Szilvalekvárral is jó lehet a zserbó? (tudásbázis)
Az enyém is tökéletes lett szilvával
Szabadalmaztasd mindenképp:)))
Kedves fórumtársak!
Tegnap kisült. Kevés volt a baracklekvár. Itt kaptam javaslatot, hogy keverjem.
Jelentem nagyon finom a sütemény. Lehet nem épp zserbó, de annyi baj legyen.
Ha rajtam múlik, biztos elfogy. ;-)
Ezmiatt a fórum miatt sütöttem ma szilvalekváros zserbót😂
Szerintem ne variálj, a szilvalekvár nagyon jó lesz a dióval, a szilvásgombóc is isteni darált dióban forgatva
Valóban nem az igazi. Viszont a szilvalekvár és a csoki nagyon jó barátok, úgyhogy szerintem biztosan finom lesz, legfeljebb egy kicsit különleges.
Én alapból többféle lekvárt összekeverek (sk. házi lekvárokat), általában sárgabarack, meggyes-cseresznyés, de akár mehet bele szilva is. Ezek kombója megy a dió alá.
Pazar ízhatása van.
Biztosan finom lesz. Majd írd meg ünnep után, elfogyott-e :)
Holnap sütöm, még nem döntöttem el melyik receptet választom innen :-)
Király ötlet. Majd szólj, ha bemeóztad, milyen lett a vegyes lekvárral. :))
Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm mindenkinek. Szilvalekvárt fazékban főztem, olyan 5-6 órát kevés cukorral (úgy szeretem ). Szép színe van olyan málna/eper színű. Nem áll meg benne a kanál, de nem is folyik. Azért vettem kis üveg baracklekvárt, egy másik receptnél felforralva kell átkenni a kihűlt kalácsot. Lehet zserbó egyik lapját szilvával, másikat barackkal kenem.
Mi az, hogy? Persze, hogy jó.
Én nem nagyon vagyok odáig a zserbóért, de szilvalekvárral megkóstolnám. Ha a helyedben lennék, azért vennék egy üveg baracklekvárt is, aztán a felét így csinálnám, a felét meg úgy.
Persze, hogy jó. Nem kötelező mindent a nagykönyv szerint csinálni
Találtam egy univerzális tészta alap-receptet, édesnek, sósnak, bárminek tökéletes: ahány dkg liszt, annyi dgk vaj, + szükség szerinti víz.
[link]
Ebből, ha lentebb görgetsz, ott találod a morzsa készítést, amit, (ha még lentebb görgetsz) fel tudsz használni "pohár zserbó"-hoz.
Begyúrsz egy kis lisztet, ugyanannyi vajjal, vízzel, megsütöd morzsának, és egy pohár zserbóval kipróbálod a szilvalekvárt. :))
Én saját főzésű sütőtök lekvárral akarom megpróbálni.
a jó szilvalekvár verhetetlen, pláne ha te készítetted. ha néhány csepp rummal bolondítod, hip-hop elfogy..és senki nem fogja a baracklekvárt hiányolni.
Nekem nagyon teszik a szilvalekvár ötlet. Tennék bele egy kis fahéjat, ami illik a szilvához és a Karácsonyhoz is. A híg szilvalekvár valóban jobb lehet.
Jó bele a bolti baracklekvár. De ha nem az üstben főzött, kemény, fekete szilvalekvárra gondolsz, hanem fazékban főzött híg szilvalekvárra, akkor akár az is jó lehet bele, érdekes, új ízű süteménye lesz. De a helyedben én egy jobbfajta bolti baracklekvárt választanék. A hagyományos zserbóhoz jobban illik a baracklekvár.
Én mindig boltit teszek bele soha semmi baja nem volt még.
Vegyes gyümölcs lekvárral szoktam.
Szilvalekvárt viszont nem használnék zserbóhoz .
Szerintem jó :) Én tennék bele némi rum ízesítést, ha gyerekek vannak, aromát. Finom illata is lesz tőle.
Idén csak szilvalekvárt főztem, azt tennék a dió alá. Jó lesz szerintetek? Üzletben van ugyan baracklekvár, de ugye az nem az igazi.
További ajánlott fórumok: