Tegnap 4 km-t gyalogoltunk és elfáradtam, többet kéne... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
A nehézségi sorrendet a legkönnyebbel kezdtem.
Ha ez nehezen elképzelhető, akkor hogy lehet hogy gyógytornászok rehabilitációra használják? Szerinted ugráltatják a beteget mert úgy könnyebb használni? Vagy én 70 évesen majd ugrálok? nem mondom, néha veszem a bátorságot 1-2 nagyobb lendületvételre mikor elemelkedik a talpam, de ez részemről csak virtus.😀
nekem nyirokerek tisztítására, alsótest izmainak erősítésére bőven megfelelnek az enyhébb gyakorlatok.
Nem tudtam hogy nem lehet, ezért eddig csak erre használtam.😀
A trambulint gyógytornászok is használják terápiás céllal. Amit lehet rajta, nehézségi sorrendben:
Billegés fel-le, járás, futás, ugrálás.
A billegés fel-le, a legjobb nyirokrendszer tisztító. Ha érdekelnek további egészségügyi előnyei, gugliz ki. Sok van.
Nálam volt már aki megbotránkozott azon, hogy trambulint lát a szobámban. A te korodban? Normális vagy? Erről sosem győzködtem senkit.
Szerintem elfogadható ha idős korára nem járókeretet tart valaki az ágya mellett hanem trambulint. Persze nem akkor kell észbe kapni mikor már csak csoszogni tud az ember.
Érdemes lenne neked is egy szobatrambulint venni. Akkor is rá tudsz lépni néha ha csak 10 perced van mozgásra, vagy szakad az eső, süvít a szél, csúszik az út. 10 perc járás vagy futás a trambulinom felér fél órányi futással a szabadban, de nekem pl. a combizmaimat jobban igénybe veszi. Gyalogolok kint 3-4 kmt rendszeresen, de van hogy nekem is maradnak ki napok.
Nincs szégyellnivalód.
Millió oka lehet, ami miatt elfáradtál.