Szerintetek egy magánház előtt lévő járda és úttest magánterületnek számít? Fontos!! (tudásbázis)
:DD Az durva, mert gyerekülés is van az autóban...
Ilyenkor egyébként mindig az jut eszembe, hogy ezzel erre tanítja a gyerekét is, sose lesz jobb? :(
Mert nem akarja a ház asszonyát gyanúba keverni :)
Nálunk ez nem zavarja az embereket. Bár nem szörnyű a helyzet, lassan megszokják, hogy megint lakik itt valaki, szóval ők itt nem bunkóságból csinálják, csak megszokták, hogy üres a ház. Bár én nem értem, hogy miért nem annak a háza elé parkol valaki, akihez jött - ez családi házas utca és nem oda áll, ahova jött, hanem elénk. Na mindegy. :)
Nem kell vészhelyzet sem. Semmilyen esetben nem akadályozhatja a másikat a ki-be közlekedésben.
Szerintem sincs ilyen szabály - nekünk éppen sajnos. A kapubeálló az egyetlen, oda nem állhat, mert vészhelyzet esetén mondjuk a lakó nem tud kijönni miatta.
Szerintem inkább csak illik az ott lakót odaengedni, de erre vonatkozó KRESZ szabály nincs. Értelme sem lenne, hiszen honnan lehetne tudni, hogy a helyi lakónak van-e autója vagy nincs, és ha igen, akkor melyik az övé.
Az ilyen társasházi parkolók azért szoktak üresek lenni, mert ócska a szabályozás. Minden lakáshoz kell hogy legyen legalább egy parakoló, ami a helyrajzi számon belül van kialakítva, viszont semmilyen előírás nincs arra vonatkozóan, hogy a kettő összetartozna, és kötelező lenne együtt eladni. Ezért sokszor eladják a lakást, beállóhelyet meg vehetsz, ha akarsz (ami fél-másfél milliót kóstálhat). Így aztán sokan megveszik a lakást, és nem vesznek parkolóhelyet, az utcán tumultus van, az udvar meg üres.
Szerintem nem számít magánterületnek, de ha például télen nem kotrod el a havat és az lefagy, azon ha valaki elcsúszik és eltöri a lábát, akkor téged büntetnek meg.
Parkolás szempontjából elsődleges joga az ott lakónak van, ami természetes is.De ha neki nincs autója, vagy nem szándékozik odaállni, akkor bárki használhatja azt a helyet.
Vannak az ilyen én helyem, mert itt szoktam állni bunkók, de szerencsére ritkán lépnek a tettek mezejére, ált. arra utaznak, hogy hangosak és határozottnak tűnnek, és csak beszarik a másik. Írd neki vissza, hogy ha szeretné azt a helyet magának fenntartatni, akkor tesék besétálni a közterület felügyelőkhöz, fizesse meg a díját, aztán azok majd felfestik, hogy az az ő helye, de addig ez ugyanolyan közterület, mint a többi, amihez midenkinek ugyanannyi joga van.
Ha takarítani kell akkor magán, egyébként közterület én úgy tudom..
De vigyázz az oda állással, mert ha rosszindulatú a hölgyemény, még kárt is tehet az autódban... :( sajnos vannak ilyen emberek.. :(
Igen én is attól félek hogy nehogy kárt tegyenek az autómba..csak tök rossz hogy senkit nem akadályozok a parkolásban mégis szívóznak.
Mondjuk ritka esetben tényleg lehet közteület, ha rosszul mérték ki a járda/úttest helyét mielőtt megépítették. Ilyet viszont csak úgy lehet megállapítani, ha a földmérők kimennek, mert a földhivatalban ilyenkor nem a valóságnak megfelelő adatok vannak rögzítve. Ez viszont nagyon ritka.
100%, hogy nem magán terület az úttest, de próbáld ezt békésen megoldani mielőtt kiszúrja a kereked vagy leönti az autód kromofággal.
Sziasztok!
Nincs kint semmi tiltó tábla és az se hogy magánterület :) kb 3 autó tud megállni előttük ..+van garázs stb!csak mert azóta máshol állok és ha nem jogos vissza állok oda..mert nagyon messze van ahol megtudok állni máshol :)!és a hölgy aki oda áll és szerintem ő írt nekem az szembe lévő társasházban lakik teli üres parkolóval..zárt részen csak gondolom lusta a kaput kinyitni-becsukni!
Köszönöm a válaszokat :)!!!
És én úgy tudom, hogy az úttest akkor is közterület, ha te csináltad/csináltattad. De tényleg meg kell kérdezni az önkorinál.
közterület, de csak addig, amíg nem kell tisztán tartani... mi is megszívtuk. mi tartottuk karban az egész területet, de mikor ráálltunk, megbüntettek zöldterület foglalásért...
az közterület, max ha ki van írva h magánterület, de gondolom nem volt
Azt nem tudom, hogy a járda ott éppen magánterület-e (szerintem nem és a polgármesteri hivatalban meg tudják mondani), de az biztos, hogy a járdán csak akkor parkolhatsz a KRESZ szerint, ha azt tábla engedi (tehát nem akkor, ha nincs kint tiltó tábla), különben simán megbüntethetnek.
Nagy eséllyel nem magánterület. Csak a kapubejáróba nem állhatsz. Nekünk épp ez a bajunk, csak itt mi lakunk és idegenek állnak elénk állandóan, holott nekünk is kellene a hely, hogy terhesen+babakocsival normálisan tudjak közlekedni. Mi utánajártunk, itt ez közterület, csak a bejáratba nem állhatna elvileg.
Szerintetek egy magán ház előtt lévő járda+úttest magánterületnek számít?Oda parkolok és kiírták egy cetlire ,hogy magánterület ne parkoljak ott!de más autó ott parkol.és nem a tulaj!szerintetek ezt, honnan lehet megtudni hogy valóban az e?Én úgy tudom hogy az úttest nem lehet magánterület!Előre is köszönöm!
További ajánlott fórumok: