Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szilvalekvárral is jó lehet a zserbó? fórum

Szilvalekvárral is jó lehet a zserbó? (tudásbázis)


2021. dec. 23. 10:50
Az enyém is tökéletes lett szilvával
22. libikóka (válaszként erre: 21. - Fórumnyitó (anonim))
2021. dec. 23. 10:47
Szabadalmaztasd mindenképp:)))
2021. dec. 23. 10:44

Kedves fórumtársak!

Tegnap kisült. Kevés volt a baracklekvár. Itt kaptam javaslatot, hogy keverjem.

Jelentem nagyon finom a sütemény. Lehet nem épp zserbó, de annyi baj legyen.

Ha rajtam múlik, biztos elfogy. ;-)

2021. dec. 22. 12:41
Ezmiatt a fórum miatt sütöttem ma szilvalekváros zserbót😂
2021. dec. 22. 08:16
Szerintem nem
18. 94a06e9696 (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
2021. dec. 21. 21:33
Szerintem ne variálj, a szilvalekvár nagyon jó lesz a dióval, a szilvásgombóc is isteni darált dióban forgatva
17. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. dec. 21. 19:29
Jó lesz
2021. dec. 21. 18:53
Valóban nem az igazi. Viszont a szilvalekvár és a csoki nagyon jó barátok, úgyhogy szerintem biztosan finom lesz, legfeljebb egy kicsit különleges.
15. jooeva
2021. dec. 21. 18:37

Én alapból többféle lekvárt összekeverek (sk. házi lekvárokat), általában sárgabarack, meggyes-cseresznyés, de akár mehet bele szilva is. Ezek kombója megy a dió alá.

Pazar ízhatása van.

14. globus (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
2021. dec. 21. 16:04
Biztosan finom lesz. Majd írd meg ünnep után, elfogyott-e :)
13. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Napsugár8)
2021. dec. 21. 15:35
Holnap sütöm, még nem döntöttem el melyik receptet választom innen :-)
12. Napsugár8 (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
2021. dec. 21. 15:32
Király ötlet. Majd szólj, ha bemeóztad, milyen lett a vegyes lekvárral. :))
2021. dec. 21. 15:03
Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm mindenkinek. Szilvalekvárt fazékban főztem, olyan 5-6 órát kevés cukorral (úgy szeretem ). Szép színe van olyan málna/eper színű. Nem áll meg benne a kanál, de nem is folyik. Azért vettem kis üveg baracklekvárt, egy másik receptnél felforralva kell átkenni a kihűlt kalácsot. Lehet zserbó egyik lapját szilvával, másikat barackkal kenem.
2021. dec. 21. 14:27
Mi az, hogy? Persze, hogy jó.
2021. dec. 21. 14:25
Én nem nagyon vagyok odáig a zserbóért, de szilvalekvárral megkóstolnám. Ha a helyedben lennék, azért vennék egy üveg baracklekvárt is, aztán a felét így csinálnám, a felét meg úgy.
2021. dec. 21. 14:02
Persze, hogy jó. Nem kötelező mindent a nagykönyv szerint csinálni
7. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. dec. 21. 13:50

Találtam egy univerzális tészta alap-receptet, édesnek, sósnak, bárminek tökéletes: ahány dkg liszt, annyi dgk vaj, + szükség szerinti víz.


[link]


Ebből, ha lentebb görgetsz, ott találod a morzsa készítést, amit, (ha még lentebb görgetsz) fel tudsz használni "pohár zserbó"-hoz.


Begyúrsz egy kis lisztet, ugyanannyi vajjal, vízzel, megsütöd morzsának, és egy pohár zserbóval kipróbálod a szilvalekvárt. :))


Én saját főzésű sütőtök lekvárral akarom megpróbálni.

2021. dec. 21. 13:44
a jó szilvalekvár verhetetlen, pláne ha te készítetted. ha néhány csepp rummal bolondítod, hip-hop elfogy..és senki nem fogja a baracklekvárt hiányolni.
5. papája (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. dec. 21. 13:42
Nekem nagyon teszik a szilvalekvár ötlet. Tennék bele egy kis fahéjat, ami illik a szilvához és a Karácsonyhoz is. A híg szilvalekvár valóban jobb lehet.
4. c24ddaf8f6 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. dec. 21. 13:23
Jó bele a bolti baracklekvár. De ha nem az üstben főzött, kemény, fekete szilvalekvárra gondolsz, hanem fazékban főzött híg szilvalekvárra, akkor akár az is jó lehet bele, érdekes, új ízű süteménye lesz. De a helyedben én egy jobbfajta bolti baracklekvárt választanék. A hagyományos zserbóhoz jobban illik a baracklekvár.
3. 8d00a82c06 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. dec. 21. 13:18

Én mindig boltit teszek bele soha semmi baja nem volt még.

Vegyes gyümölcs lekvárral szoktam.

Szilvalekvárt viszont nem használnék zserbóhoz .

2. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. dec. 21. 13:15
Szerintem jó :) Én tennék bele némi rum ízesítést, ha gyerekek vannak, aromát. Finom illata is lesz tőle.
2021. dec. 21. 13:14
Idén csak szilvalekvárt főztem, azt tennék a dió alá. Jó lesz szerintetek? Üzletben van ugyan baracklekvár, de ugye az nem az igazi.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook