Télen hideg a szövetkabát? (tudásbázis)
Hát nekem van egy ilyen. Még egyetemista koromban vettem Londonban - annak meg mindjárt 20 éve. Az az igazi gyönyörű Ferrari piros, az ujjainál már látszik, hogy kicsit kopott, egyébként tökéletes, újszerű. Az olyan meleg, hogy 0 fokig simán fel tudom venni egy vékony pulcsival.
Sajnos csak csípőig ér, ami kilóg belőle az lefagy, annyiba került, hogy egy hétig brekegtem utána 🙃 Viszont a következő 20 évben sem tervezek megválni tőle, szóval ha 40 évre elosztom az árát, kifejezetten jutányosan szereztem 🙃
Hogy én mennyit szoktam nevetni a félreütéseiden. ☺ ❤ van, ami viccesre sikerül.
A kabáthoz visszatérve: én még csak olyat láttam, ami vékonyan volt bélelve, de biztosan akad vastag is, elhiszem. Kint én is mindig vízállóban jártam, mert bár keveset fagy, de szinte állandóan esik.
(Bár egy idő után már fel sem tűnt :))
Most már kíváncsi lettem, utánanézek.
Biztosan van olyan sűrű, gyapjú szövet, ami önmagában is meleg. Abba mondjuk nem is kell toll bélés. :)
Gondolom egy vagyonba kerül.
Húúú, volt idő, amikor a pm. túlműködésem miatt mindig melegem volt. Egész télen úgy jártam, hogy egy póló+térdig érő szövetkabát kigombolva;)
1 telem volt ilyen...
Nekem volt beléptem, ami elég meleg volt télre, és csini is.
Nemrég egy turkaloban találtam egy baromi jót, de 35-40 £ volt, a tisztítás nem tudom, itt mennyibe kerül, de biztos nem olcsó, szóval filoztam rendesen. Itt télen nincs olyan nagyon hideg, de ebben a fostalicska esős időben a vízhatlan, kapucnis kabatjaimat hordom a legtöbbet.
Ha, ciki névvel ha nem én elmondom;)
Nekem van hosszú és térdig érő is. Mivel a közép Európai időjárásra nem jellemző a tartós nagyon hideg, ezért ezt a szabványt követve szövet+vékony vatelin, ami csak fenékig ér+selyem bélés kell a téli szövetkabátba, ami bizony elég kevés, azaz nagyon lehet benne fázni.
Ha egy csinos szövetkabátot akar valaki venni, akkor ugye vesz egy szépen karcsúsítottat, ami alá egy vékony pulcsi fér be, ha nagyobbat vesz, akkor befér a 2 vastag pulcsi is, de akkor már nem csinos és ennyi erővel megfelelő a térdig érő pufi kabát is;)
Én fázok a szövetkabátokban télen, mert csak 1 pulcsit veszek alá, így csak akkor veszek ilyet fel, ha olyan helyre megyek, ahová felöltözök elegánsan és jobban illik hozzá a szövetkabát, bár nekem van egy szép térdig érő pufikabátom, ami nem túl vastag, szépen karcsúsított.;)
Mostanában vannak olyan szövetkabátok, amelyek szövete nem igazi szövet, hanem inkább polárnak tűnik, azaz sokkal melegebb, mint az igazi szövet kabát.
Valamint több ismerősöm azt csinálta, hogy kibéleltette polár anyaggal a belsejét, hogy melegebb legyen, illetve lehet olyan cuccokat kapni, amit rá lehet venni a kabátra, hogy melegebb legyen, olyan poncsó szerű.
A szövetkabát valóban csak akkor elég, ha nagyon enyhe idő van, nem esik az eső. Egyébként hideg.
Attól függ.
Például, hogy mennyire vagy fázós. Van, aki már most vastag dzsekit, vastag sálat meg csizmát húzott. Én meg el vagyok azzal, hogy felvettem a pólóra egy béleletlen szövet blézert.
Meg attól is, hogy hol és mennyit közlekedsz. Mert Budapesten felesleges nagyon felöltözni, 5-10 percenként járnak a járművek és mindet fűtik!
Az üzletek is annyira fűtve vannak, hogy a dolgozók rövid ujjúban vannak. Ott beöltözve teljesen le lehet izzadni!
Meg attól is, hogy mostanában nincsenek is telek. Van plusz 10 fok, ahhoz nem kell nagyon beöltözni.
Szerencsére én keveset tartózkodok utcán télen. Bicajjal elnyargalok a munkahelyemre (2 utcára), gyakran pólóra veszek dzsekit. Csizmám nincs is, minek? Szintúgy boltba, másik irányban 200 méterre van, vétek túlöltözni.
Mondjuk egyszer mentem Tescoba busszal, és nem jött a rohadék, hát akkor eluntam a várást, mert lefagyott a lábam :)
Pont ezen dilemmázok én is. :)
Mert mondjuk oké, hogy a teste bélelt, de ha az ujjában olyan vastag bélés van, hogy elég meleg legyen, akkor az már nem biztos, hogy csini.
Szövetkabátban én még sosem láttam olyan igazán vastagon béleltet, max. átmenetit.
Meg egy esős, havas évszakban amúgy sem előnyös, mert hamar átázik.
És kiindulva abból, hogy nagyon fázós vagyok: marad az eddig is bevált, vastagon bélelt télikabát. :)
Bélelt,nem bélelt:fázik benne az ember.Bár,ha valaki kocsival jár és nem fagyoskodik megállókban várakozva a tömegközlekedésre,akkor jó lehet.
Én eddig minden szövetkabátombam fáztam.A térdig érő,kapucnis,bélelt,vízálló kabátokra esküszöm.
További ajánlott fórumok:
- Esküdnél idén télen (ki tudja eső vagy hideg vagy hó lesz) jövő nyár (30 fok, napsütés)helyett csak azért, mert már nem birod kivárni?
- Milyen hatással van a szervezetedre ez a hirtelen jött hideg esős őszies idő?
- Hideg van...de mennyire? Ma évnyitója lesz a fiamnak, lehet hosszú szövetkabátot és szoknya mellé lakkcsizmát felvennem, vagy túlöltözöm?
- Ez a hirtelen jött hideg + eső a maradék energiámat is elvette. 😕
- Hirtelen hidegrázás / rángatózás mitől alakulhat ki?
- Télen is hideg folyadékot szoktam inni.