Szingli dömping - ennyire vacak a házasság? (beszélgetés)
Szíved joga abban hinni, amiben akarsz.
Amit nem értek, hogy egy hozzászólást követően, amivel furcsa módon épp engem találtál meg, miért törlöd a regisztrációt? Vagy van másik?:D
Mi is két gyerekre vettük fel, használt lakásra, 1.430.000.-. Nem átverés.
Így van ahogy Channa írja, ez a régi szocpol.
1 40 m2 600.000 Ft
2 50 m2 1.430.000 Ft
3 60 m2 2.200.000 Ft
4 vagy több 70 m2 2.750.000 Ft
Két féle CSOK van, egyszer ez a használt lakásos, amit fentebb írtam, és van az új/építkezés esetén igényelhető, a 10+10, ez csak 3 gyerek esetén.
"Szerinted azok a fiatalok akik manapság házasodnak érdekből teszik?" - kérdezed.
Szerintem túlnyomórészt nem.
Én a fiatalokkal az átlag idősebb embereknél közelebbi, napi kapcsolatban vagyok és nagyon jó a véleményem róluk minden tekintetben.
És nem csak az egyetemistákat ismerem, hanem a segítségre szoruló középiskolás korú szenvedély betegeket is.
Itt most nincs hely hosszabban beszélni erről, de a következtetésem az, hogy a családi szeretet hiány okozza a legtöbb gondot. Nem csak a szenvedély betegségek esetén, hanem a házasságtól történő tartózkodás esetén is.
A mai fiatalok világra eszmélésük ideje sokuknak a 2000-es év után történt.
Biztos hallottatok az "indigó" gyerekekről és az X, Y generációról.
Ezekre sokan legyintenek, hogy csak okoskodás, valamilyen ködösítés, "úri huncutság", de nincs igazuk!
Olyan DNS formációkat lehet találni a tizen-, huszonéves fiataloknál, amelyek a náluk idősebbeknél nincs jelen.
OK, de mit jelent ez a gyakorlatban?
Jobb memória, jobb reakció idő, jobb szintetizáló képesség, erősebb "érzelmi vezérlő rendszer" érzékenység és az empatikus képességük is erősebb.
-----
Fentiek alapján következtethető, hogy a mai 20-as, 30-as éves generáció teljesen másként tekint a házasságra, mint a náluk idősebbek.
A CSOK ot 1, és két gyerekre is fel lehet venni, no meg persze 3-ra, használt lakásra kevesebb a pénz.
Sokaknak csak a 3 gyerekes 10+10 misi maradt meg a fejébe, de azt csak új lakásra lehet, vagy építkezésre.
Na ezt kevesen vállalják be.
Igen, az ember megtanulja ezeket kezelni. Eleve nem viselkedik úgy, mint aki eladó, nem ad alkalmat sem arra, hogy férfiként közeledjen hozzá egy kolléga.
Persze, van a másik típusú nő, aki minden pasiban a levadászhatót látja, és rázza magát még a munkahelyen is, hogy felkeltse a figyelmet.
Mi se hordjuk:D
A férjem elhagyta, nekem meg nagy, mert akkorát csináltattam, hogy terhesen is tudjam hordani. Akkor tudtam, de azóta sem.
Hát...a mi fiúnk is ott volt már az esküvőn:DDD
És tulajdonképpen azért házasodtunk össze, mert a szüleink azt mondták, hogy nehogy már így szülessen meg a gyerek! Mondtuk, hogy rendben, elugrunk és összeházasodunk. Arról szó sem lehet! Ott kell lennie a családnak! Így lett egy 50 fős lagzink.
Holnapután lesz 30 éve, hogy ez történt:DDDD
És nem, nem csaltam meg a férjemet, és ő sem engem. Nem unjuk egymást, és még mindig hasonlóak a céljaink, még mindig tudunk együtt nevetni rengeteget:D
Nem volt fontos a papír, de van és sosem bántuk meg!
Én nem kaptam:D Ciki?
Persze, tudom, hogy soknak tetszettem és szeretik a társaságomat, és volt olyan nem nős pasi, aki konkrétan meg is mondta, hogy el tudna velem képzelni bármit, de nős pasi még nem környékezett meg, de az is lehet, hogy nem vettem észre, amilyen béna vagyok:DDDDDD
Ja, meg én amúgy is elég karcos stílusú vagyok, így lehet, hogy már azelőtt leépítettem, mielőtt léphetett volna:DDDD
Hát nem tudom...
Én több helyen dolgoztam, igaz nem túl sok helyen, de én ezt nem érzékeltem, érzékelem.
Vannak elvált ismerőseim, de ők nem azért váltak el, mert megcsalták őket vagy megcsalták a párjukat. Teljesen más problémák miatt.
Az egyik azért, mert már nem bírta elviselni a felesége hülyeségeit, az állandó szekálást. A másiktól azért vált el a felsége, mert úgy gondolta, hogy a férfi nem képes a gyerekkel foglalkozni. A harmadik azért vált el a férjétől mert rájött, hogy sosem érezték jól magukat egymás társaságában, stb.
Persze, vannak olyan munkahelyek, ahol a fő téma a szex, a flörtölés, de nem minden munkahelyen van ez így.
most hogy jövök ide én?
amúgy én vénlánynak születtem :D De ha nem házasodok, a család azt se bánja szerintem. Ez a saját dolga mindenkinek mifelénk.
ezt az érdekből köt házasságot...
Miért kell mindenből drámát gyártani? Ti a papír miatt vagytok szerelmesek?
A házasságtól szerelmesebb lesz bárki is? Kell a szerelemhez ilyen külsőség?
Vagy azt gondoljátok, ha valaki le meri írni, hogy ez egy jogi papír, akkor nem lehet szerelmes?
Nekem, meg sokunknak nem kell papír a szerelemhez. Viszont a családalapítás jogi körülményeinek tisztázásához nem árt.
vicces, hogy sokan azt gondolják, van az érdekházasság, meg a nagy szerelem. Holott nyilván szerelemből választ az ember párt, de ettől még a házasságot megfontolja hogy kell e neki vagy nem.
És már nagyanyáink korában is a többség a szerelmét vette el végül vagy ment hozzá. Nincsenek mindenhol hatalmas vagyonok, mint a filmeken, ami kényszerítő erő lenne. A többség jó rég óta válogathatott.
További ajánlott fórumok:
- Megmenthető egy házasság?
- Nő, férfi, mennyire egyenlő egy házasságban?
- Mennyire van szükség privát szférára egy házasságban?
- Karácsonyi evés-ivás! Ki mennyire tud ellenállni a dömpingnek? Vagy mindig túlesszük magunkat?
- A házasságban élő nők, mennyire figyelnek lelki és testi állapotukra?
- A Dr. előtag mennyire befolyásolhatja a házasságkor felvehető nevet?