Szerintetek milyen idegenforgalmi tanfolyamnak van értelme? (beszélgetés)
Nekem van középfokú angolom, de nem használom ezer éve. Éltem kint Angliában is 8 hónapot (20 évesen). Meg sokan beszélnek angolul de kevesen jól. Ezt akarom felfrissíteni.
Amiket néztem tanfolyamokat ott csak alapfokú angol kell. Sikerült elhelyezkednek az idegenforgalomban?
Melyik okj-st végezted el? Csak ha Bp-i akkor
köszi!
Én tanultam egy okj-s idegenforg.-i suliban. Nem csak az utazásirodai gyakorlatra készültünk fel, hanem idegenvezetést is, és szállodai ismereteket is tanultunk. Mind-e mellet még vendéglátást is. Kötelező volt a középfokú szakmai idegen nyelv. Egyébként nem kaphattad meg a diplomát. Idegenvezetésből a választott idegennyelven kellet vizsgázni.
Légy nyugodot olyan hely nincs, ahol nem kérik a nyelvet. Lehetsz idegenforg. ügyint., utazásszervező,hotelban recepciós mindig kell az idegen nyelv.
Javaslom, hogy kezdj el vmilyen idegennyelvet tanulni. Nem csak azért, mert az idegenforgalomban hasznos, hanem mert ma már az idegen nyelvvel lehet hogy többre mész,mint a diplomával.
Sajna Mo-on még csak az a lényeg, hogy papíron tudj nyelvet, de hidd el többre fogsz menni azzal ha tudsz is beszélni.
Nem azt mondom, hogy hajts rá a nyelvvizsgára, de legyen egy kis szókincsed. Ha beszélni tudsz, és "nem tudnak eladni", sok mindent el tudsz érni.
Amikor én szállodába jelentkeztem álláshirdetésre, nem azt kérdezték, hogy milyen papírom van, hanem azt, hogy milyen idegennyelven beszélek. A papír csak egy dolog. Mid az utazásiirodában, mind a szállodban más és más a gyakorlat. Nem biztos, hogy a tanultakat minden esetben tudod hasznosítani. Azt majd betanítják. De az, hogy idegen nyelven megszólalj az idegenforg.-ban sztem elengedhetetlen.
de Bp-en hol tudsz elhelyezkedni vele?
én személyes ügyfélszolgálatra nem mennék.
idegenforgalmi ügyintéző vagy valami ilyesmin gondolkodom nem beszélek nyelveket így idegenvezető nem nekem való...
További ajánlott fórumok:
- Mit tudtok a műkörmös tanfolyamról?
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Milyen tanfolyamot kell elvégezni annak, aki nevelőszülő akar lenni?
- Tegyük fel, hogy elvégzek egy profi sminkes tanfolyamot, de kozmetikusi végzettségem nincs.Így van valami értelme?:)
- Holnap megyek egy tanfolyamra felvételizni. Szerintetek mit vegyek fel? Mit illik ilyenkor?
- Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző (KIT) járt már valaki náluk tanfolyamon?