Teljes kiőrlésű minipalacsinta mézes málnával recept
A Teljes kiőrlésű minipalacsinta mézes málnával hozzávalói:18-20 palacsintához:
2, 75 dl tej
25 dkg teljes kiőrlésű búza liszt
8 g sütőpor
2 tojás
5 dkg olvasztott vaj
3 dkg cukor/nyírfacukor
csipet só
Mézes málnához:
2 nagy ek. méz
2 nagy marék málna (lehet fagyasztott is)
csipet fahéj
1 tk. kukorica keményítő
3 ek. víz
Vaj a sütéshez és a tálaláshoz.
A Teljes kiőrlésű minipalacsinta mézes málnával elkészítési módja:
A lisztet és sütőport egy tálba szitáljuk. Közepébe mélyedést csinálunk, beleszórjuk a cukrot, a csipet sót, beleütjük a két tojást és hozzáöntjük a tej felét. Habverővel elkezdjük összeállítani a tésztát, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a maradék tejet. Jól kikeverjük a tésztát. Egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon felhevítünk, teszünk bele egy darabka vajat, majd a tésztából kanálnyi adagokat -én egy nagy evőkanalat használtam- tegyünk a serpenyőbe. 4-5 palacsinta fér el egyszerre. ~1 perc elteltével apró buborékok jelennek meg a tészta felszínén, ekkor egy spatulával megfordítjuk és további ~40-60 másodpercig sütjük őket, míg szép aranybarnák lesznek. Miközben a palacsinták sülnek, elkészítjük a mézes málnát. Egy kis lábasban közepes lángon felmelegítjük a mézet. Rátesszük a málnát -pár szem kivételével-, meghintjük egy csipetnyi fahéjjal és felforraljuk. A kukoricakeményítőt kikeverjük vízzel és a málnához adjuk. Jól átkeverjük, levesszük a tűzről és beledobjuk az egész málnaszemeket is. A palacsintákat még forrón tányérokra halmozzuk, pici vajdarabkákat tehetünk még rájuk, majd a tetejére kanalazzuk a mézes málnát. Gyorsan együk, mert frissen az igazi!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. aug. 9. 14:26
A teljes kiőrlésű minipalacsinta mézes málnával elkészítési módja és hozzávalói.