Szójatejpor (beszélgetés)
Szia!
Én is az Auchan előterében vettem ma, csak én az óbudaiban. :)
igen, jók az ízesítettek is, pl piskótasütéshez vagy italpor készítéshez...
(bár ha natúrt veszel, akkor is hozzá tudsz keverni kakaót, fahéjat vagy bármi mást, de talán kényelmesebb készen venni az ízesítettet:)))
Köszi Neked is!
Akkor beírom a keresőbe, hogy biobolt, aztán +nézem, hogy a környékünkön van-e.
Kakaós, nyami...:)
szia!
szinte minden bioboltban lehet kapni szójatejport!
csak ezért nem érdemes átjönnöd pestre, biztos van a közeletekben is ilyen "reform" bolt :))
sőt, különböző ízesítésben is lehet kapni (kakaós, fahéjas, stb)
Ma elmegyek a párommal +nézni először Herbaházat, ha ott nincs, akkor írány az Árkád.
Köszi a segítséget, szép napot Neked! :)
Budán... ajha, Budán dolgozom mégsem tudok helyet, ahol venni lehetne.
Amúgy a Herbaházban lehet venni (én ott szoktam igazán) az meg a Népstadiontól 1 villamos megállóra van a Népliget fele a Mol kútnál a TTL áruház mögött. Asszem talán 6-ig nyitva is vannak, de erre nem esküszöm meg.
De többnyire bioboltokban kapható "Szójaitalpor" néven.
Köszi a tippet!
Budán élek és tömegközlekedéssel kicsit messze van nekem.
Így már csak holnapra marad, remélem még akkor is lesz kedvem kísérletezni. :)
Tényleg van itt is, kiírtam párat.
Már csak szójatejport kell szereznem valahonnan.
Most biztos nem kapok sehol pedig lenne kedvem ügyködni vele. :)
Szija!
Köszi a választ!
Akkor kísérletezem vele, hátha beválik, majd keresek reciket a neten.
:)
Szia!
Elvileg helyettesíthető a liszt szójatejporral, de koránt sem úgy viselkedik. Kísérletezni kell vele.
Sziasztok!
A szójatejpor a lisztet helyettesíti? Még soha nem hallottam róla!
Köszi, ha válaszoltok!
Köszi a segítséget, közben én is rájöttem, és meg is találtam palacsinta, pogácsa, meg hasonló finomságok receptjeit. Nyami! :-)
De ha van újabb, kikísérletezett recept, azt is szívesen fogadom.
Sziasztok!
Tudnátok írni egy-két receptet húsvétra, amihez jó a szójatejpor, szójalisz stb.
köszike
Ez recept nagyon-nagyon jól hangzik!
:)))
Tutira kipróbálom D
Köszike érte!:)
Ezt a tortát még egy éve kísérleteztem ki, és szerintem nagyon finom!
Tészta:
6 tojás
6 ek glukonon
4 ek szójatejpor
1 ek kakaópor
2 ek darált dió
1 ek kókuszreszelék
1 cs sütőpor
Töltelék:
fél liter tejszín
ízlés szerint glukonon és vanília aroma bele
1 cs zselatin
1 cs fagyasztott meggy
mandula szeletek
diétás csokiból forgács
A tészta hozzávalóiból piskótához hasonlóan megsütöttem az alapot (23 cm-es tortasütőben). Nem lett lapos. Kihűlés után félbevágtam. A tejszín keményre felvertem, beletettem a glukonont és a vanilia aromát. A zselatint egy kevés meleg vízben feloldottam, kicsit hűlni hagytam, és hozzákevertem a tejszínhez. A félbevágott lapot megkentem a tejszínes krémmel és a lecsöpögtetett meggy nagyobbik felét belenyomkodtam. Rátettem a másik lapot, és az egészet bevontam a tejszínnel. Meggyel, csokiforgáccsal ás mandulaszeletekkel díszítettem a tetejét.
Feketeerdő torta hatású. Mindenkinek nagyon ízlett, senki nem gondolta, hogy diétás kaja, a hab, pedig még a harmadik napon is úgy állt, mint frissen. Mindenkinek ajánlom. Remélem, nem hagytam ki semmit a hozzávalókból. Biztosan lehet még tovább is variálni.
Szia!
Én is meglepődtem az új néven, de ugyanaz, mint a régi volt, nyugodtan megveheted.
Lenne kedved az "újrakezdők" fórumához is csatlakozni? Egész szép számban összejöttünk, Téged is szívesen látnánk.
Üdv.
Eri
Sziasztok!
Egy éve csináltam az Atkins diétát, és mától újra nekilátok.
Tavaly nagyon jól tudtam használni a szójatejport. Pénteken akartam venni, de csak olyan volt, amire szójás italpor van írva. A csomagolás és az ár ugyanaz, mint tavaly. Kérdésem, hogy ez ugyanaz-e tartalmát illetve, és csak az elnevezés változott? Vagy egy teljesen más dolog?
Sok sikert mindenkinek!