Szerintetek milyen téli gumit vegyek az autómra? Érdemes már megvenni? (tudásbázis)
habár már nem aktuális, szerintem érdemes kicsit előre gondolkodni. ha nem is azért, mert hátha olcsóbb, de a szezon kezdetekor sok helyen hiány van szerintem, és így lehet nehezebb beszerezni.
a téli guminak meg a mintázata az egyik fontos szereplője, mivel minél barázdásabb, minél nagyobb a felülete, amin tapad, annál jobb! legalább én ezt olvastam a teligumiszerviz.hu-n, szóval ha mégse, akkor ne lőjjetek főbe :DD
Lehet közlekedni nyáron is téli gumival. Csak nem gazdaságos, mert jobban kopik - puhább az anyaga - a mintázata miatt pedig zajosabb is, és a fogyasztást is növeli.
Azt gondolom, egy jobb márkájú nyári, vagy vegyes gumi (téli-nyári) a hazai utviszonyok mellett jobb megoldás, mit két garnitura márkátkan olcsó, és egyben silány minőség.
Saját tapasztalatom:
Yokohama nyári gumival futottam bele a télbe, karácsonyra "kaptam" Fulda téli gumikat.... A Yoko val szerelve, nem tapasztaltam a blokkolásgátló (ABS) müködését, Fuldaval minden erőteljesebb fékezésnél bekapcsolt.
Attól függ, mennyi pénzt szánsz rá. A legjobb tipusok: a Michelin, Pirelli, de a legdrágábbak. Középkategória: Good Yare
Szerintem, ha a google-ba benézel, biztosan dob ki több céget is, ahol tájékoztatást kaphatsz.
Hol élsz, az Északi sarkon?
Nálunk Magyarországon 36 Celsius fok van.
További ajánlott fórumok:
- Flavorwave Turbo Főzőrendszer - van valakinek? Érdemes megvenni?
- Hasznos és haszontalan babadolgok, avagy mit érdemes és mit felesleges megvenni a babának?
- Mit gondoltok a suttogó könyvekről? (Suttogó titkai, A suttogó mindent megold...) Érdemes megvenni őket?
- Melyik víztisztító gépet érdemes megvenni?
- Érdemes ilyen olcsó nyomtatót megvenni?
- Egy három, négy éves gyereknek milyen átmérőjű úszógumit vegyek?