Táppénz 2009 augusztus 1-jétől (beszélgetés)
Hát ez nagyszerű!!!:D:D Végre valami jó is történik!:D
Köszönöm a választ!:)
Igen.. a folyamatban lévőt nem változtatják.
Én is augusztus elött mentem táppénzre és a 70%-ot kapom.
3 hónapot egybe?
Hmm akkor te vagy eddig a e legszerencsésebb eddig 6 hónapos késés alatt még nem találkoztam senkivel:D
Akkor remélhetem hogy júni óta vagyok és dec 31 ig leszek (veszélyeztetett terhesség miatt) akkor kapok lovét még mielőtt januárban szülök?:D Jó lenne...
De igen szörnyű...bementem megkérdezeni és akkor is azt mondták majd utalnak nyár van sok a szabadságolás náluk is...pfff:S
Az mit jelent hogy passzív táppénz?
Nem utalták júl. ban kaptam meg egybe a 3 hónapot! Szörnyű ami itt folyik!
Ez írja jól:
Mint ismert, a táppénz összege folyamatos, legalább kétévi biztosítási idő esetében a figyelembe vehető jövedelem naptári napi átlagának a jelenlegi 70 helyett 60 százaléka lehet majd, ennél rövidebb biztosítási idő esetében vagy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátás tartama alatt a jelenlegi 60 százalék helyett 50 százalék.
A biztosítási jogviszony megszűnése után folyósított táppénz időtartama a jelenlegi 45 napról 30 napra csökken majd, ennek méltányosságból történő meghosszabbítása szintén 30 napra csökken a korábbi 45-ről. A munkáltatók terheit ugyanakkor tovább csökkenti, hogy a betegszabadság idejére járó távolléti díj a jelenleg 80 százalékról 70-re csökken.
Igen, de 70ről 60ra a passzív táppénz csökken.
A sima rendes munkaviszony alatti 80ról 70re, de szerencsére nem visszamenőleg csak aug 1-től lévő időtartamra...
Megkérdezhetem viszont hogy ha pesti vagy akkor neked utalnak rendesen minden hónapban? meg a hónap mely időszakában teszik ezt meg mert én júni óta vagyok és nem kaptam még egy fillért sem pedig személyesen adtam le a teve utcában...
Köszi