Tényleg nem lehet a gyereket arra kötelezni, hogy tetű-és serkementesen jöjjön újra? (beszélgetős fórum)
Igen ,a változtatás szükséges,ez pedig csak összefogással mehet,hisz hiába akar 1 ember valamit ha nem kap támogatást.Igen is sarkunkra kell állni ,szülői értekezleteken felszólalni és a többi szülőt magunkmögé állítani,csak így tudunk eredményeket elérni.
A mondás is azt mondja "1 fecske nem csinál nyarat",és ez nagyon is igaz viszont több ember összefogva már nagyon erős nyomást jelent a tétlenül ülő szervekre......
ebben teljesen igazad van.
Sok mindenen kéne változtatni...
Én nem vagyok védőnő,inkább úgy mondanám szivemen viselem azügyet,mert évekig okozott nálunk is problémát/ezokból a jártasságom tetű ügyben.
Hidd el Én aztán tudom hogyan működik a dolog....míg Én itthon mostam mint egy mosómedve,napra pakoltam mindent és már-már leégettem a gyerek haját a családéval együtt,addig a tetvek 5 éven keresztül támadtak bennőnket az óvodán majd az iskolán keresztül.A helyzet akkor szünt meg mikor a napköziből 5 osztályban kiírattam a lányom.
Én most is azt mondom a szülőknek kell megoldást találni a védőnővel(védőnői tetűírtóval való kezelés rögtön az iskolában/így a hiányzás is megszüntethető)..És akár mennyire is gonoszak a gyerekek egymással ha mi felnőttek példát mutatunk nekik otthon és az iskolában aképp hogy beszélünk a tetű szokásairól-terjedéséről stb-s tesszük ezt úgy hogy a gyerekben semmi undor és gúny ne szülessen- akkor nem fogják megszólni egymást,sőt inkább támogatják majd azt aki épp ilyen kellemetlen helyzetbe került.
Te jó védőnő lehetsz...de tudok nem egy helyet, ahol a védőnők nem ilyenek...
Sajnos!
és sokszor a tetves gyermek vagy elkapta valakitől...
vagy rossz esetben otthonról hozza be egyfolytában...ami rövid időn belül kimeríti a hiányzásokat...ha minden esetben kitiltja az iskola a suliból...
cifra egy helyzet ez az biztos...
A kár csak az hogy nagyon nehéz jól védeni azokat a gyerekeket... akik vétlenül kerülnek bele (elkapják egy krónikus tetvestől...)
ha tudsz rólla, hogy van megelőzés céljából lehet...
de ha nincs felesleges rendszeres kezelés
Egyszerű ötlet és nem károsít a diófalevélteás öblítés hajmosást követően...mellékhatás zsírosítja a hajat...
pedig fejleszthető...
csak teljesen vissza kell menni az alapokra...
nem az osztályfönök dolga...
az ővé a jelzés a védőnő felé...
És ahol van ped.assz...az ilyeneket ő végzi el...
Sajnos az én lányomnak is volt, hogy kicsípte a fejbőrét. :-(
Aztán míg elmúlt, azon paráztam, hogy hasson még az előző kenegetés és nehoyg beletelepedjen a dög... :-(
Egyébként egy ismerős azt mondta, hogy a festett hajat nem szereti a tetű. Azon gondolkoztam a végén, hogy bekenem a gyerek haját, így legalább csak 1x vegyszerezem és ha jó minőségű cuccot veszek, talán kevésbé káros, ráadásul sokkal olcsóbb is. :-O
De szerencsére vége lett az ovinak, mostanra meg felújították az egészet, remélhetőleg már nincsenek sehol a dögök. :-O
Hm...Ez ismerős, a szülőin ez volt az első, amit a tanárnő előadott. :-O
De végül kitalálták, hogy a rendbontót leküldik a tanáriba és suli után tartja meg neki az órát a tanár.
Mondjuk ez így egy kicsit bünti a tanárnak is. De legalább a gyereknek leadja az anyagot...
Persze, a kezelés az más.
De amikor csak azért kened a fejét minden hajmosás után, hogy nehogy elkapja(attól az egytől), akkor igenis felháborít, mert a vegyszer nemcsak büdös, de felszívódik a kis fejbőrén át.
Tapasztaltabbak azt is írták, hogy nagyon kiszárította , tönkretette a haját, fejbőrét.(Gondolom huzamosabb alkalmazás után.)
Tehát, miért vegyszerezzem a gyerekeim fejét, amikor nem is tetves? Ilyen jellemezni sem tudom anyukák miatt...
:)
a vége tetszik
én tavaly olvastam egy cikket érdekes volt...hogy sokkal könnyebben megtelepszik tiszta fejbe...
Megelőzést meg az ÁNTSZ támogathatná iskolák kaphatnának megelőzés céljából tetűírtót, hogy szükség esetén lekezelhessék a gyerekeket, nem a szülőket terhelve az iszonyatos árral...
Volt idő, hogy megelőzés miatt a gyerekem fejét én is védtem, mert sz...k tudnak lenni ám a gyerekek is...
Sajnos legtöbbször a gyerek szenvedi meg a szülő gondatlanságát, esetleg így egy másik gyerek a másik család hibáját...
keress neki egy olyan sulit ahol segítséget kap és nem ellenségeskedést.
Tőlem nagyon messze laktok, de a nevelési tanácsadótokban nincs lehetőség a segítség kérésre?
fejleszthető, csak nagy kitartás kell hozzá...
nem csak a gyereknek hanem a sulinak és a szülőknek is igen kitartónak kell lenni
segíteni én is tudok... a nálunk bevált ötletekkel...
"Nálunk az volt a hivatalos álláspont, hogy nem lehet a gyerekkel közölni az osztályban, hogy ő tetves, "
Még szép!
Nem a gyerek a hibás, és ha az osztály előtt mondaná a tanár megalázná a gyereket.
AAAAAAAAAAAA!Pont ez a legnagyobb probléma a Magyar oktatás területén,nagyon kevés tanár van aki rengeteg továbbképzésre jár és ezáltal hajlandó az újat is elfogadni.Régen a diszlexiás gyerekeket bedugták a kisegítő iskolába mondván baj van a fejével(gyagyás stb...),pedig szó sem volt erről akkor sem,egyszerűen csak másképp/másoldalról kell megismertetni a tanulni valót velük-legfőképp játékos és az érdeklődési körük oldaláról megközelítve.Annyira bevonhatók mindenbe.Én azt mondom nem a gyerekeke kezelhetelenek,hanem a megrögzött elavult oktatási rendszerhez ragaszkodó tanítok nem tudják az eszméiket megváltoztatni/nem fogadják el,hogy már más világban élünk.Sajnálom,hogy ez így van,s sajnálattal látom hogy nem csak nálunk van ez a gond.A mi fejlesztő pedagógusunk évek óta itt tanít nálunk magyar szakon/ 2 éve szerzett diplomát mint fejlesztő tanár,ez idő alatt még csak egy alsós tanító nénivel tudta az új oktatási eljárást elfogadtatni,igaz eleinte fentartásai voltak,de a gyerekek igazolták a technika pozítív oldalát.Csodákat művelt az osztályával és azóta rendszeresen konzultálnak stb.......az okatás ebben az osztályban sikerélmény a tanító néninek is.Sajnos a többi tanár az iskolánkban még mindig nem érti a lényegét az egésznek és ők tulajdonképp nem is érnek el sikereket az okataás terén.Ezt csak azért írtam le,hogy ne keseredj el,máshol is hasonló a helyzet.
Azért azt ne engedd ,hogy szégyelje a kisfiad a tanulási nehézségét,mert erről nem tehet-nem hibás érte sem Ő sem más.Ettől még nagyon jó szakember,vállalkozó stb lehet belőle ha Ő ugy akarja majd.
Amit Én látok:egyesek megbélyegzik a tanulási nehézséggel küszködőket,viszont az élet nagyon kegyes,mert ezek a gyerekek nagyon kitartóak hatalmas akarattal és megmutatják a világnak hogy rajtuk nem fog ki semmi és senki:-)A Te fiad is ilyen!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Tényleg nem szabad terhesen más gyerekét ölbe venni, mert akkor a miénk beteg lehet?
- Lehet a gyermeket jogi úton kötelezni a láthatás betartására?
- Miért akarnak közmunkára kötelezni?
- Tényleg akkor teljesedik ki egy nő, ha gyereket szül?
- Tényleg cikizni fogják a gyereket az iskolában, ha iPhone helyett Toshiba Handibookot veszek neki?
- Volt feleséget lehet-e kötelezni arra, hogy a férje nevét letegye?