Szűnni nem akaró kétértelmű megjegyzések szexuális zaklatásnak minősülnek? (tudásbázis)
ennyire tellett:)
Egyébként nem menne el ilyen hosszasan a dolog, mint ahogyan fejtegetted. A manusz az első ügyvédi megkeresésig lenne csak boldog a hülyeségével. Amint megkapja a megkeresést gondolkodóba esik.
Egyet lehet érteni vele, meg nem is, ez tapasztalat.
hát igen. a régi jó mondás, hogy egyik füleden be a másikon ki. aki ezt tudja alkalmazni, annak nem lesz ilyen gondja. Mi a fenének törődsz ezzel a pasival? mosolyogj egyet a hülyeségein, és kész! menj tovább csináld a dolgod, ne foglalkozz vele.
Ha utánad megy? hát meg kell mondani, hogy bocs dolgom van, nem érek rád. ennyi. ez szerintem nem bonyolult, csak ti teszitek azzá..
Sok javaslatot, tanácsot olvastam, de ez a lehető legsilányabb.
1.) Neki kellene bizonyítani. (Ami nem hiszem, hogy sikerülne)
2.) Ha bíróságig menne az ügy, akkor is neki kellene előlegezni a perköltségeket, szakértői díjakat, stb.
3.) Ha véletlenül megnyerné a pert, minek használna a dolog? Mi történne vajon? A srác kapna egy szóbeli ejnye-bejnyét, a csajt meg azonnal kirúgnák a munkahelyéről, vagy ha nem, akkor majd kiutálnák a többiek.
Igaz ezzel meg is oldódna a problémája. :)
De ezt ÍGY, vajon nem lehetne feljelentés nélkül is elérni?
Most jutottam el idáig, a hozzászólások olvasásában.
(Gondoltam, hogy minden tanács, amit írni lehet, legalább egyszer elhangzik eddig már)
Az összes hozzászólás közül a te véleményeddel tudok leginkább egyetérteni.
Többféle módszert is tudok a zavaró szöveg VÉGÉRVÉNYES megszüntetésére/elkerülésére, de valószínű, mások már az összeset megemlítették. (Nem olvastam még a többiek hozzászólását)
Ezért inkább, most nem ismételném meg őket.
3 éve volt egy precedens, ahol a bíróság elfogadta bizonyítékként.
Ezzel együtt nem javaslom én sem a pert. Tényleg ne vegyél róla tudomást.
Milyen közöttetek a hierarchikus kapcsolat? Közvetlen munkatárs? Mi lenne ha simán ignorálnád azzal, hogy jaj, bocs, nem figyeltem, már úgy megszoktam, hogy te úgyis csak baromságokat mondasz mindig.
Nem tudod felvenni a telefonra a szövegét?
Esetleg ha valaki előtt, valahol bizonyítani kell.
Meg! Simán!
Sőt már többször meg is tettem, ha számomra valamiért kellemetlen volt valakinek a társasága, szövege.
Nincs felesége, barátnője?
Esetleg beszélj azzal!
Vannak rendőr ismerőseim, és tőlük kérdeztem egyszer, mi számít zaklatásnak...
Azt mondták, az, ha az illető kilesi, hogy lakom, és a lakóhelyemen is elkezd zaklatni, telefonon, levelekkel ostromol, az a zaklatás... Amíg csak munkahelyen elejtenek pár mondatot, az nem zaklatás... Meg bizonyítsd be!! Minden férfi ilyen, ahol ők vannak többségben, minden nőt ostromolnak a szexuális tartalmú, kétértelmű megnyilvánulásaikkal...
További ajánlott fórumok:
- Amikor elég egy rossz megjegyzés az elhatározáshoz...
- Férfiak kétértelmű célzásai. Kódfejtő kell hozzájuk? :)
- Mi a véleményetek azokról a barátnőkről, akik "nagyon szeretnek", de folyton sértő megjegyzést tesznek rátok?
- Ételekkel, élelmiszerekkel, sütés-főzési alapanyagokkal kapcsolatos kérdések, megjegyzések
- Szerintetek mi a legkínosabb megjegyzés, amit egy pasi egy nőtől kaphat az ágyban?
- Ez szexuális zaklatásnak számít?