Tényleg annyira nagy probléma, ha valaki nem megy nyaralni? (beszélgetés)
Mondjuk az edzembe sem jutott hogy hitelből nyaraljunk... általában addig nyújtózkodunk ameddig a takarónk ér. Amúgy szerinted ennyire általános hogy hitelből nyaralnak? Ha igen az elég nagy baj.
Nyaralni szerintem szuper dolog de nem ez teszi az embert :)
Tulajdonképpen az ilyesmivel, mint a lerajzolni, hol nyaraltam, nincs semmi baj - szerintem. Le lehet rajzolni, hogy ribizlit szedtem nagymamával, főztünk málnaszörpöt, fogtunk szöcskét a szomszéd gyerekekkel, hintáztunk az eperfán...
Azzal van baj, ha a pedagógus ezt úgy állítja be, mintha ezek az élmények nem lennének olyan érdekesek, mint megnézni az Eiffel-tornyot. Pedig egyrészt egy gyerek számára igenis lehet egyenrangú a kettő, másrészt, ha nem is lenne az, ezt éreztetni, ennek a kisebbségi érzésnek az erősítésére rásegíteni egy pedagógusnak minimum óriási baklövés, szarvashiba.
Azt azért nem gondolném, hogy a nyaralás ördögtől való... attól hogy valaki jár nyarali még járhat színházba, múzeumba vagy kirándulni is, nem hiszem hogy ettől függ.
Az elmúlt 8-10 évben mi is belföldön jártunk, idén is így lesz, de nagyon szívesen mennék mindenfelé a világban. Szerintem élmény ez is, és gazdagítja az embert ha sokmindent lát a világból. Nyilván a helyet és a programot úgy kell megválasztani hogy mindenkinek jó legyen.
Szerintem nem olyan nagy probléma. Évek óta nem voltam nyaralni! Nem is hiányzik. Van a közelünkben fürdő is és vízpart is, oda elmegyek mikor "nyaralás élményre" vágyom, nem hiányzik a pakolás, bőröndből élés, utazás, stb.
Én így vagyok bekötve ezek szerint!
Ugyanez a véleményem. Mi sem voltunk nagy nyaralósok. De szeptemberben rettegtem a kérdéstől és égett a fejem, hogy én milyen kis szürke egér vagyok.
Mások több, különlegesebb helyeken jártak mint én. Én nagymama, két hét balcsi és kész.(gyerekkoromban)
Most se visszük túlzásba.
Amikor én voltam gyerek, emlékszem, nekem mi volt ezzel a bajom.
Én imádtam nagymamámhoz menni unokatesókkal vagy elmenni táborba osztálytársakkal, máshova nem mentem én sem, később talán a nővéremhez Budapestre.
Viszont ami miatt ennek kellemetlen íze lett később, az az iskolai tipikus szeptemberi kérdés: ki hol járt nyaralni. Kb. az osztály harmada (de szerintem inkább a fele) volt külföldön, őket beszéltette a tanító néni, hogy nahát, Mancikám, de csodálatos, mesélj akkor Rómáról stb.
Én, aki nagyinál nyaraltam, nem voltam olyan érdekes, hogy fél percnél több ideig meséljek.
Értem én felnőtt fejjel, hogy volt ennek egy kicsit "kulturális" célzata is. Másrészt valahol kegyetlen és megalázó dolog ez a többi nagyi kertjében nyaralóval szemben. Nem ér annyit a "kulturális" célzat, mint amennyit árt.
Akkoriban nem láttam ezt tisztán, csak valami homályos zavart éreztem a dologgal kapcsolatban. Valahogy így (is) alakulhat ki más gyerekben is, hogy aki nem megy külföldre nyaralni, az kevesebb.
Az is életem egyik csodálatos emléke marad, mindig magam előtt látom a két gyerekem, ahogy próbálták átugrani a hullámokat.
Remélem sikerül elutaznotok!
Biztos igazad van! De az agyas dolgaimon nem mindig tudok urolakodni:DDD
Ha lenne annyi pénzem, hogy elmenjek távoli helyekre, lehet eszembe se jutnának ezek...
Már tervezünk egy Horvátországi nyaralást, talán jövőre:D
Olvastam a hozzászólásaidat, egyetértettem idáig, de ez a külföld valahogy olyan, mintha pánikólnál. Ha jön a baj, jöhet itthon is, mint pl. az a 2005-s? aug. 20. Vagy egy hétvégi autós kirándulás, ki tudja haza érünk-e?
Én is gondolkodtam így, hogy hazánkban is van elég látnivaló, de bárhol voltam, mikor hazaérkeztem, boldogan nyugtáztam, szegényebb maradtam volna, ha ezt,vagy azt,nem láthatom, tapasztalhatom meg személyesen. Sajnos Tunéziába nem jutottam még el, lehet nem is fogok, de vannak ismerőseim, akik ki nem hagynák. Törökországban voltam, és az is egy élmény volt. Úgy gondolom, ha az ember betartja a higiéniás szabályokat, nagy gondja nem lehet.
Azért nem nyaraltunk a nagyiknál mert egyik 2 utcányira lakott,a másik meg pár megállónyira :)bármikor együtt lehettünk,bárcsak most is így lehetne,nagyon szerettem őket :(
Jártam velük is nyaralni kicsiként Zalakarosra és H.Szoboszlóra emlékszem így hirtelen,de jó volt!
További ajánlott fórumok:
- Tényleg annyira csodálatos a terhesség?
- Tényleg annyira nem számít a babavállalás anyagi oldala?
- Tényleg annyira ronda lett a konyha az új színnel?
- Lézeres köröm műtét tényleg annyira hatásos? Akinek volt, annak nem nőtt be többet a körme?
- Ipolytarnóc, tényleg annyira jó hely, mint ahogy a tv-ben reklámozzák?
- Budapestiek, tényleg annyira botrányos a Paskál strandfürdő?!