Te milyen babanaptejet használsz? Az ára is érdekel (beszélgetés)
Csak addig jók, amíg a szavatosság mutatja, ugyanis pont a fényvédő anyag bomlik el bennük, így hiába kened, nem ér semmit. (Tesóm szakasszisztens, ő mondta.) Gyerekeknél semmiképp sem szabad lejártat használni.
Nem. 1 éves korig csak a patikában kapható használható ami nem kémiailag vég, mint a többi.
Én most vettem ajánlásra a Müllert drogéria 50 - es babanaptejét. Egyelőre jó. De még tesztelés alatt. :)
Sziasztok! Nekünk ez az első babánk,most szembesültem én is a naptejes dologgal, fogalmam sincs még mit fogok venni. Például az Oriflame termékek jók erre? Ott láttam a katalógusban ötvenes faktorú krémet, bár nem írta, hogy babáknak vagy felnőtteknek....
Ja, a cikk írta, hogy 2000-től is már jó krémek kaphatók. Nem kell feltétlenül az 5000-eset megvenni. Én pl. nem venném meg, pedig ugyanúgy törődök a gyerekemmel, mint az, aki megveszi az 5000-et.
ENgem is most foglalkoztat ez a kérdés.Viszont pont a napokban kaptam egy cikket (babablogos) a barátnőmtől, amiben az van , hogy nem feltétlenül jobb a drágább. Pl. állítólag az 50 faktoros nem is olyan jó, mert a 30 faktoros a káros napsugarak 93%-t szűri ki kb, míg az 50-es mondjuk 98-t, tehát nem sokkal többet, és az 50-esben több a kemikália. Nem vagyok vegyész, de ebben a cikkben ez állt. Továbbá végeztek teszteket különböző árkategóriájú naptejekkel, úgy, hogy bekenték ugyanannak az embernek a hátát sávosan 5 különféle naptejjel, különböző árketegóriával ,és nem találtak különösebb eltérést a sávok között. Annyi, hogy mondjuk a drágább jobban beszívódott, tehát nem hagyott foltot a ruhán. Meg az is fontos pl. hogy ne csak az UVB, hanem az UVA sugarak ellen is védjen a krém. Márkákat nem lehet írni, de pl.drogériákban kaphatót is jónak találtak.
én első nyárra (májusi a nagyfiam) garnier babát vettem 6ezerért. Nem lehetett kenni de elhasználtuk. Maradt 2. Nyárra is belőle egy kevés de utána a babyloveot vettem 50faktorosat. Olcsó is jó is többször kentem vele de így is jobban jön ki árban.tavaly áprilisban született a kicsi őrá -miután meggyőznetem hogy nem allergiás rá- rögtön ezt kentem. Persze ha anyagilag megtehetném válogatnék a drágább esetleg jobbak közül de ez tökéletesen bevált.
Igen. pici babának nem szabad olyat vennie ami kémiailag véd, csak ilyeneket.
Ez így van, csak megerősíteni tudom!
eléggé beleástam magam az összetevőkbe, azoknak a káros hatásaiba.
Semmi pénzért nem venném meg ezeket az agyonreklámozott méregdrága szarokat. Tele vannak méreggel!!!
Meglepő módon a dm saját márkás, 1000 Ft-os babylove naptejben van közel a legkevesebb káros anyag, én azt választottam.
Én is most keresek a gyerekemnek napvédőt, aki kicsi korától ekcémás, de szerencsére hamar tünetmentessé tettük a természetes mosásnak köszönhetően. Most végignéztem a krémmánián az összes napvédőt összetevőit illetően, és azt kell mondajm, ugyanaz a káros kémiai fényvédő van a 6000Ftos babéban mint az 1000ftos babydreamben. Ha nem lenne allergiás a fiam, az utóbbit venném, de itt találtam egy minimális kockázatú fényvédőre, bio, spf 50+-os, biola homoktövis fényvédő a neve, és nem olyan drága, 3000Ft. Mióta a fiam ekcémás lett és jobban megnézem mi van benne rájöttem hogy semmi különbség a drága és olcsó között, ugyanazok az összetevők csak a marketing többe kerül.
La Roche Posay kids 50+ -os spray, bevállt, könnyű kenni.
Én is ezt vettem tavaly, szerintem szuper jó.
Megnéztem,nekünk Bioderma photoderm 50+ kid van itthon. 6000 ft volt kb.
Első nyáron vichy-t használtunk,az is jó volt.
Az van ráírva a csomagolásukra hogy 6 hónapig jó felbontás után,de nekem minden gyógyszerész azt mondta hogy 2 nyarat kibír,ők is úgy használják a gyerekeknek.
Nekem nincs babám, de a legjobbat vedd ill azt amit ajánlanak sokan. Ezen ne spórolj, így is olyan káros a napsugárzás, ne múljon azon, hogy valami rossz minőségű, de olcsó cuccot vegyél !!!
attól függ, mekkora a babád és milyen a bőre.
Én tavaly nyáron nem spóroltam és megvettem az Eucerin-t a gyereknek, akkor volt 1 éves.
Idén nem tudom még, milyet veszek, lehet, hogy Nivea-t, de az 50-es faktorszám marad, mert a fiam eléggé fehérbőrű és világos szemű.
Törődj bele :( Pici babáknál nem lehet ezen spórolni, mert a minőségi naptej drága. Nem csak az a lényeg, hogy ne égjen le a gyerkőc, hanem hogy ápolja is a bőrét (attól függ mennyi idős, én 3 éves kor alatt nem vennék olcsóbb típusút).
Tényleg. Ezek ilyen árban vannak.
Én fabulont vettem.Az egész család azt használta és soha nem égtünk le.
Tegnap bementem a patikába, és leesett az állam. Tényleg 5.000 .- körül van a napteje a babáknak??? Vichyt, Babét és Eucerint ajánlottak. Van jobb olcsóbb, vagy törődjek bele? :(
További ajánlott fórumok: