Tapasztalatok gerincérzéstelenítésssel (beszélgetés)
pilonydalis ciszta? Engem is azzal fognak műteni majd. 5-6 óra után már fel is lehetett kelni?
A kislányom császármetszéssel jött a világra és így voltam érzéstelenítve. Oldalamon fekve kaptam meg az adagot. Semmit nem éreztem. Nekem egy kicsit levitte a vérnyomásomat és hányingerem lett tőle, de ez rövid időn belül elmúlt. A beavatkozás után szoptattam, kicsit már oldalra is tudtam fordulni. Szerintem jobb mint az altatás, mert tudod hogy mi történik veled. Én egyébként végigbeszélgettem a kislányom világrajöttét az orvosommal.
Szia! Nekem is volt gerincérzéstelenítésem. Engem a farokcsontnál lévő ciszta miatt műtöttek. Kb 5-6óra után felkeltettek, hogy menjek ki a mosdóba, az kicsit viccesre sikerült, bár akkor nem röhögtem.
Fejfájásom egyáltalán nem volt utána.
Talán mert veszélyes? Amúgy nem hinném, hogy kiment a divatból, de sokakat nem lehet altatni különböző problémák miatt. Ezekben az esetekben is el lehet végezni beavatkozásokat gerinc-érzéstelenítéssel.
Nekem is volt, utána 8 órát nem volt szabad mozogni. Betartottam, nem is fájt a fejem.
Nem értem miért ment ki a "divatból" ennyire a normál altatás?
Engem operáltak már altatásban 2x, volt sinális érzéstelenítésben végzett műtétem és kaptam EDA-t is.
Az altatás után nekem mindkét esetben nagyon rossz volt az "ébredés". Iszonyúan hányingerem volt és többször hánytam is. Össze vissza rángatta a dolog a frissen műtött hasamat. Ami ettől még jobban fájt.
A gerincérzéstelenítések után lényegesen jobb volt. Jeleztem, amikor kezdett az érzéstelenítés elmúlni, kaptam fájdalomcsillapítót. Nem fájt a fejem és semmi más utóhatás sem volt. Nekem ez sokkal jobban "bevált". Ha választani lehetne, gerincérzéstelenítést választanék.
akkor én szerencsés voltam és soha nem csináltam azt amit kértek tőlem :D
elvileg 6 órát mondanak nyugiban
Én azt csináltam amit mondtak, még is embertelen fejfájásáom volt mindig.
Teljesen mozdulatlannak kell lenni 1 napon keresztül?? Nekem a hátamon lenne a műtét, akkor hason fekvés 1 napig?
akklor nincs ha nyugton maradsz addig amíg nem szólnak :) nekem soha nem fájt a fejem utána
ááá sztem a legkomolyabb az amikor közli a doki h emeljem meg a lábam ahogy beadták:) akkor még sikerül:))) eltelik 10 perc megint kiadja feladatnak meg se mozdul... és te tudod h meg tudod emelni de ez most baromira nem az a kör és kínodban röhögsz:) acsászáromnál meg közöltem a dokimmal mikor varrt össze h jó lenne ha nem rángatna mert röhögőgörcsöt kapok :D
Ha jó hozzá a gerinced akkor semmilyen. Nekem mélyen van amit meg kell szúrni, ezért 45percig szúrkálták a gerincem, minden iylen műtétnél, utána pedig embertelen fejfájás, de az szitne mindenkinek van.
Nem erzel kulonosebben semmit amikor benyomjak, mert elotte egy spray-al lejegelik a hatadat. En enyhe nyomast ereztem, es en kertem igy altatas helyett. Nem is bantam meg.
És milyen vicces közben, ahogy matatnak az emberben. Nekem rendesen tetszett. :DD
Az már kevésbé, hogy nem lehet felkelni utána.
Bár szerencsém volt, hogy este műtöttek.
Köszönöm a válaszaidat!
Valaki mástól vélemények még esetleg?
már nem is válsztanám az altatást
nem kell mindenáron az altatást kérni... nekem sokkal jobb volt a gerincérzéstelenítés :) sokkal jobb volt a közérzetem is utána.
Nekem is volt altatásom, most gerincérzéstelenítéssel akarnak műteni. Melyik a "jobb"? Érdemes kérni mindenáron az altatást?
nekem volt részem 3szor benne és altatásban is 1szer
Igazából olyanok válaszát várnám, akik már túllestek rajta. Kíváncsi pedig arra lennék, hogyan viselte akinek csinálták.
kicsit kellemetlen de a műtét alatt semmit nem érzel annyi a lényeg h nyugton kell maradni amikor beleszúrja a tűt a geincnél. kb 6-8 óra múlva már érzed a lábad.. nagy előnye h az embernek nincs hányingere mint az altatás után nem fáj se a fejed se a torkod az intubálástól
Milyen tapasztalataitok vannak? Milyen veszélyei vannak ennek a módszernek?
Tapasztalatok gerincérzéstelenítésssel
További ajánlott fórumok: