Szerintetek mennyi az esély arra, hogy peteérés előtti napokban lány foganjon meg? (beszélgetés)
LÁNYPÁRTI ÉTREND:3 hónappal a fogamzás előtt már így kell étkezni férfinak-nőnek egyaránt!
Az étrend sóban szegény,kalciumban és magnéziumban gazdag!
AJÁNLOTT ITALOK:Tejes italok,tej.Nagyon gyenge kávé,max. napi 1.,almalé,szőlőlé,kalcium tartalmú ásványvíz. TILOS:Erős,sok kávé.Tea.Csoki.Túl szénsavas ásványvíz.Likőr.Sör.Almabor.
AJÁNLOTT HÚSOK:Marha,borjú,csirke,bárány,pulyka,máj,sertés. TILOS:Sonka.Felvágott.Császárszalonna.Füstölt,sózott,szárított,sózott ill.konzerv húsok.
AJÁNLOTT HAL:Tengeri hal,kagyló párolva. TILOS:fagyasztott,sózott,füstölt,sült hal,rák.
AJÁNLOTT:tojás minden formában,főleg a sárgája.
SAJTOK közül AJÁNLOTT a sótlan sajt,joghurt,krémsajt,krémtúró,túró,felfújtak.
Kenyér,gabona:AJÁNLOTT a sótlan kenyér,kétszersült,rizs,tészta félék. TILOS:sós kenyér,bolti cukrászsütik,kekszek.
AJÁNLOTT ZÖLDSÉG:zöldbab,sárgarépa,spárga,hagymafélék,paprika,uborka,saláta,borsó,retek,kevés burgonya. TILOS:gomba,articsóka,spenót,zeller,cékla,káposzta,paradicsom,torma,kukorica,száraz fehér-és tarkabab,lencse,sárgaborsó.
AJÁNLOTT GYÜMÖLCS:Friss ananász,mandarin,sárgadinnye,görögdinnye,eper,málna,őszibarack,körte.
TILOS:banán,sárgabarack,avokádó.
Magvak közül AJÁNLOTT:mandula,dió,mogyorófélék-de nem sózva! TILOS:gesztenye,datolya,aszalt szilva,füge,aszalt sárgabarack.
Egyéb AJÁNLÁSOK:cukor,méz,zselé,sótlan vaj v.margarin,növényi olajok,kevés kakaó,bors,enyhe fűszerezés,friss zöldfűszerek. TILOS MÉG:torták,kekszek,csokik,mindenféle fűszersó,levesporok-és kockák,savanyított és kovászolt uborka,Sózott vaj v.margarin,bolti majonéz,saláta mártások,készételek,konzervek.Sült burgonya,olajbogyó.
Kívánom,hogy erőfeszítéseiteket siker-egy egészséges lány bébi- koronázza!Majd jelezz már,mi történt,mert én ugyan már lezártam családalapítási terveimet,de a rokonok között van több fiatal csaj,aki még szintén előtte áll a csodának!Hátha...
Így van,nálunk ez 2x bejött:D
Persze 100%-os garancia nincs.
Utánajártam a témának!!
A húgomnak van egy "régi"tipusú terheskönyve:
Dr.Marton István szerzeménye 1987.-es kiadású.
Nos ebben a könyvben taglalják a fórumindító lány felvetett gondolatait.Magam is meglepődtem...de tény!!
"Ha a házaspár leánygyermeket szeretne,akkor a következőket vegye figyelembe.Mivel a gyakori közösülés az ondófolyadék spermiumszámának csökkenéséhez vezet,a kiszámított tüszőrepedés ideje előtti héten a gyaori közösüléssel csökkenthető a spermiumok száma.Ha a peteérés előtt 2 nappal a közösüléseket abbahagyjuk.ill.gondoskodunk arról,hogy több spermium ne jusson a méhbe,akkor csak a hosszabb biológiai élettartamú X kromoszómát hordozó spermiumok maradnak életben és tartják meg megtermékenyítő készségüket,mert az Y kromoszómát hordozó spermiumok túlnyomó többsége a 48 órát már nem éli meg." =vagyis lány lesz:-)
Szerintem ez a tény a kutatók szempontjából lehet érdekes. Meg olvasgatni, de ez alapján gondolkodni, vagy csinálni bármit, nem igazán, mert a gyerek neme ennél sokkal komplexebb folyamatban dől el, és olyan sok mindentől függ, hogy el sem tudjuk képzelni.
Mi peteérés előtt kb. 4 nappal, és utána 2 napig naponta együtt voltunk, és kislányunk lesz. A tesómék peteérés napján csak, és nekik is kislányuk lesz, szóval pont tök mindegy.
Nem tudom... Nekünk egyszerűen csak így sikerült:)
Szerintem a nyálkás napon van a peteérés, azaz akkor van a konkrét megtermékenyülés.
(Többpetéjű ikrekről beszélünk.)
Nem feltétlenül lennének mind azonos neműek, de nagyobb arányban lennének az azonos, mint a különneműek.
dehogy!
A sprmiumok max.72 órát élnek,bizonyos körülmények között.Függ:hőmérséklet stb..és akkor még nem esett szó a testhelyzetről.
Annyi hülye teória van már!Nekem van egy könyvem(Nők egészségkönyve),amiben egy házaspár kikísérletezte a "fiúpárti" ill."lánypárti" étrendet,amit betartva,már fogamzás előtt 3 hónappal, garantált lesz a bébi neme...Nekik 4 gyerekük született ezzel a módszerrel állítólag a kívánt fiú-lány-fiú-lány sorrendben.Nem tudom,mit higgyek!
Nekem félidőben jött össze a nagyfiam,a nagykönyv szerint.A középső vérzés alatt,mert külföldi munkáról akkor volt csak itthon a volt férjem abban a hónapban.
A 3. kislány lett,de úgy,hogy nekem azt mondták,nem lehet többé gyerekem.Erre itt az angyalkánk!Nem tudom,hogyan,milyen időszakban foganhatott.
A spermák sem "örök"életűek:-)
Szép is lenne!XD!
Akkor tuti minden fogamzóképes nő,aki nem védekezik,(vagy naptármódszert használ)minden hónapban terhes maradna,ha az egészségi és biológiai feltételei adottak.
További ajánlott fórumok:
- Honnan lehet megtudni, hogy a peteérés előtti 2-3 nap mikor van? Ovulációs teszt ezt kimutatja?
- Lehet terhesség, ha a menstruációs jellegű panaszok(amelyek a terhesség jelei is lehetnek)már a menstruáció előtti napokban is jelentkeznek?
- Peteérés előtti aktus
- Napokkal a peteérés előtti együttlétből fogant babák
- Elvileg peteérésem van a napokban mégis úgy görcsöl a hasam mintha meg akarna jönni!Miért?
- Ha minden igaz, peteéréskor alacsonyabb a testhő. Menstruációs napokon normális, ha leesett a hőm? Lehet peteérés ezekben a napokban?