reszelt sajttal, és kb. 20 percig összesütöm előmelegített sütőben.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A tepsis cukkini (közép-olaszországi étel) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook