Te milyen mosógéppel mosol és elégedett vagy-e vele? (tudásbázis)
Aha. Kösz. Kezdem érteni a szárítógépet. :)
KIHÚZZA magát... probléma MEGOLDVA. :D
Nekem Zanussim van, szépen mos, sajnos félprogramja nincs. Kb. 12 éves, még nem szorult javításra.
Anyuéknál Bosch hiperszuper van, még a 40 fokos programja is iszonyat hosszú, orrba-szájba fütyülve centrifugál (minden öblítés előtt, után), de nem használ sok vizet. Félprogram ezen sincs.
Persze, hogy mindent lehet szárítani. Aztán meg vasalni is. :)
Én télen a mosott ruhával nedvesítem a központi fűtéstől száraz szoba levegőjét.
3 éves Lg mosógépem van. Direct Drive-os 7 kg-os, eloltoltős, sok ruha fér bele, szépen, tisztán mos. A ruhák jó illatúak.
2 éves elmúlt, amikor zorgott a dobja, majd morgott és a csapágya tonkrement, ezt garanciában cserélték is!
2 év garanciát vállaltak és 10 év szavatosságot a motorra! Érdemes ilyen dolgokat is szem előtt tartani.
Azóta jó, nincs vele gondom, szeretem!
A mosott textíliák között nem csak lepedő és ágyneműhuzat van. :)
Vagy a többit nem szárítod?
Indesitem van, annyira nem vagyok vele elégedett. Az 1. hónapban rohadni kezdett az ajtaja, ami meg is lett csinálva, de azóta már szinte teljesen elrohadt az ajtaja töve. Sajnos ez gyártási hiba ennél a fajtánál. Anyukámnak aeg volt, ami 1 évesen szétment. Jobban mondva centrifugázás közben kirepült a dob a burkolatból. Persze minden szana szét tört. Valami hibás csapágyat vagy mit találtak a szervízben.
Ha egyszer veszek mosógépet, akkor csak is Bosch-t.
Most már egyébként 9 éves az indesitem, de nem is most szépen, bár valóban elég sokáig bírja.
Nálam rendben van az öblítés (aeg-electrolux). Szép tiszta az utolsó víz. Dupla öblítés sem kell. Szépen mos, foltos ruhára öntök folttisztító gélt. Nekem is whirlpool volt előtte, soha többet.
Mosáshoz gélt használok, illetve fehérekhez port. Többnyire kímélőn mosok, az nem is forgatja annyira a ruhákat. A gép 5 éves, akkor volt 160e Ft.
Ezelőtt Elektrolux Time Manager gépem volt. Szépen mosott. Nagy előnye volt a felültöltős változatnak a kivehető mosószertartó.
Képet töltöttem fel róla.
Ja! És abszolúte nem rozsdásodott a négy év alatt napi három mosással!
Most egy Samsung 8 kg-osom van. Az óriási befogadóképessége miatt választottam ezt.
Válogatás közben érdekes dolgot vettem észre: nem mindig a ráírt kg számít. A dob paramétereit érdemesebb figyelni. Sok 9 kg-ra hitelesítettnek kisebb a dobja, mint más 7 kg-osnak.
Azonkívül van rajta egy un. Sport program, ami úgy 6-7 kg ruhát 58 perc alatt tisztára mos. Még fehéreket is!
Nekünk AEG-Electrolux van, de nagyon nem vagyok vele elégedett, mert nem mos szép tisztára, és az öblítés is csapnivaló. Duplán szoktam öblíteni, de még így is sokszor mosószeres a kifolyt víz. Szerintem a dobban lévő kiemelkedések vagy a forgási sebesség nem megfelelő, így nem tudnak a ruhák elforgatás közben "hstékonyan" leesni a dobban. (Nem tudom, érthető volt-e...) A víztakarékosság sem tesz jót a mosás és öblítés hatékonyságának. Ezelőtt Whirlpool gépünk volt, azzal nem voltak ilyen problémák.
Akik dícsérték a gépüket: az öblítés is megfelelő vagy csak nem néztétek, mennyire maradt habos a víz?
Gorenje mosógépünk van. A+ energiaosztály, jól mos, és 5 év alatt semmi gond nem volt vele (még úgy sem, hogy a baromian kemény víz ellen évekig nem használtam semmit).
Elégedett vagyok vele. Ámbár az 1400 fordulatszámon müködö centrifugázás olyan hangot ad, mint anno egy Concorde! :-D
További ajánlott fórumok:
- Ti elvállalnátok egy új munkát dupla fizetésért, ha a mostanival is elégedettek vagytok?
- T-mobile web 'n' walk stick... Elégedett vagy?
- Ki elégedett az alakjával?
- Milyen hajfestéket használsz, és mennyire vagy vele elégedett?
- Te elégedett vagy az életeddel?
- Magyarországon az emberek hány százaléka elégedett az életszínvonalával és hány százaléka él segélyből?