Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szerintetek melyek a legtipikusabb magyar ételek? fórum

Szerintetek melyek a legtipikusabb magyar ételek? (tudásbázis)


1 2 3 4
116. d41005143d (válaszként erre: 86. - 130454e42d)
2014. ápr. 21. 13:04
en 2 felekent/valtozat/szerint fozom,dehogy vki tejet tesz bele meg sosem hallottam.
115. d41005143d (válaszként erre: 112. - 549be03e80)
2014. ápr. 21. 13:01
te szerencses vagy a turoval/cottage cheese/,mert nalunk sajna mar mindenhol cask sos valtozatot lehet kapni.
114. grizus (válaszként erre: 105. - Guruljka)
2014. ápr. 17. 03:55
Igen, a tejfölről én is úgy tudom, hogy hungarikum. Van tejszín, vannak sűrű joghurtok, de pont ilyen nincs sehol, asszem. Én imádom.
113. 549be03e80 (válaszként erre: 109. - Guruljka)
2014. ápr. 15. 05:53
Itt a vajba margarint kevernek,igy kenheto,bar az itteni telet nem lehet "hidegnek" nevezni:)(+20 fok)
112. 549be03e80 (válaszként erre: 107. - Guruljka)
2014. ápr. 15. 05:51
Nagyon jol tudod Guruljka,valoban a "Cottage cheese" ami hasonlit az otthoni turora,nagyon joizuek a turos etelek,mint teszta,palacsinta,stb.vele.
111. 549be03e80 (válaszként erre: 110. - 549be03e80)
2014. ápr. 15. 05:45
Folraktam a kepet a sajat naplomba a ketelkedoknek!:)
110. 549be03e80 (válaszként erre: 99. - Grizus)
2014. ápr. 15. 05:40
sajnalom de van a kinai pekingi kacsat igy is csinaljak,igaz nem palacsinta teszta,de nagyon hasonlo hozza.Epp ma lattam a kepet a Facebook-n,egy ismerosom kapta le a kinai etteremben,ausztral.
2014. ápr. 14. 22:38

A vaj meg a margarin milyen igaz, ugye?


Gondolkodom azon, hogy ki kellene iktatni a margarint, mert a habtejszínt lehet géppel addig verni, míg finom vaj lesz belőle.

Tényleg csak a kenhetősége az, ami kicsit aggaszt. Azaz a nem-kenhetősége. Tésztagyúráshoz még meglágyítom gőz felett, de a fiam, ha egy kenyeret akar kenni, akkor szentségelhet.

Nálam elég hűvös a lakás, télen meg pláne.

108. globus (válaszként erre: 105. - Guruljka)
2014. ápr. 14. 22:18
Elolvastam, jó szöveg :)
107. Guruljka (válaszként erre: 106. - Globus)
2014. ápr. 14. 22:12

Én a Lidliben a zsírszegényet veszem, az is rögös, és jó. Pilos a neve.


Úgy tudom, leginkább a "Cottage cheese" hasonlít a mi túrónkra még a leginkább.


A tejföl még az, amit Németországban nem lehet beszerezni, talán esetleg a Creme Fraiche hasonló. De a kis szállodát régóta vezető hölgynek hiába magyaráztam a petrezselyemgyökeret, nem ismerte.


A szállásunk szakácsát megdumáltuk, hogy süssön bundás kenyeret, de ahhoz nem volt megfelelő állagú kenyér. Megkínlódott vele rendesen, de végül sikerült úgy-ahogy. (Mi nem mehettünk be a konyhába megmutatni, persze.)

106. globus (válaszként erre: 105. - Guruljka)
2014. ápr. 14. 22:08

A rögös túró magyar specialitás :)

Lidlben lehet venni vödrös túrót, ajánlották egy másik fórumon. Otthon megnézem, hát tök olyan, mintha sűrűbb tejföl lenne, hát ebből nemigen lesz tortakrém...

2014. ápr. 14. 15:23

Németországban nem is láttam a mienkkel egyező túrót. A tejfölünk sem található meg ott.


Ezt az írást találtam a neten, sok érdekes dolog van benne!


[link]

2014. ápr. 9. 11:09
Zsíroskenyér,túróstészta tejföllel,sült szalonnapörccel
103. Guruljka (válaszként erre: 101. - 40f26c89e8)
2014. ápr. 7. 19:24

Jaj, de jó, hogy megírtad!


Attól még a vendéglátás jól elrontotta, de akkor a neve innen van.


Ahogy elképzelem, így jó is lehet!

102. joe1972
2014. ápr. 7. 18:56
jó kis fehég szalona hagymával ))))))))
101. 40f26c89e8 (válaszként erre: 91. - Guruljka)
2014. ápr. 7. 07:46
az én dédim azt mesélte régen hogy ha kimaradt a pörköltből akkor azt ledarálták és a desszertnek sütött palacsintából hagytak meg néhányat üresen ebbe tekerték a kimaradt darált pörköltöt.Ezek szerint nem anniyra új találmány a hortobágyi húsospalacsinta.Szószos hústöltelékkel készíteni vétek,valódi pörkölttel kell!Dédi a Hortobágyon született,ott nőtt fel és ott volt fiatalasszony is
100. grizus (válaszként erre: 91. - Guruljka)
2014. ápr. 7. 03:40
Ezek az ételek, a húsos palacsintát is beleértve, mind zseniálisan finomak - ha otthon készíted. A palacsintához otthon jó kis pörköltet készítesz és azt darálod le. Palacsintát meg senki se csinál otthon porból.
99. grizus (válaszként erre: 91. - Guruljka)
2014. ápr. 7. 03:37
Pörköltje, gulyása van más népnek. Hallevese is, tésztái is. De olyan, hogy palacsintába húst töltesz, ráöntöd a levét - hol találsz ilyet? Ezért jellegzetes magyar. Nem érdekel, ha vendéglősök találták ki. Úgy látszik, otthon nem ettél ilyet, ha étteremben ettél először. Feltétlen a sok levével kell tálalni és sok tejföllel! Nekem anyukám istenien készíti, egyszerűen bombafinom.
2014. ápr. 6. 09:35
pörkölt, gulyás
97. Honeydew123 (válaszként erre: 91. - Guruljka)
2014. ápr. 6. 09:34
Remek cikk, koszi!
96. Honeydew123 (válaszként erre: 93. - Guruljka)
2014. ápr. 6. 09:17

Ki gondolta volna, hogy a kaposztalevel helyes vagy helytelen hasznalata valook lehet! :)

Erdekes tortenet, koszi, hogy megosztottad. Es a linket is!

95. Guruljka (válaszként erre: 94. - Elbb)
2014. ápr. 5. 19:07
Tééényleg!!! :-D
94. elbb
2014. ápr. 5. 18:46
A rántott leves:)
93. Guruljka (válaszként erre: 87. - Honeydew123)
2014. ápr. 5. 18:35

Hát képzeld el: a töltött káposzta miatt!


Az egyik úgy tudta, hogy savanyú káposzta levelébe kell csomagolni a tölteléket.

A másik úgy szokta meg, hogy édes káposzta levelében van a töltelék, amelyet előtte leforráztak, az erét kivágták.


És ha hiszed, ha nem, ez vidékenként változó.


Nagymama hogyan tanulta, azt nem tudom, de mikor már velünk lakott a pesti bérlakásban, és a piacra járt vásárolni, ott nem kapott savanyított káposztalevelet akkor sem, ha akart.

Néha sikerült vennie egész káposztafejeket savanyítva, de emlékszem, hogy bosszankodott miattuk. Kicsi és laza fejek voltak.

Maradt a sima káposztalevél, és nem is foglalkozott ezzel tovább.


Az ismerős házaspár...meg volt beszélve a közös program, de úgy ordítoztak, alig mertünk becsengetni. Kiderült aztán, hogy mi is volt az ok, és sikerült meg is magyarázni nekik. Tényleg jó messziről keveredtek össze.

2014. ápr. 5. 18:27

Ettől persze még lehet szeretni a hússal töltött palacsintát, és az sem számít sokat, hogy mi a neve. Sokféle tésztás húsétel van a köztudatban.

Érdekes is ez az alakulás, mert amennyire én vissza tudok emlékezni, az 1960-as években jóval kevesebb tésztát evett az ember. Hússal nem is kombinálták, ez alól csak a nokedli volt a kivétel a csirkepaprikással.

A tészta, külön ételként volt szokásban, desszertféleségként, könnyebb második fogásként esetleg, tartalmasabb étel után. Én azért nem is lettem tésztakedvelő, mert egészen kamaszkoromig Nagymama főztjét ettem, aki parasztasszony volt, és Arad környékéről keveredett el Tolna megyébe, útközben innen is, onnan is "felcsipegetett", eltanult valami olyan ételt, ami megtetszett neki. A húsos palacsinta divatja ebbe nem esett bele. Tésztás rakott ételre sem emlékszem, a darált húsos tepsis dolgok zöldségesek voltak nála.

2014. ápr. 5. 17:48

Kicsit utánanéztem a hortobágyi húsos palacsintának, mert otthon Nagymama sosem készített ilyet, étteremben találkoztam vele először, ráadásul egy rendezvényen, ki sem kerülhettem.

Megkóstoltam, de csak szószos darált hús volt a palacsintatésztában, semmi különös. Azaz nem szeretem.


Ahogy sejtettem, nem nagyon régi konyhai találmány,és azt is kitaláltam, hogy turistacsalogató, mert ilyen ételt semmilyen Rozika vagy Julcsa néne nem vitt az urának a mezei munkára...


Ezt elolvasgattam, és remekül szórakoztam rajta.


[link]

90. Honeydew123 (válaszként erre: 89. - 5c0313b0fc)
2014. ápr. 5. 17:02
Az is finom! Jo etvagyat! :)
89. 5c0313b0fc (válaszként erre: 88. - Honeydew123)
2014. ápr. 5. 16:43

Én is!

Így akár tipikusan magyar, akár nem, mindjárt előkapom a túrógombóc-maradékomat, és ha megmelegedett, bevacsizok belőle! :))))

88. Honeydew123 (válaszként erre: 83. - 5c0313b0fc)
2014. ápr. 5. 16:36
Meg is eheztem! :)
87. Honeydew123 (válaszként erre: 85. - Guruljka)
2014. ápr. 5. 16:35
Meselj! Meselj! Miert hulyeztek le egymast? :)
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook