"Szocpol" igénylésekor a költségvetésnek mit kell tartalmaznia?Lehet csak anyagköltség, munkadíj nélkül? (tudásbázis kérdés)
"Egyébként én úgy tudom, hogy csak a igénybe vett támogatás összegét kell számlával "lefedni". "
Az építési költség 70%-át számlával lell igazolni a szocpolhoz.
A költségvetést a 100%-ról kell beadni.
Ha erre az oldalra belépsz, állampolgárra kattintasz
Hol van az "állampolgár" nem találom!
Mi is bővíteni szeretnénk, két gyerkőc van. A nagyobbik már elmúlt 18, de még nappalin tanul, viszont 6 hónapon belül befejezi a sulit. Ha nem igyekszünk kifutunk az időből, a felvehető félszocpol szempontjából. Tudja valaki közületek, hogy a tervdokumentáció, építési engedély és költségvetés kiadása, hozzávetőlegesen mennyibe kerül. Köszönöm a válaszokat előre is.
Szelíd.
Ja ez a szám, a Magyarország.hu/kapcsolat/e-demokrácia alatt olvasható.
Ha erre az oldalra belépsz, állampolgárra kattintasz, ott ügyek címszó alatt, Tulajdon, vagyon és azon belül a szocpol összege. Itt sok mindent olvashatsz.
Igen a bank műszaki szakértője!
Hát az nagy gond, hogy nincs számlád, mert az APEH-nek az lenne a lényeg, hogy regisztrált építési vállalkozó végezze a munkákat.
A regisztrálás azt jelenti, hogy besétál a vállalkozó az APEH-ez és kitölt egy nyomtatványt, ez semmibe sem kerül, sőt még plusz tevékenységnek sem számít, csak felkerül erre a listára az adószáma. Csak a listán szereplő vállalkozók számláját fogadja el az APEH és a bank.
Mi 2004-be kezdtük az építkezést és 2005 nyarán indítottuk a hitelt. Visszalöktek egy számlánkat, hogy nem regisztrált a Kft. aki a számlát adta és hiába mondtuk, hogy a számla kiállítás idejében még nem is létezett ez a lista, nem számított :(!
Egyébként én úgy tudom, hogy csak a igénybe vett támogatás összegét kell számlával "lefedni".
Van egy tel. szám, a 189, ahol mond, hogy szocpol-al kapcsolatos kérdésed van. Az Államkincstár, Szocpolos kollégáját kapcsolják neked, ott egyeztethetsz vele akár név nélkül is.
Szia Csera!
Nem akarok kevés költséget feltüntetni, csak nincs a munkadíjról számlánk.
...és milyen műszaki szakértő hagyta jóvá? Aki az építkezésen volt a műszaki vezetőtök, vagy a bank alkalmazottja?
Egyszerűen sehol se találok részletes tájékoztatást ezekről, csak a törvényi szöveget, de az nem tér ki ilyen részletekre, a bankok meg nem nagyon akarnak segíteni, mert hitel nélkül vennénk föl...
Szia Edek!
Nem egészen értem.Ha írtál be munkaköltséget, amit te végeztél el, akkor azt hogy igazoltad számlával?
Nálunk is félszocpolról lenne szó, már kb.50%-ban kész vagyunk, mi bővítünk.
Te hol intézted?
...és elküldenéd azt a dokumentumot?
Köszi!
:-)
Mi az Erste banktól vettünk fel hitel és a Szocpolt is rajtuk keresztül. A bank saját nyomtatványát kellett kitölteni, ahol lehetett üresen hagyni sorokat, de csak úgy, hogy azt a műszaki szakértő jóváhagyja!
Itt számít az is, hogy a négyzetméteres költség egy bizonyos határon belül (tól-ig) jöjjön ki.
A kérdésedre a válasz, nem.
Miért akarsz kevés költséget feltüntetni? Hogy kevés legyen az önerő?
Én magam készítettem a költségvetést a félszocpolos tetőtérbeépítéshez. Ez tartalmazott anyagköltséget és munkadíj költséget is, annak ellenére, hogy magam voltam a munkás.
Saccoltam a munkaköltségeket, mert akkor én úgy éreztem, hogy kell. Szó nélkül elfogadták.
Ha érdekel a dokumentum, szívesen elküldöm xls formátumban.
További ajánlott fórumok:
- Földrajzi nevek, amelyek személynevet is tartalmaznak /BUDApest, SzentENDRE stb/
- Szavak, melyek "let"-tet tartalmaznak
- Tudtad, hogy minden hányás tartalmaz répát és nokedlit?
- Szavad tartalmazzon -bárhol- "ágy"-at
- Mindegy hol, elöl, középen, hátul, de szavad tartalmazzon egy "kar"-t
- "m""é""h"-szavad tartalmazza e három betűt, egymás mellett vagy egymástól távol./pl:poszméh, MegÉlHetés/