Szerintetek mi a különbség étvágytalanság és undor között? (beszélgetős fórum)
Így van, az ízlés idővel alakul, amúgy a szomszéd kertje mindig zöldebb, azaz másnál minden finomabb :)
Szia!
Én is néztem ezeket a főzős műsorokat.Felbuzdulva megvettem fagyasztott herkentyűket,elkészítettem, de bizony a kukában végezték, és most már nem csorog a nyálam utánuk.
Gyerekkoromban utáltam a zöldféléket, anyukám könyörgött, hogy csak egy kanál zöldbabot egyek. Képes voltam kipiszkálni a rizses húsból az összes zöldséget. Most meg szinte mindenféle zöldségre vevő vagyok. Ezért nem erőszakolom, ha azt mondja valaki, hogy nem kívánom. Igaz lehet.Szia!
Meggyőződésem, hogy a szervezet "tudja", mi kell és mi árt neki. Én tejet, az anyatejen kívül nem ittam. Utálom a tejet. Szerettem volna tejterméket enni, mert látom a guszta reklámokat, ilyen joghurt, olyan kefir. Bespájzoltam, megettem egyet-egyet, és x idő után a fejem, a karom, a talpam, a tenyerem elkezd bizseregni, allergiás reakció. Egyszer még az ügyeletre is be kellett mennem, mert egy olajos hal+egy joghurt bevágása után feldagadt a képem, tiszta piros pötty lettem. Így aztán ami nem megy, nem erőltetem.
Az más kérdés, ha SEMMIT nem kíván az okos szervezet. Ott már lehet, hogy az evés központi kérdés lett,és a gyerek azzal tartja sakkban, akit akar, hogy nem eszik. De valamit csak vesz magához, hisz fejlődik:)Én nem macerálnám, kitenném a kajákat, a 2-3 fogásból valamelyiket csak megeszi, és ha látja, hogy a kutya se lesi már, hogy mit és mennyit eszik,akkor ő is felszabadul.Hacsak nincs valami más ok, amire meg csak a laborvizsgálatok adhatnak választ. Nekem azt mondták, egészséges gyerek nem hal éhen, ha van mit ennie.
Az enyémnél kialakult egy emésztőrendszeri allergia... Végül is a gyerek szervezete ösztönösen védekezett.
Most már három éve vegetáriánus, tejtermékeket azért eszik. Azóta nem volt beteg, és sokkal kevésbé fáradékony.
De ez már nem a kiindulási probléma.
Én is kínlódtam kiskorában, mert mindig a fejemre olvasták, hogy nem eszik, hiába szedett vitaminokat, minden vackot. És nem volt édesség, meg nasi. Hányszor kellett elmennünk vérvételre, hogy nem vérszegény-e a gyerek. És nem volt. De szerencsére rendesen fejlődött így is. Aztán egy idő után elfogadtam, hogy azt egye, ami jól esik. (leves, tésztafélék, tejtermékek, néhány főzelék, némi gyümölcs)És egészséges felnőtt lett. :)
esetleg te nem próbáltál valami étvágygerjesztő vitamint adni neki? Hátha akkor jobban megenne dolgokat. Azért csak kakaó és vajas kenyér...
Nem lehet egyszerű nektek így vele :(
Az enyém az asztalra, tíz éves kora körül.
Ne erőltesd, jó tanács :)
Ha többet eszik kihányja? Azért ez nem normális...
Gondolom beszéltél már erről az orvosotokkal.
:)
Én is mindig azt gondoltam, hogy éhenhalni nem fog. Most sem eszik túl sokat, nem éhes.... Persze ilyenkor nem "tömöm" édességgel sem, ha éhes egye meg a rendes kaját. Nem vagyunk egyformák, nem erőltetek én se semmit :)
Eleinte persze aggódtam, hordtam dokihoz hogy mi van, mert előtte szuper étvágya volt, adtam neki mindenféle vitamint, étvágygerjesztőket, de semmi. Úgyhogy beletörődtem, hogy Ő ilyen, mostmár nem esek kétségbe ha nem kéri a reggelit, vagy a vacsorát.
Az étvágyukban jócskán lehet különbség persze,de azért egy bizonyos mennyiségre szüksége van a fejlődő szervezetüknek.Vitaminokkal lehet fokozni az étvágyat,de a túlzott "válogatást" csak szigorú szabályokkal lehet kezelni szerintem.
Volt hogy az enyém is próbálkozott.Egész nap koplalt,mert nem kapta meg az édességet reggeli előtt,így otthagyta a reggelit,ebédet is.Vacsit már megette,elkérte az ebédjét is-és megkapta persze a nyalánkságot is .
Volt hogy étvágytalanabb lett,akkor nyalánkság helyett joghurtot,gyümölcsöt kapott,vissza tért az étvágya is.Az édességek csökkentik az étvágyat,nálunk kevés édesség van,inkább házi süti.
További ajánlott fórumok:
- A szellem és a lélek ugyanaz? Ha nem, mi a különbség a kettő között?
- Mi a különbség a sima Xanax és a Xanax SR között?
- Mennyi a normális korkülönbség férfi és nő között, ha a férfi idősebb?
- Szerintetek mennyi az ideális korkülönbség két testvér között?
- Mi a különbség köztem és a fiatalabbak között?
- Szeretlek és szeretlek közötti különbség