Szerintetek hány évesen ideális babát vállalni? (anyagiaktól eltekintve) (tudásbázis)
Először is akkor, ha vágysz rá, másodsorban pedig fiatalon érdemesebb, mert akkor még van elég energiád egy kicsi gyerek után rohangászni, kisebb köztetek a korkülönbség, így megértőbb lehetsz vele.
Ráadásul mire felnő, még marad néhány jó éved, hogy élvezd az életet!
Az elsőt én 24 évesen szültem,a másodikat 29 évesen!Igy volt jó!35 évesen már biztosan nem szülnék.
szerintem 25-30 között ideális!?
Első gyermekemet 21 évesen szültem ( ő nem volt tervezve), és kicsit nem éreztem megem felkészültnek. Talán azért is mert nem tervezett baba volt, de ma már semmiért nem adnám:)
A 2. babám 26 évesen szültem. Teljesen másként éltem meg a terhességet, a szülést, az anyaságot. Érettebb, felkészültebb voltam. A 3.-at 29 évesen
szültem. Vele lettem teljes:)
Most 33 éves vagyok, és néha elgondolkozom egy 4.en is. De sajna itt már végképp az anyagiakat is nézni kell. Mert fel is kell nevelni őket.
Még hozzá teszem, hogy sokszor nem is a nők az éretlenek 22-23 évesen, hanem a férfiak-akik inkább fiúk :P- és elmenekülnek a feladat elől...
A környezetemben ami volt tapasztalat én azt írtam le, a 20-24 éves korosztályról, de nyilván vannak kivételek, ezt valóban mindenki maga érzi, csak lehet, hogy egy 22 éves nem látja még úgy a "buktatókat", int egy 32 éves. Ezt hívják élettapasztalatnak. Mondjuk én se látom úgy a dolgokat, mint egy 40 éves, majd 6 év múlva :)
Sziasztok!
Én 25 éves vagyok és 23 évesen szültem meg az első gyermekem. Én akkor éreztem hogy itt az idő. Most pedig már szeretnék másodikat is. A párom tegnap bohóckodott és azt mondta mi lenne ha nem 2 hanem 3. Erre én: igen ha ikrek lesznek. Ugyanis császárral szültem. De ő azt mondta hogy majd a kislányommal együtt fogom szülni a 3-at. Mondom: persze, de nem hiszem hogy a lányunk 22 évesen szeretne majd babát. Nem lenne rossz, de nekem az már soká van. Sőt én úgy gondoltam hogy 30 korom után már nem szeretnék szülni.
Nem életkorhoz kötött, ahogy már többen írták.:) Viszont a 30 év feletti kismamáknak (a dokim mondta) értelmileg fejlettebb lesz a babájuk. Sokan a 35 év feletti szüléstől félnek a különböző genetikai rendellenességek miatt, pedig náluk sokkal ritkább, mert többféle szűrésen esnek át.
Csak személyes vélemény: azért nem árt, ha anyagilag is biztos lábakon álltok. Sok későbbi konfliktus elkerülhető.
35-38 év az már kissé eltolt idő..
+5 éves korig kell szülni. Azután már sok a rizikó--És fel is kell nevelni. ne nagymama kor legyen.
Hát ez az, hogy te érettnek érzed magad. De nem tudhatod, hogy más hogy van ezzel. Van olyan fiatal, aki már húsz éves korára kiélte magát, bármily hihetetlen. Tapasztalatból mondom. :)
De tudom, olvastam, hogy csak szerinted! :))
30 éves kor után már van annyi élettapasztalat, és a gyerekekkel kapcsolatban is, hogy jobban tudnának kezelni helyzeteket.
Meg hát azért élik át jobban, mert ÁLTALÁBAN ekkor már a nők tényleg érettek a gyermekvállalásra.
De félő, hogy még utána sok évig várni kell, mert valamiért nem jön a baba...(például)
Szerintem amikor
1. Érettnek érzed magad rá
2. Megvan a háttér, mert ha baba van akkor sokkal nehezebb megteremteni
3. Ha megfelelő igazi TÁRS van hozzá
amúgy nincs olyan, hogy minden tökéletes, de legalább ez a 3 dolog stimmeljen...
Én a 22-25 évet manapság nem javaslom, mert éretlenek legtöbben rá és nem élték ki magukat, szerintem.
Én most 34 vagyok, első babámat várom, aki igazi szerelemgyerek és valóban az igazi társamtól van. Megvan a háttér hozzá és érettnek is érzem magam, sőt ki is éltem magam, mostmár valóban a családra tudok koncentrálni, és nem kell 10e ft-ért a szomszédba mennem...
További ajánlott fórumok:
- Pajzsmirigy alulműködéssel lehet-e gyermeket vállalni?
- Hány éves korig lehet gyermeket vállalni?
- Szerintetek felelőtlenség 20 esetleg 18 év alatt gyereket vállalni?
- Gyermeket szeretnék...de mire? Akinek nincs munkája az mire is tudna vállalni egy kisbabát? Szerinted?
- Van közöttetek olyan aki nem tudja vállalni születendő gyermekét?
- 18 évesen gyereket vállalni?