Beszélgessünk (beszélgetés)
Halk szellentés
Egy idős házaspár istentiszteleten vesz részt. Úgy a felénél az asszony odahajol a férjéhez és így szól:
- Az imént egy csendeset szellentettem, mit gondolsz, mit tegyek?
A férj válasza:
- Cseréld ki az elemeket a hallókészülékedben...
Guacamole
Hozzávalók
2 db avokádó (érett)
1 kis db lilahagyma (apróra vágva)
1 db paradicsom (apróra vágva, kimagozva)
1 db chili (kimagozva, helyettesíthető tabascoval)
2 ek citromlé (vagy friss lime)
2 ek koriander (frissen apróra vágva, helyettesíthető 1 ek szárított korianderrel)
3 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
0.5 teáskanál só
0.3 teáskanál oregánó
bors ízlés szerint (frissen őrölt
Elkészítés
Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magokat. Kanalazzuk ki a héjából, és egy tálban villa segítségével pürésítsük.
Adjuk hozzá a hagymát, koriandert, lime-ot, sót, borsot és jól keverjük össze.
A chilit vagy Tabascot csak fokozatosan, kóstolgatással adagoljuk.
A paradicsomot a végén adjuk hozzá. (én nem magozatm ki a paradicsomot, így hígabb állagot kaptam, ezért tettem bele még 1 ek sűrített paradicsomot is a végén)
Tegyük hűtőbe, hogy összeérhessenek az ízek.
(Tipp: Hogy kevésbé barnuljon meg (ez az avokádó tulajdonsága miután felvágjuk és a felülete érintkezik a levegő oxigénjével), tegyünk folpackot közvetlenül a szósz tetejére, így lassíthatjuk a folyamatot.)