Társasházban élünk a 16 hós kisfiunkkal... (beszélgetés)
Lehet, hogy durva, de ha tényleg olyan szar a helyzet, még a költözésen is el kell gondolkodni. A gyerek ugyanis csak zajosabb lesz, netán lesz mégegy, amelyik az egész éjszakát végigüvölti...
Egy újépítésű lakás árából két jó panellakást lehet venni, ahol még a saját szomszédod is te vagy... Ha éppen nem a kertes dolog felé akartok elmenni...
Bocs, ez csak úgy eszembe jutott, nyilván nem akarsz költözni sehova a végre megszerzett szép lakásodból... Csak az se éri meg, hogy tönkremenj...
Egyébként műszakilag minden megoldható, csak nyilván nem mindegy, mennyiért... Még a falat is ki lehet cserélni... Csak hát ők erre nyilván nem áldoznának. Egyébként régebben volt 3 évnél az átadás?
Kedves Ramoona!
Te egész biztosan nem vagy rossz! Legalábbis ezért nem. Még azonban az is megtörténhetik, hogy a szomszéd se. Én a saját lakásunkon belül élem át ezt a problémát, hogy a szobám mellett van a konyha, és amikor "nyugvó állapotban" vagyok akkor egy pohár elmosására is felébredek, és ez tényleg nagyon idegesítő. Abban még szerencsém van, hogy két igen hangos (normál gyerek) csemetém miatt még nem jöttek át. Igaz én panelban lakom, ahol ez eleve elfogadottabb, és annyira talán nem is gáz...
Aki a hibás: a mai, egyébként a 30-as éveket idéző építési spekuláció. Nekem fiatal építészként többek között azért nincs munkám, vagy legalábbis "pénzes" munkám, mert nem vagyok hajlandó azokba a hüleségekbe belemenni, amiket egyrészt tervezésnél tudatlanságból és nemtörődömségből, másrészt az építésnél csalással követnek el. Ha csak a mai magyar szabványt betartanák, (amit a legtöbb építész értelmezni se tud, mert lógtak akkusztikáról) nem lehetnének ilyen problémák. Csak ez úgy zajlik, hogy ami az engedélyezési terven mondjuk 25-ös haggátló tégla+ 10cm gyapot+ hanggátló gipszkarton, az a kiviteli terven már csak 25-ös sima tégla, meg valami gipszkarton, az építkezésen meg egész tuti módon a gipszkarton se lesz ott. A műszaki ellenőr meg vagy észre se veszi, mert nagy többségében hüle, ha meg nem, akkor meg meg lehet kenni. A lakók meg ezeket nem tudják, mert szinte minden lakóparkban lehetne 3 éven belül pert indítani. Így is sok indul, csak ennél látványosabb dolgokért. Az, hogy a szigetelés, a páratechnikai tervezés rossz, vagy hogy rossz a hanggátlás, az vagy ki se derül, vagy nehezebb perelni... Nem beszélve a lépéshangról, a padlóról..
Egyébként műszakilag megoldható lehetne kiegészítő hanggátló szerkezetek alkalmazása. Szerintem üljetek le beszélni a szomszéddal, mielőtt végleg elmérgesedik a helyzet.
Üdv
Még annyit,hogy ameddig hagynak aludni,addig nem érdekel ki mit csinál.
Mikor éjszakai melóztunk persze akkor volt kellemetlen szitu,hogy 7-re értünk haza,9-kor elkezdtek fúrni.
Mi nem szóltunk.A mi munkarendünkhöz nem lehetett alkalmazkodni :) és kibírtuk mégis.
A kötekedős szomszédnak meg vegyél füldugót.Van nagyon jó,gyógynövényes,a kétbetús drogériába :D
Ne foglalkozz velük!
Mi is hallunk mindent,gondolom minket is sokszor hallanak.Próbálunk nem zajongani,de elkerülhetetlen néha.
Nálunk sajnos az idősebbek akik minden ilyenbe belekötnek,a 20-as,30-as,40-es korosztályt nem nagyon érdekli,ki mit csinál.Mindenkinek meg van a maga dolga,nem érünk rá a másikat szapulni,de van aki ráér.Ha olyanba kötöttek bele,ami érthető volt (hangzavar házibuliban) azon javítottunk,elfogadtuk,de ami értelmetlen,és csak kötekedésből fakad azzal nem foglalkozunk.Közös gyűlésre se megyünk-e miatt,mert csak a másik szapulása megy,nekem meg arra nincs szükségem 3 órán keresztül.Nemsokára kertesbe költözünk.Már alig várom!
délután háromkor úgy porszívózol, ahogy akarsz. (az én szomszédom fűnyírómániás, arra a félórára becsukom az ablakot). a szomszédod netán idegbeteg?
ugye azért nem mindennap porszívózód a kocsit?:))
Hja, eddig erről nem szólt a fáma. Szerintem este 10 és reggel 8 között nem illik az edénnyel csapkodni, de akkor miért nem vágtál vissza ezzel, amikor neked ment a fazon a reggeli mosogatással?
Egyébként meg a nyitó hozzászólásban nem értettem, hogy mit csináltál délután háromkor az ablak alatt? Mi a problémájuk?
Reklamálj te is! Éjjelente csendesebben vigadjanak, mert tudod, hány perc volt egy menet:)
Kiírod a faliújságra, ha nem változtatnak a nyögések számán :)
Tudom, mikor megy az alattam lévő szomszéd hajnalban pisilni, a szomszéd lány mikor szeretkezik, a másik mikor fürdik stb. Vagy éppen az a baja, hogy a pistike virág szirma lehull a földre, mert kívül van az erkélyláda; a másiknak meg az volt a baja, hogy belül van...
Hát mostanában én sem fogom vissza magam. Nem kell foglalkozni vele... Mivel mindenkihez nem tudsz alkalmazkodni, tehát nem hallgatsz senkire. Tegyél úgy, mintha nem tudnál semmiről. A lakás van értetek, és nem ti a lakásért. Egyszer-kétszer udvariasan hárítani kell, - esetleg persze, ha nagyon muszáj, egy kicsit hangosabban hallgatni zenét, hogy legyen a drágáknak viszonyítási alapjuk - és utána nagy mosoly között elviharzani. Ha rájönnek, hogy nem hallgatsz rájuk, nem veszed a lapot, abbahagyják. 31 lakásosban lakom, tudom, mit beszélek.
Mekkora a háztartásod, hogy a mosogatás a szomszédba is hallani lehet? :))
Amióta a felettem lévő átalakította a lakást, még a suttogást is hallani lehet.
amúgy nekem is volt kisgyerekes szomszédom, és baromi rossz volt, hogy egyszerűen nem alhatom ki magam, mert nekem is akkor kelni kell, amikor a szomszédban beindul az élet.
én igaz, sose szóltam, de nagyon ki voltam akadva, ha lehetett, nem aludtam otthon. kicsit kiüldözve éreztem magam a saját otthonomból.
az én alattam lakó sem sokkal különb.Volt, hogy azzal vádolt, hogy a lányom fapapucsba ugrálókötelezik. Se ugrálókötele, se fapapucsa nem volt!Máskor meg, hogy a párom egész nap fúrt-faragott.Igaz nem tudom hogyan csinálhatta volna, amikor vidéken dolgozott, és csak hétvégenként járt haza, én meg 6-20-ig dolgoztam!! Ja, és még hozzá kell tennem, hogy mindezt nem nekem panaszkodta, hanem a másik szomszédnak!!! Szerencsére ő tudta, hogy semmi sem igaz, így miután nem volt vevő a panaszáradatára, abbahagyta.Azóta csend van.
Nálatok a többi szomszédnak mi a véleménye?
Ne is törődj velük.
A szomszédoddal van a baj!
Sajnállak!!!
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek a 2 éves kisfiunkkal, hogy ha ráütök a fenekére, ne nevessen ki?
- Zajongás(gyermekek által) egy társasházban
- Akik társasházban laknak és zenészek
- Mit tennétek, ha a társasház alatt ahol laktok egy pékség lenne és nem lehet szellőztetni tőle annyira büdös?
- Ha sürgősen megoldás szükséges a társasházban, mit és hogyan lehet tenni?
- Közös udvarú társasházi lakásban lakni