Te vennél e-könyvet? (beszélgetés)
Igen vennék. Sőt! Az utóbbi években szinte csak ilyen formában veszek könyvet néhány szakmai írást kivéve.
Hogy miért?
Szerintem olcsóbb (legalább egy ezressel), mint a papírformában kiadottak. Nem kell hely a könyveknek a lakásban, nem kell azon gondolkodnom, hogy kinek adjam tovább.
Ami bosszant, hogy sok könyvesbolt oldalán a pdf fájlokat is, mint e-könyv formátumot kínálják.
Általában a Libri-nél vásárolok, de benézek más e-könyvet kínáló oldalakra is.
Épp az imént jártam a [link] oldalon.
Én pl. sajna nem tudok annyi könyvet megvenni, amennyit elolvasnék... ill. elolvasok, így muszáj töltenem de az igazi szép, könyvillatú könyvnek persze nincs párja.
Kérdésedre... ha egy valóban (számomra) jó könyvet, CSAK és CSAKIS abban a formában tudnék megszerezni, akkor igen, fizetnék is érte.
Én is inkább a nyomtatott könyv híve vagyok, de rövidebbeknél el tudom képzelni, hogy a képernyőről, vagy valami hordozható kütyüről olvassak.
Tulajdonképpen az is az e-könyv lényege, hogy elektronikus formában létezik, némelyiket még nyomtatni sem lehet, vagy csak külön díj fizetése ellenében. Ha pedig kinyomtattad, össze lehet fűzni, hogy ne essen szét.
Ettől függetlenül elfogadom az indokaitokat. A kézbe fogható könyv azért egészen más. Annak illata van...
Úgy látom, összefoglalhatom a témát.
Siralmas a végeredmény:
A szavazás alapján megállapítottam, hogy széles körben gyakorlatilag ismeretlen az e-könyv. Van néhány elszánt, aki érdeklődése, vagy a munkája folytán már találkozott e-könyvvel, a többség azonban azt se tudja, eszik-e, vagy isszák.
Ehhez képest egyre inkább az elektronikus megjelenés felé kezd orientálódni a technikánk (e-papír, e-könyv a papírtakarékosság, valamint a praktikum jegyében), úgyhogy bőven van még mit behoznunk!
Mindjárt adja magát egy kérdés, hogy meg lehet ma Magyarországon élni az írásból, ha nem Nemeskürtinek, vagy Nemerének hívnak?
Lehet, hogy arra tettem fel az életemet, hogy írok, méghozzá pénzért, de ha nincs lehetőségem megjelenni, akkor mihez kezdek?
Ez egy olyan lap, ahol adhatod ingyen is a könyvedet, de kérhetsz is érte pénzt, te döntöd el.
Én is írok. De hogy hova, az nem publikus. A témák és a stílusok különbözőek.
Gondolom kisebb szösszeneteket feltennék, csak hogy a stílust szeretik-e az olvasók, vagy sem.
Én jelenleg nem az írásból élek. Tehát nem számít az ebből befolyó / be nem folyó pénz. De ha hivatalosan író lennék, akkor anyagilag nem engedhetném meg az ingyen írást.
Egyébként melyik ez a hely?
Kleca! Örülök, hogy megnevettettelek. Kérdeztem volna azt, hogy te írnál-e oda?
Nekem nincs ott fent könyvem, és valószínűleg nem is lesz, csak maga a tény, hogy létezik egy ilyen oldal, felvetett bennem pár kérdést, amiket szép sorban fel is tennék nektek.
További ajánlott fórumok:
- Mi az amit soha nem vennél fel?
- Mi lenne az első, amit a lottó 5-ös nyereménye után vennél?
- Óvodai ballagásra, írni/olvasni tudó, okos kisfiúnak mit vennél?
- Mit vennél a gyermekednek diplomája megszerzésekor ajándékba?
- Mit vennél az egyetlen gyerekednek ha a bankszámládon kb 60 milliód lenne?
- Használsz e-könyvet?