Szobatisztaság 32 hónapos kislánynál (beszélgetés)
Nem pestiek vagyunk :/ De ha vinni kel, nyilván, fogom igy is! Rajzolni szeret nagyon, épitőkockázni, babakonyhába főzőcskézni, homokozni még autózni is (két fiu mellett nem csoda :) )
Könyveket is szivesen lapozgat és ha olvasom neki, figyeli.
Az én kisfiam is nem sokkal 3 éves kora előtt lett szobatiszta, ugyanígy aggódtam, mint te, hogy nem fogom tudni beadni az oviba.
Most pedig 5 éves, és éjjelente még bepisil. Azt mondta: értsd meg anya, hogy én álmomban nem érzem, ha pisilni kell.
Szerintem ne aggódj, és főleg ne hasonlítgasd össze a sajátodat más gyerekekkel, mert nem egyszerre jutnak el ugyanarra a pontra.
Én elvinném szeptemberben Korai Fejlesztő Központba, nézzék meg. Ha pestiek vagytok, akkor könnyű a dolgotok, mert itt van lehetőség. [link]
A beszédfejlődés miatt aggódnék inkább, bár a szobatisztaság is megcsúszott már.
Milyen a játéka? Mivel játszik? Mesélés (nem tévé), könyvnézegetés leköti-e? Minden közlést, kérést megért?
olyanokat mond, mint pl.:
aja (anya), apa, jeji (levi), bábi (bálint), tita (cica), vau (kutya), baba, dóda (dóra)
Köszönöm a nyugtató szavakat! :)
Remélem én is, hogy minden rendben alakul. Senki nem mondta eddig, hogy aggódnom kéne. Okos értelmes kislány, felveszi a cipőjét egyedül, öltözik, eszik kanállal...stb. persze nem mindig tökéletesen, de ügyes! :)
Az én legnagyobb fiam 3,5 évesen kezdte az ovit. Pár szót értettünk a mondanivalójából. Kutya baja, 12 éves, jó tanuló. A középső fiam 2 éves koráig semmit, tehát tényleg semmit nem mondott, csak, hogy "aja" (anya). Persze, nyekergett, de nem is halandzsázott. Azóta egyfolytában beszél, amíg ébren van. Ő is jól tanul. A legkisebbem még csak fél éves.
Szerintem, ha a védőnő megnyugtatott, akkor ne idegesítsd magad! Én nagyon megbízom a miénkben, remélem, a tiéd is hasonló kvalitású!
A szobatisztaság szerintem is megtörténhet még a nyáron.
Védőnőnél voltatok már státuszon?
A szobatisztaság még simán sikerülhet szeptemberig, én inkább a beszédfejlődés miatt aggódnék.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek ha 33 honapos kisfiamrol leveszem a pelust, mennyi idő még megtanulja a napközbeni szobatisztaságot?
- Hízókúra egy 14 hónapos agydaganatos kislánynak. Tud valaki segíteni?
- Kutyus szobatisztaságra hogy szoktatható (5 hónapos yorkshire)?
- 22 hónapos a kisfiam. Szeretném elkezdeni a szobatisztaságra nevelést.
- A fiam 23 hónapos, szerintetek lehet már szobatiszta?
- 20 hónapos kislányomnak székrekedése lett a szobatisztaság miatt. Hogy segíthetek?