Tejfölös-gombás húsfalatok recept
A Tejfölös-gombás húsfalatok hozzávalói:20 dkg gomba
60 dkg sertéscomb(lehet pulykamellből is)
kevés vaj
só,bors
2 dl tejföl
1 db leveskockából leves
1 ek. liszt
1 fej hagyma
A Tejfölös-gombás húsfalatok elkészítési módja:
A húsból kis szeleteket vágunk, és húsklopfolóval kicsit kiveregetjük. Sózzuk-borsozzuk, majd kevés forró vajon hírtelen átsütjük őket. Tánnyérra szedjük a hússzeleteket, és amegmaradt vajban először az apróra vágott hagymát dinszteljük meg, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát is. Amikor zsírjára sül, megszórjuk a liszttel, kicsit még tovább kevergetjük, majd behabarjuk a levesben elkevert tejföllel. Beletesszük a hússzeleteket és jól összeforraljuk. A végén megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
Nokedlivel az igazi!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. ápr. 25. 15:59
A tejfölös-gombás húsfalatok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.