Tanulhatok egyszerre egyetemen és OKJ-n? (beszélgetős fórum)
Huha,nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat!
Jelenleg 21 éves vagyok és akárkit kérdezek meg mindenki mást mond az OKJ-t illetően....
A diplomaosztós kérdést pedig azért tettem fel,mert szeretném ünnepélyes keretek között majd januárban átvenni a diplomám,csak nem tudtam,hogy így csúsztatva lehet-e.
Persze, semmi gond. Én is csináltam.
Sőt két egyetemet is tudsz egyszerre, ha az egyik nappalin a másik levelezőn folyik.
Ha nincs nyelvvizsgád nem kapod meg a diplomádat mert a rendelet még nem lépett életbe. És egyeteme válogatja a feltételeket.
OKJ-s képzést viszont csinálhatsz.
Szia! Ezt át kell gondolnod!
Ugyanis, ha közben Okj-s vizsgát teszel az egy végzettségnek számít és amit utána tanulsz, az már államilag nem finanszírozott.
Tehát, párhuzamosan akár 2-3 főiskolára is járhatsz, ha bírod, de csak egy lesz ingyenes. Ha pedig közben szakmát szerzel, azután egyik sem. A fiam először szakmát akart, miután megszerezte, most érettségire készül, de már az is fizetős. Szóval az első szakmáig minden ok., utána már saját szakáll.Tehát azt javaslom, hogy ha folytatni akarod a főiskolán, vagy egyetemen, ott tanulj amíg be nem fejezed.
Igen, csinálhatod egyetem mellett az OKJ-t.
Én nem vehetsz részt a júniusi diplomaosztón,ha még nincs nyelvvizsgád. Majd ha megszerezted, akkor beviszed a TO-ra és a következő diplomaosztón veheted át ünnepélyes keretek között.
Szia!És ha azért,mert halasztottam 1 félévet a szakdoga ügyében,a januári diplomaosztón részt vehetek ugye?
Mert most megkérdeztem a TO-t,h most júniusban részt vehetek-e és mivel még nem sikerült megszereznem a nyelvvizsgát így még a papírt se adják át róla ünnepélyes keretek között,hogy megvan a diploma.
További ajánlott fórumok:
- Az ideális testsúly tanulható
- Lehet 2 férfit egyszerre szeretni?
- A providenttől egy családon belül hány ember vehet fel kölcsönt egyszerre?
- Két férfival egyszerre
- Össze vagyok zavarodva :( lehet egyszerre két férfit szeretni?
- Baba az egyetemen. Avagy hogyan legyek egyszerre jó anya, példás feleség és évfolyamelső...