Mit tegyek a 2 éves kisfiunkkal, hogy ha ráütök a fenekére, ne nevessen ki? (beszélgetős fórum)
Egy dolog, h egy kisgyerek követ el hibákat, teljesen természetes, hisz most tanulja az életet! De az már felettébb elgondolkodtató, ha valaki elmúlt 50 éves és még mindig úgy gondolja, h bocsánatot kérni megalázó dolog!!! Igen, nem tartozik a legkellemesebb dolgok közé, nyilvánvaló, de elkövetni azt, amiért illik bocsánatot kérni, az nem volt az???? Ja, az nem!!
Engem is megtanítottak a szüleim a bocsánatkérésre és egyáltalán nem bánom, h képes vagyok művelni ezt a dolgot, ha már egyszer hibázni tudtam!!!! És igen, a gyermekeimet is erre tanítom!!!
Maradjanak már meg azért az értékek ebben a világban!!!
És, mielőtt valaki a fejemet levenné, nem a kisgyerekekkel kapcsolatosan alkottam a véleményt!!!!
"Tényleg kitartás, türelem, szeretett, biztatás, odafigyelés, és sok minden más kell a gyerek felneveléséhez. Mostanában már nem ütök a fenekére sem. Úgyhogy halladunk. "
Ennek örülök, szerintem jó úton haladsz:))
Szerintem jobb lesz mindkettőtöknek, és így az egész családnak.
Kívánok Neked boldog napokat, sok örömet gyermekeidben. Ne akarjunk tökéletesek lenni, csak elég jók.....
Tényleg minden ki úgy neveli a gyerekét ahogy tudja, és akarja.A kisfiam kezd megváltozni. Használjuk a bünti széket, de már egyre kevesebbet. Megpróbáltam egy másik módszert, ami úgy néz ki, hogy bevált. Mégpedig a következő: Mikor a gyerek már jó mélyen alszik, oda megyek hozzá, és a fülébe súgom, hogy Viktor szót fogad anyának. Nem tudom, hogy minek, de a gyerkőc kezd hallgatni rám, és már nem nevet ki!
Tényleg kitartás, türelem, szeretett, biztatás, odafigyelés, és sok minden más kell a gyerek felneveléséhez. Mostanában már nem ütök a fenekére sem. Úgyhogy halladunk.
Mindenkinek jó gyereknevelést kívánok!
Szia!
Nálunk a Viktor csak akkor érti meg , hogy a nagykés elvágja a kezed, a vasaló, a gáztűzhely, a radiátor megsüt,ha megtapasztalja a dolgokat. Sajnos már ezt kitapasztaltuk. Ha megtörténik a baj, utána mindíg azt mondja a gyerek, hogy "Anya mondta".
Oké, nyertél:))))
Én sokszor kérdem meg a Felnőttem véleményét olyan dolgokról ami a tesóit érinti. Sokszor mondja, hogy " mint a bátyjuk azt mondom" , de aztán gondolkodik, és folytatja " de szerintem" :))
Megvagy!! Beazonosítottalak!!!
És onnét miért tüntél el?? Akik maradtak nagyon jól összejöttünk. Már volt vagy négy találkozónk is. Jeleleg is több szálon tartjuk a kpcsolatot. Beleolvashatsz néha a fórumba, maradt nyitott, csak a képes lett zárt.
Ezt szeretem...:)
Lehet, hogy nem értünk valamiben egyet, de ez nem is kötelező, és normálisan meg lehet beszélni, ahelyett, hogy anyáznánk:))
Nálunk demokrácia van...mindenkinek vannak jogai és kötelességei. A királynő viszont én vagyok.:))
Tréfát félretéve, mindenkinek meg kell találnia azt a nevelési módot,ami Neki és a gyerekének jó. Ha Neked és a gyermekednek így a jó, lelked rajta.
A topicinditó feltett egy kérdést, többen lereagáltuk, ki így, ki úgy. Ő is úgy köszönt el, hogy megpróbál türelmesebb lenni. Nehéz lehet Neki egy dackorszakban lévővel, és egy picivel.
Szerintem mindenki próbálja kihozni magából a legjobbat. Lehet, hogy az élet Téged igazol. Majd 15 év múlva megbeszéljük:)
További ajánlott fórumok:
- Elegem van a párom nyavalygásából! Mit tegyek?
- Mit tegyek az apósommal ha nagyon megkívánt engem?
- "Attól még, hogy ráütsz a fenekére, nem törik csontja!" Egyetértesz?
- Jogos ha egy óvónő rácsap a kisgyermek fenekére?
- Társasházban élünk a 16 hós kisfiunkkal...
- Ajánlanátok olyan szállodát, ahova 1, 5 éves kisfiúnkkal érdemes elmenni, ahol ő külön helységben tudna aludni?