Holnap lesz 2 hetes a babám, még nem voltunk kinn, ha boltba, gyógyszertárba mennem kell, vihetem magammal? (tudásbázis kérdés)
Mindenkinek kell vinni védōnōhöz és tanácsadásra is.
De ott elkülōnített idōpont van, hogy ne találkozhassanak betegekkel, illetve beteg kisbaba nem mehet tanácsadásra, oltásra. Legalább is felénk.
Gondolom nem ruhákat fog vele válogatni. Egy két hetes gyerekkel nehogy már ne mehessen el gyógyszertárba pl.
Ugyan úgy el kellett mennem vele védőnőhöz és a kórházba is oltásra két hetes korában. Mindkét helyen voltak elég sokan. Nekem sem volt senki aki segített volna.
Nekem sem volt segítségem. De biztosan van egy anyuka, vagy baratnō, volt kolléganō bárki akit meg lehet kérni. Ez annyira nem bonyolult,még idegen is megtenné ha a patika elōtt babkocsival állsz.
Egy pici baba immunrendszer nélkül könnyen elkap bármit a boltban.
Számomra döbbenetes az a látvány, amikor pár napos, hetes babával, apuka és anyuka a tescoban nézelōdik. Sosem értettem egyik miért nem kint vár? És ez számomra nem a burokban nevelés, hanem a felelōsségteljes viselkedés.
Patikàba???
Oda általàban beteg emberek járnak. Ne vidd be.
Én boltba sem vinném, anno az enyémet sem vittem. Úgy oldottam meg, hogy sétálni indultunk egy másik anyukával, egyikünk kint volt a babákkal, másik vásárolt😀
20+ fok lesz ma, megfazni nem fog.
Nekunk 2 hetes kortol mar javasolta a doki a levegozest (marciusi baba), igaz elso korben az erkelyig vittuk csak ki, de joval huvosebb volt.
Semmi baja nem lesz a hűvös levegőtől, ha rendesen felöltözteted, legyen több réteg, de ne is öltöztesd túl.
Otthoni öltözék, vékonyabb kabátka vagy overáll, egy vastag pléddel betakarva.
Ha szél van, akkor ne vidd ki, az árthat neki.
Régen egy textilpelenkával elfüggönyöztük a babakocsit, de egy vékony pléd sem rossz. Ne kapja közvetlenül ezt a hűvös levegőt.
Nem lesz baja a babádnak.
További ajánlott fórumok:
- Férjemet megcsípte valami, akkor voltunk ügyeleten de most nagyon rosszul van, mit tegyünk, milyen gyógyszert adhatok neki?
- Szülői értekezletre (első ovis) vihetem magammal a 3 évesem?
- Mit vigyek magammal egy hurghadai utazáshoz, ha egy 5 éves gyerek is jön? Gyógyszerek, ruhák, stb...
- Hogyan vihetem magammal a repülőn a babakocsit baba nélkül?
- Mennyi idősen vihetem magammal?
- Kivihetem magammal külföldre a kislányomat ebben az esetben?