Tényleg elvihetik mindenünk? (tudásbázis kérdés)
Nem tudom mikor örököltétek meg a házrészt, de ha arra lett véve fel vagyis a fedezet is az volt, akkor kellett volna rajta lenni széljegyzetnek és ennek az örökösödési cécónál ki kellett volna derülnie.
Sajnos ebben az a szomorú hogy ezek a tetű végrehajtók olyan módon a "törvények felett állnak" hogy az borzalom.
Mindenképpen ügyvéd és egyenlőre semmit ne ismerjetek el ez fontos. Ja és minnél hamarabb napidíjuk nem kevés ezeknek a majmoknak.
Ez nagyjábol így van
de követelhetik azon az örökösön is az egészet aki "fizetőképes"
Anno kibogarásztam a trv-t
Aha!
Ez szok lenni a duma. Húzzák az időt , aztán egyszercsak bekopog a végrehajtó
Ilyen ugyeket csak levelezéssel tértivevénnyel szabad intézni
Mi az hogy majd visszahiv? Bemondod az ügyszámot és máris látja a számitógépben hogy áll az ügy
Én most nem keresgélwem ki az örökös kötelezettségét,
de volt egy esetem, sokkal kisebb összeg
Kaptam levelet a követelésröl, időben válaszoltam és megneveztem a másik örököst is, jelezve hogy csak az öröklés arányában vagyok köteles
Nos itt volt egy kis vita, én végül is nem fizettem semmit
De ismétlem, kis összegröl volt szó, valami 80ezer jogtalanul felvett nyugdíjrol
ONYF eltekintett a behajtástol
Ha jól értem követeléskezelőnél van az ügy, mert azt írod, hogy cégtől kaptál levelet. Tehát nem bíróság vagy végrehajtó küldte.
A követeléskezelő mindenfélével megfenyeget, hátha gondolkodás nélkül gyorsan fizetsz.
Mindenképpen reagálj rá, ha nem érted pontosan, fordulj ügyvédhez.
Nono
Jogerős végrehajtás elött jön egy levél a biróságrol
Ha jött és nem mondtatok elelnt neki akkor lesz jogerős a végrehajtás
A tartozásért meg csak az örökölt részarányban vagytok felelősek, ha az anyós, a másik örökös még él
Ugyanakkor a , érdekes ellentmondás, a követelő azon is behajthatja a követelést akin tudja, ha a a másik fizetésképtelen
Keress rá a jogszabályokra a guglin, de a legjobb egy ügyvéd, mert sokkal gyorsabban tud intézkeni mintha te kezdesz levelezgetni
Hú ez elég nagy baj :( Fel kéne keresni gyorsan egy ügyvédet aki jól ismeri az erre vonatkozó szabályokat.
Anyósod sem tudott róla? A hagyatéki tárgyaláson sem derült ki?
További ajánlott fórumok:
- A Norbi életmódrendszer tényleg hatásos?
- Ki dobna le tényleg jelentős súlyfelesleget 2012-ben?
- A tényleg nagyon nagy túlsúly!
- Értelmes személynevek: pl: Para Zita (A lényeg, hogy tényleges keresztnév legyen, és összeolvasva is értelmes szót kapjunk.
- Szexre tényleg könnyű egy pasit "felszedni"?
- Kutyások, beszélgessünk! - Mindenünk a kutya