Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tejszínes gombás csirkeragu-kérdés fórum

Tejszínes gombás csirkeragu-kérdés (beszélgetés)


12. b789d47c89 (válaszként erre: 11. - Csajszika890721)
2011. jún. 9. 16:47
Köszi.
11. csajszika890721 (válaszként erre: 1. - B789d47c89)
2011. jún. 9. 15:29
Szia! Én ha gombás ételt csinálok, legyen az leves, szósz, mártás, húshoz, tésztához, én bazsalikomot szoktam belerakni és szerecsendiót. De amúgy attól függ milyen kedvem van. Van hogy kihagyom a szerecsendiót, vagy a bazsalikomot is és csak egy kis bors, és petrezselyem.:-)
10. b789d47c89 (válaszként erre: 2. - Adali)
2011. jún. 9. 12:17
Ok, értettem, tárkony bele és borsó a végén. Köszi a segítséget.
9. b789d47c89 (válaszként erre: 3. - 07c4794583)
2011. jún. 9. 12:17
jól hangzik
2011. jún. 9. 12:10
:)
2011. jún. 9. 12:09

ja és kezdőknek komplett videó a folyamatról :)


[link]

6. 07c4794583 (válaszként erre: 5. - Adali)
2011. jún. 9. 12:07

eredetileg ez az úgynevezett chicken marsala


azaz ha sikerül valódi marsala bort - olasz desszertbor - szerezni a sima fehér helyett, akkor az még finomabb.


elfelejtettem írni, hogy a bor beleöntése előtt egy kanál sima lisztet keverjünk el a gombán.

2011. jún. 9. 12:03
marmint kiprobalom tejszin nelkul:)
2011. jún. 9. 12:03
Nyami, nagyon jol hangzik butternut, meg is fogom probalni, mert a tejszin nalam problemakat okoz...:( gyomor
2011. jún. 9. 12:01

ez az én "elit" változatom (kicsit többe kerül a hozzávalók miatt)


- csirkeszeleteket enyhén belisztezni, szárazra porolni, vajon (nem margarin, vaj!!) 3-3 percig sütni mindkét oldalát, félretenni szalvétára


- ugyanebben a vajban apróra vágott salottát (vöröshagyma helyett) pirítani, majd a felszeletelt gombát 1-2 percig pirítani, kevergetni

- 1 fokhagymát belenyomni, só, bors


- 2.5dl MINŐSÉGI száraz fehérborral felönteni és az alkoholt 3-4 perc alatt nagy lángon elforralni


- alaplével (végszükség esetén víz + leveskocka) felönteni, csirkét beletenni és összepárolni


- tejszín, kevés parmezán a végén, egyet forralni.


Sok friss aprított petrezselyemmel megszórni tálaláskor.



A változat különlegessége, hogy a tejszín teljes kihagyásával is baromi finom - ekkor tálaláskor pirítósra érdemes a húst fektetni, szószt szépen bőven rámerni, spagettit adni mellé.

2011. jún. 9. 11:44

tarkonyt tegyel bele! es jo sok borsot


Borsó a vegen meg 10-15 percre bele mindenbe, ne kulon!

2011. jún. 9. 11:41

Ha a tejszínes gombás csirkeraguba borsót is szeretnék tenni akkor az külön főzzem meg és a végén tegyem bele vagy tegyem a többi közé és ha igen akkor mikor?


Ha vk. esetleg szokott belem más extra hozzávalót vagy fűszert tenni megírhatná, szeretném egy kicsit feldobni a szokásost.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook